Şimdi Ara

kabloculara müjde... 1 Aralıkta İndirim Var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: RSS_02

sımdı ben 26 ıle ındırıyorum

26 x 2 = 52
    sen 52 ıle mı ındırıyorsun

quote:

Orjinalden alıntı: enemy1980

daralcan keçiorendeysen alfa telekoma baglisin demektir istersen telefon numarasini vereyim ara gorus eryamanda 16 kullanici var toplam düşün yok oyle apt. yarisi filan geyigi.

Arkadaslar kablonetin durumu adsldn 2-3 kat iyi ben 256k kullaniyorum download hızımı soylersem üzülürsünüz , hem belki goren olur zararima olmasin :)

evet gün içerisinde yavaş oldugu için 50kB civarı oluyor ama geceleri 70 kB

Alfa telekom etlik-keçiören kısmına bakıyor

tel:3166061 YİNEDE KENDİLERİNİ ARARSANIZ DAHA SAGLİKLİ OLUR BEN YANLİŞ BİLGİ VERMEYEYİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy -- 21 Kasım 2005, 18:07:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: imphotep_2000

istanbul ataköyde oturuyorum bizim buraya siemens firması bakıyor (0212)266 80 66-67 no yu aradım ve sordum adam 512 kablo 72 ytl dedi ve hizmet bedeli almıyorlarmış hat açtırma 37 ytl modem 67$ mış ve hızda düşme olmaz dedi çünkü kullanıcı sayısı ataköyde 300 civarıymış . Valla 512 adsl kullanıyorum ona 99 ytl vereceğime kabloya 72 ytl veririm daha iyi hem gerçek 512 kullanırım hem dns problemi yaşamam hemde uploadım downloadımı etkilemez . Ama aklımda bir soru var kabloya geçince emulede port açmak sorun olmaz dimi?

Bende ATAKÖY'deyim kesinlikle Kablo tavsiye ederim sorunsuz ve hız konusunda net aldığın aboneliği veriyorlar,teknik servis çok iyi
  • Kabloda sınırlama diye birşey yok mu?Bağlantı kullanımı az olunca sınırı geçiyorsanız . Kullanım artınca sınırın altına düşersiniz. Herkez telekom gibi değil gerçi.

Kablo net kullanıcıların sayısını artırıp sonra tekrar indirim adı altında bindirim yapmasınlarda.

Bu arada kablonet hizmeti verilen yerleri gösteren bir harita felan var mı acaba?
  • yolunsonu dediğin doğru ama abone fazla kalmadi herkes adsle kaydı bu yuzden fazla endişe edecek bir durum yok

(baglantı bugun kötü aslında ama aramaya utanıyorum 1 haftada 10gb cekmişsin nasıl kötü derler diye :) )
  • quote:

Orjinalden alıntı: nossrat

quote:

Orjinalden alıntı: ilhami

quote:

indirim değil dir abi bu adamlar bu kavramları karıştırıo indirim yerine bindirim yapılıo. biraz daha kurcalarsak kesin bi çapanoğlu vardır.

Millet artık indirim lafını duyunca zam anlıyor.
    Ama çok şaşırabiliriz bu sefer sanırım gerçekten indirim var! Amaç kabloya geçirterek daha fazla abone ve daha fazla para kazanmak olabilir!
    Malum bu abone Telekomda olsa paranın %45 ini alacak, ama kabloda olursa anladığım kadarıyla hemen hemen tamamını alacak!
    Bu konuda bilgisi olan varsa bizi aydınlatsın lütfen!

İlahimicim merak etme bunda da oyun var. Napalım alıştık böle şeylere. Normaldir

Evet benim bildiğim kadarı ile Kablo Türksata bağlı arkadaş var çalışan ondan biliorum. Telekomla bir alakıs yok 2 ay önce gerçekleşti bu olay

Eyvallah.
    Yani kabloda para tamamen devlete gidiyor öyle mi?
    Türksat devletin diye biliyorumda!

• kablonetin de kotalısını çıkarırlar yakında merak etmeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: imphotep_2000

hemde uploadım downloadımı etkilemez .

Kablo kullanan arkadaşlar , bu doğru mu?
    Yani örneğin 512K ile , 50 ile DL yaparken 12-13 ile UL yapılabiliyor mu?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

indirim değil dir abi bu adamlar bu kavramları karıştırıo indirim yerine bindirim yapılıo. biraz daha kurcalarsak kesin bi çapanoğlu vardır.

Millet artık indirim lafını duyunca zam anlıyor.
    Ama çok şaşırabiliriz bu sefer sanırım gerçekten indirim var! Amaç kabloya geçirterek daha fazla abone ve daha fazla para kazanmak olabilir!
    Malum bu abone Telekomda olsa paranın %45 ini alacak, ama kabloda olursa anladığım kadarıyla hemen hemen tamamını alacak!
    Bu konuda bilgisi olan varsa bizi aydınlatsın lütfen!

İlahimicim merak etme bunda da oyun var. Napalım alıştık böle şeylere. Normaldir

Evet benim bildiğim kadarı ile Kablo Türksata bağlı arkadaş var çalışan ondan biliorum. Telekomla bir alakıs yok 2 ay önce gerçekleşti bu olay

Eyvallah.
    Yani kabloda para tamamen devlete gidiyor öyle mi?
    Türksat devletin diye biliyorumda!

Bende Öle biliom ama öğrenirim merak etme

• Bi görüş;
    Geçtiğimiz sene hızı 256 kbit çıkardılar ve öğrenci kampanyası ile birlikte 1 milyon kullanıcıyı geçtiler ve telekomun fiyatını arttırdılar. böylece kendilerine göre yüksek fiyata sattılar. Devir teslimden hemen önce bütün türk milletini salak yerine koyup aptalca bi fiyat politikası izlediler(Bunu bilerek yaptılar,çünkü insanların adsle alternatif arayacağını biliyorlardı ve bunu kendilerinden başka kimse sunamazdı.) ve bugün kablolunun ucuzladığını öğrendik. 2 gün önce ilhami'nin duyurduğu haberde de tüder'e wimaxın geleceğini söylediler..
    Dikkat ederseniz amaç insanları adsl'den soğutup, şimdi kabloluya seneye de wimax'a geçirmek.
    tam olarak bilmiyorum ama tahminim 1-2 sene daha serbestleşmeyi engelleyip, öger ile el ele internet politikası ve fiyatlandırması izleyecekler.tabi bu zaman zarfında japonya,fransa,isveç 50 mbit'den 150 mbite geçerken biz öger ile türksatın insafına kalıp 256'dan 1024'e ancak geçeriz.
    Benim görüşüm bu şekilde..

• bu arada kablonun yaygınlaşması hiç de sürpsiz olmayacaktır. artık tüm mesailerini buna harcıyacaklarına eminim. o yüzden olmayan arkadaşlar çok fazla üzülmesin.yakın zamanda kablolu ile haberleri beraber duyarız.
  • arkadaşlar bu indirim ile, adsl 512 3 gb kotalıdan 256 kablonete geçeyim mi nedersiniz avantaj dezavantaşları nelerdir

kablonet kullanlardan da yorum alabilirmiyim
  • Ultrakablo nun web sitesine girdim fiyatlarda bir değişiklik yok hala

http://www.ultrakablo.com/hizmetlerkategori.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=15
  • Merhaba,
    Arkadaşlar bende yaklaşık 3 saat önce ADSL'e geçiş yaptım UltraTV'den(KabloNet)

Öncelikle şunu söliyimki;Hizmet kalitesi arasında dağlar kadar fark var...Kablo muhteşem bir hizmet sunuyor kullanıcılarına.
    Bu internetten PC'den hiç anlamadığım dönemlerde,ki ozaman kablonet yeni çıkmıştı,1-2 saat telefonda konuştuğumu biliyorum müşteri hizmetlerindeki arkadaşlarla.(ki senelerdir bizim burda göztepe/kadıköy'de değişmediler)
    Gece 1-2 arası evime gelip sinyal kontrolü yaptıklarını biliyorum.

Gelin görünki,ADSL'e başvurduktan sonra 4günde bölgeye bakan telekom ile ilgili kuruluşlardan konuşmadığım kalmadı sonunda açabildiler,bide bu akşam genel problem varmış ona denk geldik...

KabloNet,ADSL'e butip konularda bin basar diyebilirim. Biara forumda arkadaşlar anlatıyordu,ip nedir bilmeyen varmış adsl müşteri hizmetlerinde die,Kabloda adamlar aşmışlar kesinlikle:)

Ama ADSL okadar yaygınlaştı ve oturmaya başladıki ülkemizde tüm yatırımlar geliştirmeler ona yapılmaya başlandı. Ben çok kararsız kaldım değişmekte fakat en son eskiden KabloNet'te çalışan biriyle konuştum bu konuyu.
    Ölçtü tartı bana ikisinide ve dediği laf şuydu:
    "kısa süre içinde TR ADSL2 sonrasındada 2+ ile tanışacakken, 5 senedir çivi bile çalkılmayan kabloneti tercih etmek çok anlamsız..."

-----------------------

Kablo alıcak arkadaşlar,
    Kesinlikle rahat olun müthiş bi servis hizmet,UltraTv ye verilen 15milyonluk aylık servis parası gün geliyo çok daha fazlasını hakediyor.(UltraTV 'yide KOÇ Grubu almış galiba...) bi gelişme iyileşmede ummayın...
    Ama ben derimki,indirimlere kanmayın bu memlekette muhakkak ardından birşey çıkacaktır.

BİZ TÜRKÜZ,AKILLIYIZ VE ÇAKALIZ.

ör:"TELEKOM"

Son istatistik : (geçen gün biyerde haberi vardı link bulursam gönderirim.)

256KBPS internet kullanıcılarının aylık transferleri 01.11 öncesi 0.7 GB iken şuanda 1.2 küsürlere ulaşmış

Kararı Siz verin...

Saygılarımla,

MertŞENER

• 4-5 senelik bir kablo kullanıcısı olarak söyleyeyim, kesinlikle upload download u etkiliyor kabloda da ama şöyle bişey varki ADSL den daha az. Ben bir 256kbps bağlantı sahibi olarak emule de 4kb upload yaparken 26-27 ile çekmeye devam ediyorum. kablo şuan için adsl den pahalı olduğu kadar üstün daha fazlası değil. Yanlız burda gördüğünüz fiyat taban fiyatlar yani olmasına imkan olmayan fiyatlar. Şanslı birkaç yerde oturmuyorsanız kesinlikle en az +16 ytl hizmet ücreti ödeyeceksiniz her ay ki bazı yerlerde şirketler 25 ytl alıyor. Ben mesela 256kbpslik bağlantı için telekoma kablolu tv ücreti de dahil edildiğinde 70 ytl gibi bir fiyat ödüyorum. Yani o fiyata vergiler dahil değil. okadar da sevinilicek yanı yok bu işin. Artık oldukçada yük getiriyor kablonun fiyatı. Eğer 72 ytl 512 için max fiyat ise ancak geçme ihtmali olur yoksa pekte iç açıcı değil...
  • quote:

MertSener

256KBPS internet kullanıcılarının aylık transferleri 01.11 öncesi 0.7 GB iken şuanda 1.2 küsürlere ulaşmış

hangi 256'lar? Ve bundan kasıt nedir açabilir misin?
  • quote:

quote:

MertSener

Tabiki Hocam nedemek...

Çoğu gazetede daha önce çıktı bununla ilgili araştırmalar ve istatistikler.İnsanlar bu kampanyalar dahilinde,ADSL abonesi oldular,
    çoğuda sınırlı 256 abonesi oldular. Bu kullanıcılarının neredeyse %95 burakamlardaymış. "0.7GB" fakat şu 20 günlük süreçte bu neredeyse iki kat artmış.

Bu beklenen bi stratejisi aslında telekomun.

256 sınırlıyı 512 sınırlı hale getirip fiyatı aynı tuttular.Bizde (ben öle yaptım şahsen) cazip gördük ve abone olduk. Fakat,birazcık ilgisi merakı olan bi insan
    25-27 kb arası DL yaparken bianda 50kblere kadar çıkarsa DL'e abanır ki öle olmuş.Bunu telekom doğruluyor.

Ayrıca bu iş sadece DL'de değil.

Düşüninki zamanı kısıtlı insanlar var.Adam 1 saatte eskiden 256 ile a(rakamı atıyorum) 100 sayfa gezebiliyorsa,şuan bu 200e çıktı neredeyse...

Tabiki bunlar bütün kullanıcılar için geçerli değildir..
    Ama tahminimce bu %80-90lık bir dilimdir.
    Ki ilerleyen zamanlarda internetin keyfine ve hızına alışan kullanıcılar bunun çok çok daha üstüne çıkıcaklardır...

Umarım anlatabilmişimdir..

Saygılarımla,

MERTŞENER

• quote:

quote:

MertSener

3 gb limitliden bahsediyo herhalde. ama bahsettiği araştırmayı ekinalan yapmıştır kesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daralcanoflan

quote:

quote:

MertSener

3 gb limitliden bahsediyo herhalde. ama bahsettiği araştırmayı ekinalan yapmıştır kesin.

Bahsettiğim araştırma, geçtiğimiz haftanın Milliyet,Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde,ayrıcada NTVMSNBC'de mevcuttu...
    Yazıların çoğunda dediğin gibi 3gbli kullanıcılar baz alınmış çünkü oranları %70'ten fazla şu anda...

Saygılarımla,

MERTŞENER

• MertSener anladım sağolasın
    Demek kotaların 6GB olması farz gibi bir şey
  • quote:

Orjinalden alıntı: MertSener

quote:

Orjinalden alıntı: daralcanoflan

quote:

quote:

MertSener

Bahsettiğim araştırma, geçtiğimiz haftanın Milliyet,Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde,ayrıcada NTVMSNBC'de mevcuttu...
    Yazıların çoğunda dediğin gibi 3gbli kullanıcılar baz alınmış çünkü oranları %70'ten fazla şu anda...

Saygılarımla,

MERTŞENER

tamam hocam aynı şey. bu gazetelere bu bilgiler, resmi kurumdan veriliyor elbette.
    bence ekinalan vermiştir bu bilgileri.
    saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.