Şimdi Ara

kablolu modem ile kablosuz modemi birleştirebilirmiyim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 katlı bir ev düşünün tek net kullanmak istiyoruz kaldiki zaten 2 si ortak kullanıyor. 4 portlu Us RObotic bir modemden. Ben en üst kattayım modem orta katta , aşağıdakiler kobloları takmış kullanıyorlar fakat ben koblo geçirmek istemiyroum çünkü bilgisayara giden mesefa uzun ve hem odanın içinde epey dolanması gerek hemde delik açmak lazım vs uzun iş yani. Şimdi 4 portlu Us robotic modemimiz kablolu modem fakat bende evde 2 tane ayrı tek portlu airtes 205 ve 206 avr. İkiside koblosuz modemler. Evde kablosuz bağlanmak için usb wifi de var tlink marka . Sorum şu olacak bendeki kablosuz modemi aşağıdaki kablolu modeme bağlayıp ben ondan wifi ile bağlanabilirmiyim yukardan veya nasıl bir aparat lazım mümkünmüdür 4 portlu modemi deiştirmeden kullanmamız sadece ben wireless olarka kullanacağım zaten diğerleri kablolu kullanıyorlar hali hazırda.

Teşekürler cevaplar için şimdiden.

• Merhaba,
    Yapmak istediğiniz kablosuz bağlantıyı teorik olarak yapmak mümkün ancak pratikde denemeden kablosuz bağlantının olup olmayacağı konusunda kesin bir şey denemez.
    Elinizdeki RT 205 ve 206 modemi bu amaçla kullanabilirsiniz.
    Yapılacak işlemler:
    1. Öncelikle internet dağıtımı yapılacak modemin IP'sini öğrenin.
    2. Elinizdeki RT 205/206 modemin yönetim bölümüne girin. Bu modemde kablosuz erişim ve güvenlikle ilgili gerekli ayarlamaları yapın.
    3. RT 205/206 modemde IP'yi internet çıkışı yapılacak modem ile aynı guruptan ancak uzakta bir IP ile değiştirin (şart değil ancak modeme erişmek ve ayar vs. değiştirmek için kolaylık sağlar) Mesela ana modem 192.168.1.1 kullanıyorsa RT 205/206 modeminkini 192.168.1.200 yapın.
    4. RT 205/206 modemde DHCP bölümüne girip orada DHCP sunucuyu iptal edin.
    5. US Robotics modem ile RT 205/206 modemi ethernet kablosu ile birleştirin.
    Bundan sonra ortamda kablosuz yayın taraması yapıp listede görünüyorsa ağınıza bağlanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 24 Aralık 2009; 11:41:49 >

• Bu yöntemle interneti wireless yapabileceğinizi zannetmiyorum.

Zira bahsi geçen modemlerin Acces Point özelliğinin olması gerekir. Yani eternetten wireless yapacak bir donanıma ihtiyacınız var.

Kısaca bir AP ye ihtiyacınız var. o kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Merhaba,
    Yapmak istediğiniz kablosuz bağlantıyı teorik olarak yapmak mümkün ancak pratikde denemeden kablosuz bağlantının olup olmayacağı konusunda kesin bir şey denemez.
    Elinizdeki RT 205 ve 206 modemi bu amaçla kullanabilirsiniz.
    Yapılacak işlemler:
    1. Öncelikle internet dağıtımı yapılacak modemin IP'sini öğrenin.
    2. Elinizdeki RT 205/206 modemin yönetim bölümüne girin. Bu modemde kablosuz erişim ve güvenlikle ilgili gerekli ayarlamaları yapın.
    3. RT 205/206 modemde IP'yi internet çıkışı yapılacak modem ile aynı guruptan ancak uzakta bir IP ile değiştirin (şart değil ancak modeme erişmek ve ayar vs. değiştirmek için kolaylık sağlar) Mesela ana modem 192.168.1.1 kullanıyorsa RT 205/206 modeminkini 192.168.1.200 yapın.
    4. RT 205/206 modemde DHCP bölümüne girip orada DHCP sunucuyu iptal edin.
    5. US Robotics modem ile RT 205/206 modemi ethernet kablosu ile birleştirin.
    Bundan sonra ortamda kablosuz yayın taraması yapıp listede görünüyorsa ağınıza bağlanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: adaprizma
    Bu yöntemle interneti wireless yapabileceğinizi zannetmiyorum.
    Zira bahsi geçen modemlerin Acces Point özelliğinin olması gerekir. Yani eternetten wireless yapacak bir donanıma ihtiyacınız var.
    Kısaca bir AP ye ihtiyacınız var. o kadar.

Bahsettiğim olay defaaten tecrübe edilmiş ve pekçok kişi tarafından bilinen ve kullanılan bir şeydir.
    Ekstra bilgi: Kablosuz modemler aynı zamanda AP özelliğine sahiptirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.