Şimdi Ara

Kablolu İnterneti Wifi Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
4
Favori
99.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar evde komşudan çektiğimiz kablolu internetim var bunu telefonumda da kullanmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?

• Modeme access point bağlayarak kullanabilirsiniz. Çeşitli konular var araştırmanızı tavsiye ederim.
  • biraz araştırmıştım bi tanesinde kablosuz ağ kur falan diyordu yeni ağ açıyordu ordan bağlanılıyordu sanırım böyle olur mu kablosuz bi şekilde ?
  • 1-Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni Aç"a tıklıyorsunuz.

2- Açılan pencereden "Yeni Bağlantı veya Ağ Kurun"a tıklıyorsunuz. (Tıkla tıkla çekinme)

3- "Bağlantı veya Ağ Kur" penceresi açıldı. Şimdi altlarda "Kablosuz geçici (bilgisayarlar arası) ağ kur" u seçip alttaki ileri butonuna tıkırdatın bakalım ne olacak.

4- Hah şimdi karşınıza alttaki pencere çıkıyor. İster okuyun ister ileriye basıp geçin.

5- Açılan pencerede kutular var, onları dolduruyoruz. Geçici ağımıza bir isim veriyoruz. Türkçe karakter kullanmayın. "Güvenlik Türü" seçeneğini "WEP" olarak seçiyoruz. Diğer seçeneği işaretlediğimde benim telefon bağlantı kuramadı. Belki tesadüfi bir problemdir ama siz yine de "WEP" yapın. "Güvenlik Anahtarı" bölümüne de bir şifre yazın. İster basit ister zor bir şifre yazın, fakat başkalarının da bu ağa bağlanabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Buradaki işimiz bitti. İleri deyip devam ediyoruz.

6- Geldik civcivin cik dediği bölüme. Ağ kullanıma hazır fakat yapmanız gereken son bir işlem kaldı. Ağı internet bağlantısı paylaşımına açmak. Alttaki şovalye kalkanı sembolünün yanındaki" İnternet Bağlantısı Paylaşımını Aç" a tıklıyoruz. Daha sonra açılan pencereyi kapatıp, telefonumuzdan kablosuz ayarlarına girerek ağı bulup bağlanıyoruz.

verilen bilgilerden alıntı yaptım sizce bu şekilde olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 9 Temmuz 2013; 13:22:54 >

• istersen connectify hotspot programı ile kablolu interneti kablosuz yayabilirsin tabi wireless anca ev içinde ancak ceker. ki cok kullandım.
    diğer türlü
    access point alacaksın ondan baglantı yapacaksın böylelikle wireless alanı baya artacak. ki şuan bunu kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

istersen connectify hotspot programı ile kablolu interneti kablosuz yayabilirsin tabi wireless anca ev içinde ancak ceker. ki cok kullandım.
    diğer türlü
    access point alacaksın ondan baglantı yapacaksın böylelikle wireless alanı baya artacak. ki şuan bunu kullanıyorum

ben sadece evde kablosuz bir şekilde iyi çekmesini istiyorum bunu yapabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: I3uRocKSiyoN

quote:

istersen connectify hotspot programı ile kablolu interneti kablosuz yayabilirsin tabi wireless anca ev içinde ancak ceker. ki cok kullandım.
    diğer türlü

ben sadece evde kablosuz bir şekilde iyi çekmesini istiyorum bunu yapabilir miyim ?

ilk connectify hotspot programı indir. dene bakalım ne kadar iyi wireless cekiyor. eger hosuna gitmezse access point alırsın.

bu aradan yukarıda yazdıgında connectify hotspot aynı. ama bu program öyle ayarlarla ugrasmanı engeller. tek tıkla wireless yayınını durdurup calıstırırsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I3uRocKSiyoN

quote:

diğer türlü

ilk connectify hotspot programı indir. dene bakalım ne kadar iyi wireless cekiyor. eger hosuna gitmezse access point alırsın.

bu aradan yukarıda yazdıgında connectify hotspot aynı. ama bu program öyle ayarlarla ugrasmanı engeller. tek tıkla wireless yayınını durdurup calıstırırsın.

teşekkürler deneyeceğim peki bu ayarlamaları nasıl yapacağım ?

