Arkadaşlar, şunu merak ediyorum.Kablo Net'e bağlandıktan sonra bize söyledikleri gibi gerçekten 64kb yada 128 kb hızımız olduğunu nasıl anlarız.Eğer bu hızı ölçebilecek anlaşılabilir ve kullanılabilir bir porgram bilen arkadaşlar varsa ne olur yardımcı olsunlar.Çünkü bazen o kadar ağır çalışıyorki insan bunu düşünüyor.Yani 64kb lik yad 128 kb lik parası ödediğinizi ama bunun ne kadarının doğru olduğunu yada aldığınız hizmetin doğruluğu hakkında insan bazen şüpheye düşebiliyor.Eğer demin de bahsettiğim gibi böyle bir program bilen arkadaşlar varsa imini söylerler ise çok makbule geçecek. Şimdiden teşekkürler.
www.kablonet.com speedtest.ttnet.net.tr
her ne kadar sana hızını(bana göre gayet sallama) gösterseler de kablolu da bantgenişliğini havuzdan aldığın için sürekli olarak hızın değişir.ama genelde testlerde 13-14k civarı çıkar.
Doğru diyorsun ama bize sattıkları kablo net güya 64 kb yani biz öyle aldığımızı sanıp aslında, 64kb alamıyormuyuz diyorsun.Yahu eğer öle ise resmen dolandırılıyoruz.Bende şüphelendiğim için bir porgram bilen varmı dedim.desene programı kursak en çok 15 kb göreceğiz desene
yok hayır o şekilde değil.bize verilen 64k teoride 128k'dır.bu da saniyede yine teorik olarak 16kb'a denk gelir.yukarıda belirttiğim hız testlerini denersen muhtemel hızın 13-14k civarında çıkar.Bu şekilde çıkarsa çok da anormal bir durum yok. Benim demek istediğim kablolu internette hız sabit değildir.Bulunduğun santralde eğer kablolu internet kullanan fazla ise haliyle hızın az da olsa düşecektir.Bunun gibi kullanım oranına göre hızın sürekli olarak değişir.Çünkü bize toplamda belli bir bantgenişliği sunuluyor.
Çok sağol dostum, şimdi olayı anladım.Çok teşekkürler,İşin aslı ben küçük bir internet cafe işletmesini yeni aldım 6 bilgisyar bulunuyor.Ve bazen masalardan 2 si dolu olduğu halde hız çok düşüyor.Ayrıca bakıyorum o bağlanan kişiler bir şeyler indirmiyor yada upload yapmadıkları halde, bende şüphelenmiştim.Ama şimdi dediğin gibi ise olayı çözdük semt sakinlerindede çok bağlantı var demek o yüzden bazen anormal yavaşlıyoruz.Sağol
Bu tür testler o anda senin bölgenin yoğunluğu, test yaptığın server'ın yoğunluğuna göre değişimler gösterir.http://192.168.100.1/ adresinden signal bölümüne girerek moneminin kaç bps'ye açık olduğunu görebilirsin. Mesela ben 64 kbps abonesiyim ama kontrol ettiğimde Downstream 128,000 bps (128 kbps) Upstream ise 32,000 bps (32 kbps) görünüyor. Yani Telekom hala promosyonlu hizmete devam ediyor.
128 kbps ile yaklaşık download hızınızın 16 kb/s olması gerekir ama bu hızın bir bölümü bağlantı kurulurken ve haberleşmelerde harcandığı için dosya indirdiğiniz server boş ise hızınızın 13 kb/s civarlarında dolaşması gerek sabit olarak. Anlık çıkışlar ve düşüşler olabilir tabiki.
sağol vozer oradan deneiyeceğim.insan bazen acaip şaşırıyor bu durumlara.bir gün çok iyi bir lanet bir yavaşlık oluyor.birde iş yeri olunca insanlar bi ton laf ediyolar haklı yere .
bu arada 192.168.100.1 sayfasındaki sinyal değeriniz kaç? hızınız bu sinyal değerine göre değişiyor.KabloNET'ten bir yetkiliyle konuşmuştum sinyali en az 35 en fazla 50 civarı olması gerektiğini söylemişti.benim şu an 38.75 db (upstream power).yani normal bir değerde. geçtiğimiz ay 32 db'ye kadar düşmüştü ve hız oldukça can sıkıcıydı.
Şuan benim SNR 36dB (küsüratsız)
Bazı kişiler de Upstream Power'ın da çok önemli olduğunu 40 dan aşağı düşmemesi gerektiğini filan söylüyor. Aslında bunların ne olduğunu öğrenmek gerek güvenilir biryerlerden. Ayrıca dikkat ettim benim şuanda SNR bir 35 oluyor bir 36 yani tam sınırda. Zaten özellikle surf hızımdan çok memnun değilim şu sıralar. Bu uzun süre böyle kalırsa kablonet'i mi aramak gerek? Düzeltsinler şunu yükseltsinler biraz.
Bu arada Albay'lığa terfi etmişsin odut. Tebrik ederim. Binbaşı olmadan Albay olmak nasıl bir duygu? :))))
saolsunlar, beni MOD'luğa layık gördüler.[frndsp] teşekkürler...
benim sinyalim bi ara 70 küsürlere çıkmıştı.teknik servisi çağırdım, en fazla 57'ye indirebilmişlerdi.hattımda topraklama olmadığı için bir sorun vardı sanırım. şimdi de 40.25'e çıktı.en ideal sinyal gücü konusunda da kaç olması gerektiğinden ben de pek emin değilim.Denemek de fayda var sen yine de teknik servisi çağır yükseltsinler biraz.
malesef benim sinyal değeri sizinkinden düşük ama bunun internet cafe olduğu için düşük olduğunu düşünüyorum.açıkçası arkadaşlar bu memlekette hiç bir şeyin standartının olmadığını anlıyoruz.Yurt dışında bir arkadaş (amerikada) speedy gonzales adlı bir şirketin internet hizmetini verdiğini ve çok hızlı ve komik denecek kadar ucuz olduğunu söylemişti.Bir tek bu ülkede internet bağlantısı pahalı kullanılıyor.buda bizim kaderimiz
www.ultratv.net
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme