Şimdi Ara

Kabloda port açma, p2p vs..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. bende emule, shereaza, ares gibi p2p programları var. bunlarda dl da nasıl yüksek performans alabilirim ? diğer konularda adsl için port açma vardı ama kablo için uymuyor maalesef denedim tüm yazanları. bende 512k bağlantı ve netmaster modem var, ne yapabilirim ? Şimdiden eywallah

• selam
    ayni sorunla bende ugrastim zamaninda bittorrent icin. bikac site vardi su an acilmiyo ama, bulunca buraya yollarim.

cok konuya hakim degilim, zamaninda okuduklarimdan aklimda kalan; kablo internetin ozelligi ip ile ilgili ayarlarda cok ozgurlugun yok. bi router in yoksa yapamiyosun, buna karsilik adsl de router gerekmiyo port forwarding icin.
  • varmı bunu bilen
  • Kablo modem de port falan açmanıza gerek yok. Eğer routerlı bir modem değilse.
  • emuleden neden low id alıyoruz ozaman?
    rouvax sen tam guide oldun ya sağol vallaha
    quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Kablo modem de port falan açmanıza gerek yok. Eğer routerlı bir modem değilse.

• Aldığınız low id nin Modeminizle alakası yok, zaten Modemlerin için NAT firewall da yok. Port falan açmanıza gerekyok. Açmanız gereken port windows dan, veya kullandığınız diğer bir firewall dan. Modem de firewall olmadıkça nerde ne firewall açılacak ?
  • Windows XP icin,
    Denetim Masası > Ag BAglantilari > Kablo internet icin kullandıgınız baglantiya sag tusla ozelikler diyip açılan menuden Gelismis kısmında Windows güvenlik duvarını kısmında Ayarlar secin. Burdan sonra 2 yol var ya firewall i komple devre dısı bırakıp tek tek port acmakla ugrasmıyacaksınız yada her program ıcın tek tek port numarası yazacaksınız.
    1. yol icin windows güvenlik durumu ayarlarından sonra acılan kısımdan direk Kapalı yı secin Tamam diyip cıkın .
    yada 2. yol olarak Özel durumlar sekmesine gelip oradan Baglanti noktası ekle yi sectikten sonra acılan menuden program ismi ve port numarasını yazıp ekleyin. TCP ve UDP portlariniz icin ayrı ayrı 2 tane baglanti noktasi eklemeniz gerekmektedir.Bir baska deyisle USB Adsl modemler icin windowsda nasıl port acılıyorsa aynı sekilde (Routersız modellerde) Kablo modemlerde de acılmaktadır (USB,Eth.) .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thundox -- 26 Şubat 2007; 10:15:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Port Açma
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: thundox

Windows XP icin,
    Denetim Masası > Ag BAglantilari > Kablo internet icin kullandıgınız baglantiya sag tusla ozelikler diyip açılan menuden Gelismis kısmında Windows güvenlik duvarını kısmında Ayarlar secin. Burdan sonra 2 yol var ya firewall i komple devre dısı bırakıp tek tek port acmakla ugrasmıyacaksınız yada her program ıcın tek tek port numarası yazacaksınız.
    1. yol icin windows güvenlik durumu ayarlarından sonra acılan kısımdan direk Kapalı yı secin Tamam diyip cıkın .
    yada 2. yol olarak Özel durumlar sekmesine gelip oradan Baglanti noktası ekle yi sectikten sonra acılan menuden program ismi ve port numarasını yazıp ekleyin. TCP ve UDP portlariniz icin ayrı ayrı 2 tane baglanti noktasi eklemeniz gerekmektedir.Bir baska deyisle USB Adsl modemler icin windowsda nasıl port acılıyorsa aynı sekilde (Routersız modellerde) Kablo modemlerde de acılmaktadır (USB,Eth.) .

thundox bilgi için saol...

• teşekkürler thundox

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaninger -- 13 Haziran 2008; 17:10:18 >
  • Forum içinde p2p programları ile ilgili paylaşımlar yasak.

http://forum.donanimhaber.com/m_11651555/tm.htm
  • Comodo güvenlik duvarı kullanıyorum. Bu indirme hızında etki eder mi, port açmam gerekir mi?
    Kablonet, netmaster cxc150 modem, xp, utorrent kullanıyorum.
  • Baglanabilirligi saglaman icin comodo da Utorrent in kullandigi portlari acman gerekir tabiki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.