• quote:

diğer türlü

hocam senin dediğin sadece laptoplarda m geçerli yoksa masaüstüne de oluyor mu??
  • quote:

diğer türlü

masaüstü de oluyor dimi ayrı yetten hiç bir donanım olmadan ?
  • MASAÜSTÜNDE OLMAZ DONANIM OLMADAN..Arkadaşın bahsettiği connectify-me adlı programı kullanabilmen için wireless-kablosuz özelliğine ihtiyacın var.. örneğin bir notebook'a...zaten karışık bir program / ama windows'un kendi denetim masası/ ağ kur özelliğinden daha iyidir...AMAAAAA AMAAAAA AMAAAAAA EN İYİSİ "INTEL-MyWifi"

bilgisayarınız bildiğiniz modeme dönüyor tek tuşla..istediğinizi engelliyor ,istediğinizle internetinizi paylaşabiliyorsunuz...anlatılmaz yaşanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vampir Masquerade

MASAÜSTÜNDE OLMAZ DONANIM OLMADAN..Arkadaşın bahsettiği connectify-me adlı programı kullanabilmen için wireless-kablosuz özelliğine ihtiyacın var.. örneğin bir notebook'a...zaten karışık bir program / ama windows'un kendi denetim masası/ ağ kur özelliğinden daha iyidir...AMAAAAA AMAAAAA AMAAAAAA EN İYİSİ "INTEL-MyWifi"

bilgisayarınız bildiğiniz modeme dönüyor tek tuşla..istediğinizi engelliyor ,istediğinizle internetinizi paylaşabiliyorsunuz...anlatılmaz yaşanır

hiç birşey anlamadım zaten düzgün anlatsaydınız yolunu
  • ben connectivity programı ve benzerlerini denedim ve verim alamadım bir sürü ayarı var ve desteklediği cihazlar sınırlı teknik bilgin yoksa çok uğraştırır
  • YANİ DEmek istedimki kusura bakma o eşşek ölür

masaüstü bilgisayarlarda bildiğim kadarıyla wireless (kablosuz) özelliği yok , dizüstü bilgisayarlarda var.. masaüstü bilgisayarlar kablosuz bağlantı yapamazlar , hatta adaptör olmadan kablosuz olarak internete dahi bağlanamazlar , ayrıca bağlanabilecekleri birde wi-fi modeme ihtiyaç duyarlar..fakat notebooklar öyle mi? hem bulundukları alanda kablosuz ağları görüp bağlanabilirler hemde tıpkı bir kablosuz modem gibi etrafa sinyal yayabilirler demek istedim..
    Senin sorduğun soru şu : komşudan çektiğim "kablolu" interneti nasıl kablosuza çevirebilirim ?

bilgisayarın masaüstü değilde notebook olsaydı yukarıdaki önerilerin(connectify me, intel mywifi, vsvs) hepsi senin için bir alternatif olabilirdi , ama bilgisayarın masaüstü olduğu için tek şansın komşun duymadan bir kablosuz modem almak ve sana gelen kabloyu ona bağlamak ,modemi ayrıca kurup yapılandırmak(güvenlik şifresi vs) ve telefonunla o kurduğun ağa şifrenle bağlanmak...bayağı zaman kaybı ve masraf...Yerinde olsam komşuna bir wifi modem aldırırdım :D hatta muhtemelen komşundaki zaten kablolsuz modemdir - senin bilgisayar masaüstü oldugu için kablo paylaşımı yapmıştır emin ol...

• Bana masaüstü ile hiçbir donanım olmadan bu programla yapıp yapamayacağımı söyler misiniz ? kablolu netimi wifi ile telefonda kullanmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali-candan

ben connectivity programı ve benzerlerini denedim ve verim alamadım bir sürü ayarı var ve desteklediği cihazlar sınırlı teknik bilgin yoksa çok uğraştırır

connectify me haklısın bayağı karışık..

en iyisi Intel My-Wifi...ama destekliyor olması lazım bilgisayarınız..

çok kolay...istediğin bir profil / ağ adı belirliyorsun , güvenlik şifresi.. i Etkinleştir / kapat..nternet bağlantımı paylaş / paylaşma ..Bağlı aygıt listesi var , onlara otomatik ip veriyor.. müthiş birşey...
  • wifi adaptör olmadan olmaz bu saydıkların
  • I3uRocKSiyoN kullanıcısına yanıt
    Malesef yapamazsın..
  • Vampir Masquerade V kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi sadece intel kartları destekliyor o program benimki atheros olduğu için 3parti yazılımla idare ettik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vampir Masquerade

quote:

Orijinalden alıntı: ali-candan

ben connectivity programı ve benzerlerini denedim ve verim alamadım bir sürü ayarı var ve desteklediği cihazlar sınırlı teknik bilgin yoksa çok uğraştırır

connectify me haklısın bayağı karışık..

en iyisi Intel My-Wifi...ama destekliyor olması lazım bilgisayarınız..

çok kolay...istediğin bir profil / ağ adı belirliyorsun , güvenlik şifresi.. i Etkinleştir / kapat..nternet bağlantımı paylaş / paylaşma ..Bağlı aygıt listesi var , onlara otomatik ip veriyor.. müthiş birşey...

benim pc amd ama onu kullanabilir miyim kolay ve zahmetsiz yol mu diyorsun ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.