Bildirim
kablolu dsl modem kablosuz olurmu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) alarak bu olanağa kavuşabilirsiniz. Örneğin AirTies AP-300, D-Link DWL-2100AP (bunlarda sadece "kablosuz anten çıkışı" var) veya USR-5461, C-Net CWR-854 (Bunlarda "anten çıkış bağlantısına" ilaveten kablolu olarak ilaveten 4 port ENet çıkışı da var...) -
mafaky önerilerin için teşekürler ama
benim bildigim AirTies AP-300 erişim noktası tek başına işimi görmüyor buna ilave olarak kablosuz ag gecidi
kurmak lazım galiba ?? -
quote:
Orjinalden alıntı: faher
mafaky önerilerin için teşekürler ama
benim bildigim AirTies AP-300 erişim noktası tek başına işimi görmüyor buna ilave olarak kablosuz ag gecidi
kurmak lazım galiba ??
Sizin elinizde donanım olarak, Creative Modem haricinde, tam olarak neler var? PC, dizüstü gibi ve bunlardaki "kablosuz alım donanımı" olarak???? -
Koblosuz için hiç bir donanımım yok
Bir desktop(eski emektar celeron 700 cift işlemcili) bir adette notebok(asus 25HL) bilgisayarım var bunlar arasında süperlilk USB 2.0 netlink cable ile Virtual Network kurdum yani tamamen kablo bagımlısıyım..
aslında sadece notebook özgür"lestirebilirsem sorunum cözülecek..
ilgin için tesekkürler..
önerilerini bekliyorum.. -
aynı dertten muzdaribim..
burda da sorayım.
beyler simdi benim usr adsl modemim var.. gayet memnunum.
wireless bir sistem kurmak istiyorum yeni laptop aldım onun için.
şimdi desktop pc de wireless bi arabirim yok.
modem de de yok.
bilgisayara pci veya usb bi wireless arabirim alsam, bu sefer ben laptopu sadece diger bilgisayar acıkken kullanabilicem.
laptop un internete wireless olarak (diger bil kapalıyken) girmesi icin mevcut modemi satıp yerine wireless bi modem almaktan baska bi carem var mıdır ?
wireless hub olabilir mesela, ama o zamanda astarı yuzunden pahalıya gelmez mi ?
alternatif bi yontem bilen ?? -
usr ın wireless access point i işinizi görür ama ona vereceğiniz parayla neden wireless özellikli bir modem almayasınız? -
vay be ilk defa duyuyorum böyle bir seyi cahil olmak cok zor bu teknolojinin içinde hiç bir seyi arastırmıyoruzki -
kablosunu kesmeyi denedin mi?
quote:
Orjinalden alıntı: faher
Arkadaşlar aşagıdaki konuda bilgisi olanlarda yardım bekliyorum..
Kulanmakta oldugum kablolu Creative ADSL Modem Router"um var ..
kablosuz bir modem almaktansa elimdekini ilaave donanımla kablosuza
cevirebilirmiyim ne gibi donanım lazım..
yardımlarınız için şimdiden teşekürler..
-
Elinde kablolu ADSL modemi (en az tek ethernet portlu ve router özelliği bulunan) veya kablo internet modemi olup bunları kablosuza çevirmek isteyenler: Tek çare kablosuz bir access point (erişim noktası) almanız. Şu aralar piyasada var olan ve kağıt üzerindeki özelliklerine göre ençok fiyat/performans sağlayan model 54 mbps'lik, 4 port Enet çıkışı da olan çift antenli C-Net CWR-854'dür. Çok emin değilim ama sanki Vatanlar'da gördüm gibi ama fiyat hatırlamıyorum. hepsiburda.com'daki fiyatı yakın zamana kadar $ 72+KDV idi ama bu şimdi $ 10 daha ucuzlamış vaziyette. Oradaki linkini veriyorum:
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=732&productid=bd45968
Ev veya küçük işyerrlerinde pekala iş görecek gibi gözüküyor ama kendi hesabıma alıp deneme/oynama fırsatım olamadı. 108 veya 125 veya 140 mbps "takıntısı" olmayanlara pek ala uygun gelecektir...
Bu da C-Net sitesindeki linki:
http://www.cnet.com.tw/product/cwr-854.htm
Benden söylemesi ve tavsiye etmesi....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 22 Aralık 2005 19:52:49 >
-
Kablosuz 4 Port ADSL Wireless Modem Router + Splitter + Kablosuz USB Adaptör fiatları 90 ile 110 US arasında sorunumuzu en kısa yoldan bu cözecek galiba mevcut modemi"de 2. el satmak olacak..
önerileri icin tüm arkadaşlara teşekkürler.. -
USR 5461 ile Kablolu modemden bağlantı sağladık diyelim peqi bu modem adsl e direk destek verebilirmi yani kabloneti kapatıp adsl açtırdığınızda size modem almadan direk hat üstünden destek verme şansı varmı yoksa bunu sağlayabilicek bir cihaz varmı hem kablonet destekleyen hem adsl teşk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joemeat -- 8 Kasım 2006; 18:03:28 > -
Elinizdeki PC ye Wireless adaptör takarak USB veya PCI (Usb Tavsiye ederim).. Bu donanım üzerinden ağ geçidi kurarak kablolu internetinizi kablosuz olarak kullanabilirsiniz. Yalnız kablosuz kullanacağınız zamanlarda PC nin de acık olması gerekir. O yüzden kablosuz modem almanız daha ii olur. -
quote:
Orjinalden alıntı: joemeat
USR 5461 ile Kablolu modemden bağlantı sağladık diyelim peqi bu modem adsl e direk destek verebilirmi yani kabloneti kapatıp adsl açtırdığınızda size modem almadan direk hat üstünden destek verme şansı varmı yoksa bunu sağlayabilicek bir cihaz varmı hem kablonet destekleyen hem adsl teşk.
Kablo Internet'de kullandığınız kablolu modem'in çıkışına USR-5461 takarak "kablosuz Internet erişimi" elde edebilirsiniz. Ancak hem ADSL (adsl2+ dahil) ve hem de Kablo Internet'e destek veren iki amaçlı modem yapıldığını görmedim/duymadım. Yani, birgün Kablo Internet'den vazgeçip de ADSL abonesi olursanız, şu an kullandığınız modemi emekli edip (veya 2. elde satıp), yerine kablolu tip bir ADSL modem alacaksınız. Bunun da router özelliği olanını (örneğin AirTies RT-102 gibi) alacaksınız ki USR-5461 ile rahat rahat kullanıp yine kablosuz internet erişiminize devam edebilesiniz...
-
Cevap için teşekkürler.O durumu biliyorum ondan belki çift destekli bişi çıkmış olabilir diye düşündüm ama şu an için bu yeterli gibi gözüküyor. -
CYMLZ a katılıyorum. En kolayı ve en ucuzu bu şekilde ancak PC nin sürekli açık olması gerekiyor dediği gibi. Eğer pc sürekli kullanılıyorsa bu iyi bir çözüm olabilir aksi halde kablosuz adsl modem daha ucuz ve kolay bir çözüm olacaktır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X