Şimdi Ara

Kablo TV'de digital yayın ve Dahili Aparatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumu genel olarak takip ediyorum.Ürün bazında yada karşılaştırma bazında gerçekten çok faydali bilgiler aldım o bağlamda buraya katkı sağlayan herkese teşekkürü kendi adıma bir borç bilirim.

Sizden yardım istediğim konu şudur; arkadaşlar biliyorsunuz kablo TV yakında digital yayına başlayacak.Bu digitial yayini izleyebilmek için ayrı bir aparat almak gerekiyormuş ancak bazı LCD modellerde dahili olarak bu aparat geliyormuş.TV alırken bu aparatın ne olduğunu satıcıya ne diye sormam gerekiyor?Yada özelliklerine bakarken bir TV'nin hangi teknik verisi bana o televizyonun kablo TV digital yayınlarıni izlme olanağı sağlayan dahili aparatı olduğunu gösterir.

Yardımlarınız için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayesteq -- 9 Aralık 2008; 19:36:17 >

• DVB-C olarak geçen özellik kablolu üzerinden yapılan digital yayınları alabileceğini belirtir. DVB-T olarak belirtilen özellik havadan yapılan karasal-digital yayınları alabileceğini anlatır. MPEG-4 AVC tuner var ise de kablolu üzerinden yapılan HD yayınları alabilirsin.
  • Benimde bi sorum var.
    TV de DVB-C olması veya olamaması ne farkeder diye düşündüm.Zaten Kablo TV firması teledünya yayını için illaki bir kutu satıyor size (digital yayın seyretmek için),bu kutu SD veya arzunuza göre HD...
    Mesela bir LCD TV aldınız çok standart ve DVB-C yok,teledünya abonesi oldun;sana digital reciever verdiler.Sonuçta bu recieverla digital seyredebiliyormuyuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kurtay

Benimde bi sorum var.
    TV de DVB-C olması veya olamaması ne farkeder diye düşündüm.Zaten Kablo TV firması teledünya yayını için illaki bir kutu satıyor size (digital yayın seyretmek için),bu kutu SD veya arzunuza göre HD...
    Mesela bir LCD TV aldınız çok standart ve DVB-C yok,teledünya abonesi oldun;sana digital reciever verdiler.Sonuçta bu recieverla digital seyredebiliyormuyuz?

Tabiki seyredersin. Zaten eğer abonelik ile birlikte bu kutuyu almayı şart koşuyorsa tv'nin DVB-C/T Desteklemesinin bir avantajı kalmıyor.

DVB-C tunerlı bir tv miz olsa ve bu kutuyu almayı şart koşmuyorlarsa ve koşmıyacaklarsa hem o kutuya verilecek paradan hem de evde bir cihaz ve kumanda daha kullanmaktan kurtulmuş olabiliriz veya olabilirdik.
  • HiGHWAYMOUSE mesaj kutun dolmuş galiba !!! Mesajı tekrar yolluyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 11 Aralık 2008; 0:13:10 >
  • Arkadaşlar; bildiğiniz gibi Türksat Kablo TV'de dijital yayına geçti. Test aşamasında olduğu için her aboneye açık .Acaba Tümleşik MPEG-4 AVC tunerli TV'ye sahip olanlar, HD olarak yayın yapan Eurosport HD ve Discovery HD'yi set-up box olmadan izleyebiliyorlar mı acaba? Dijital SD yayınlar şu an izlenebiliyor. Bizzat gördüm. Ama izlediğim TV'de MPEG-4 AVC tuneri olmadığından HD kanal yoktu tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furtem -- 13 Aralık 2008; 15:44:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.