|
Kablolu Klavyeyi ve Mouse'u Kablosuz Yapma: Adım Adım Kılavuz
Kablolu klavyen ve mousen için kablo karmaşasından kurtulmaya mı hazırsın? Endişelenme, kablosuz bir deneyime geçmek göründüğü kadar zor değil. İşte kablolu klavyeni ve mouseni kablosuz hale getirmek için adım adım bir kılavuz:
Kablolu Klavyeyi Kablosuz Yapma
- Kablolu klavyeyi kablosuz yapma aparatı: Kablosuz bir adaptör satın al. Bu adaptör, klavyene bağlanacak ve kablosuz sinyaller göndermek için kullanılacak.
- Klavyeyi kablosuz yapma: Adaptörü klavyenin USB veya PS/2 bağlantı noktasına tak. Adaptör genellikle otomatik olarak algılanır, ancak gerekliyse sürücüleri yüklemen gerekebilir.
- Kablolu klavyeyi Bluetooth yapma: Bluetooth özellikli bir kablosuz adaptör kullanıyorsan, klavyeyi Bluetooth üzerinden bağlamayı seçebilirsin. Klavyenin eşleştirme modunu etkinleştir ve adaptörü cihazlar listesinde ara.
Kablolu Mouse'u Kablosuz Yapma
- Kablolu mouse kablosuz yapma: Kablosuz bir mouse alıcısı satın al. Bu alıcı, mousenin sinyallerini alan ve bilgisayara ileten bir USB adaptörüdür.
- Kablosuz mouse alıcısı: Alıcıyı bilgisayarının boş bir USB bağlantı noktasına tak. Alıcı genellikle otomatik olarak algılanır.
- Kablolu klavye kablosuz yapma: Mouse'un alt kısmındaki "Bağlantı" düğmesine bas. Bu, mouse'u alıcıyla eşleştirir.
İpuçları:
- Sürücüleri güncelle: Kablosuz adaptörler için güncel sürücülerin yüklü olduğundan emin ol.
- Pilleri kontrol et: Kablosuz klavyeler ve mouseler pil gücüyle çalışır. Pillerin tam olduğundan ve gerektiğinde değiştirdiğinden emin ol.
- Kablosuz menzili: Kablosuz adaptörlerin sınırlı bir menzili vardır. Klavyen ve mouseni menzil içinde tuttuğundan emin ol.
- Girişimleri azalt: Kablosuz sinyaller, Bluetooth cihazları ve mikrodalgalar gibi diğer cihazların neden olduğu girişimlerden etkilenebilir. Bu girişimleri en aza indirmek için adaptörü metal nesnelerden ve diğer sinyal kaynaklarından uzak tut.