Şimdi Ara

Kablonet Abone Olmalımıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bölgemizde uzun zamandan beri Türksat'ın altyapı çalışması vardı.Sonunda bu çalışmalar bitti ve kablonet binamızda hizmet vermeye başladı.Bende geçip geçmemek konusunda karasız kaldım.Umarım sizler bana daha iyi fikir verebilirsiniz.Şu anda millenicom firmasında hizmet almaktayım. Vdsl üzerinden 50 mbitlik tarifeye 84.90 kuruş vermekteyim.Bu tarifede herhangi bir taahhüt vermedim.Yaklaşık 5 aydır kullanmama rağmen herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Ama eğer türktelekom bizim bölgeye yatırım yapmazsa 50 den yukarıda hız alamıyacam. Ama Türksat binaya kadar fiber çekti ve fiberin önü açık şu anda araştırdığım kadarıyla bireysel müşterilere 100 mbit hız verebiliyor.Şu anda 100 mbit yeni abonelere iki kampanya var.Bunlardan bir tanesi Hepsi Bir Arada 100 mbit 24 aylık 100 tl internet+televizyon+telefon olan paketi.Diğeri ise 100'ünüzü Güldüren Kampanya buda 24 ay 89,90 buda televizyon + internet yani şu an verdiğimde 5 tl fazla siz olsanız ne karar verirdiniz.

• Öncelikle altyapı yeni olduğu için kaliteli bir bağlantıya sahip olacaksınız. Bunun haricinde ise bölgenizde kablonet kullananlara sorun derim memnuniyet düzeylerini.
  • Şu anda çevremde tanidıgim kimsede kablomet yok.Bu sebepten dolayı buradan kullanan arkadaslardan bilgi almak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana konuda başka bir arkadaşa da yazmıştım. Akıllı Sınırsız paketlerde saat 19-24 arası hız düşümü vardır. 100 Mbps olan paketlerde belirtilen saatlerde hız 25 Mbps düşer. Bu bilgiyi bilerek geçmeyi düşünüyorsunuz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

Ana konuda başka bir arkadaşa da yazmıştım. Akıllı Sınırsız paketlerde saat 19-24 arası hız düşümü vardır. 100 Mbps olan paketlerde belirtilen saatlerde hız 25 Mbps düşer. Bu bilgiyi bilerek geçmeyi düşünüyorsunuz değil mi?
    Doğrudur farkındayım ama ilerde ben bunun düzelebilecegini düşünüyorum.

• sivaslı-58 kullanıcısına yanıt
    BTK kotayı kaldırdığı gibi genel bir düzenleme yapmaz ise yakın gelecekte düzelmeyecektir. ki BTK kota düzenlemesi kararını almasından 2 yıl sonra yürürlüğe girdi. Kullanım saatleriniz akşam saatleriyse geçmenizi tavsiye etmem sonuçta akşam saatlerinde 25 Mbps kullanacaksınız zaten hali hazırda 50 Mbps kullanıyorsunuz. Yok günün her saatinde aktif kullanacaksanız tabi ki geçmenizi tavsiye ederim 19 saat boyunca 100 Mbps bu fiyata çok iyi.

Online oyunlarda diğer ISSlerden bir miktar daha ping değerleri(+ 10-20 ping daha yüksek) yüksektir. Bunun dışında genel bir sorunu yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

BTK kotayı kaldırdığı gibi genel bir düzenleme yapmaz ise yakın gelecekte düzelmeyecektir. ki BTK kota düzenlemesi kararını almasından 2 yıl sonra yürürlüğe girdi. Kullanım saatleriniz akşam saatleriyse geçmenizi tavsiye etmem sonuçta akşam saatlerinde 25 Mbps kullanacaksınız zaten hali hazırda 50 Mbps kullanıyorsunuz. Yok günün her saatinde aktif kullanacaksanız tabi ki geçmenizi tavsiye ederim 19 saat boyunca 100 Mbps bu fiyata çok iyi.

Online oyunlarda diğer ISSlerden bir miktar daha ping değerleri(+ 10-20 ping daha yüksek) yüksektir. Bunun dışında genel bir sorunu yoktur.
    Bir sorum daha olacak bizim binaya kutuyu ust kata koydular.Ordan evin icine nasıl kablo cekiliyorlar.Bir yerlerin felan delinmesi gerekiyor mu?

Herhangi bir delme-kırma vb. işlem yok. Ana kutunun yukarıda olması daha iyi. Yukarıdan banyo-tuvalet pencerelerinin olduğu boşluğa kadar kablo çekilir, oradan binada merkezi uydu sistemi var ise onun kullanıldığı duvar içindeki kablo şebekesinden evin içinde hiç kablo görülmeyecek şekilde istediğiniz odaya kadar çektirebilirsiniz. Eğer merkezi uydu sistemi yok ise yine banyo-tuvalet penceresi boşluğundan kabloyu kroşeler yardımıyla sabitleyerek yine sizin istediğiniz odaya direk çekerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riddle of Steel -- 23 Eylül 2019; 9:34:19 >
  • Bende 3 gün önce kablonete geçtim türktelekomdan. Merkezi sistemden gelen uydu kablosu aracılığıyla hiçbir yeri kırıp dökmeden bağladılar. Bizim binayada geçen sene altyapı geldi yüz güldüren kampanyayı satın aldım stabil olarak 100mbit çok rahat alıyorum. 19-24 arası 25 mbite düşüyor akıllı sınırsız paket olduğu için. Ama o bile tt nin 50mbit internetinden daha iyi sanırım.çünkü tt ile netflix izlerken kalite düşük ve geç yükleniyordu, ayrıca download yaparken tam 50mbit ile indirmiyordu adamakıll.kablonet 25mbit netle bile çok rahat sıkıntısız netflix izliyorum ayrıca download tam hızla yapılıyor. keşke daha önce geçseymişim diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirli1713

Bende 3 gün önce kablonete geçtim türktelekomdan. Merkezi sistemden gelen uydu kablosu aracılığıyla hiçbir yeri kırıp dökmeden bağladılar. Bizim binayada geçen sene altyapı geldi yüz güldüren kampanyayı satın aldım stabil olarak 100mbit çok rahat alıyorum. 19-24 arası 25 mbite düşüyor akıllı sınırsız paket olduğu için. Ama o bile tt nin 50mbit internetinden daha iyi sanırım.çünkü tt ile netflix izlerken kalite düşük ve geç yükleniyordu, ayrıca download yaparken tam 50mbit ile indirmiyordu adamakıll.kablonet 25mbit netle bile çok rahat sıkıntısız netflix izliyorum ayrıca download tam hızla yapılıyor. keşke daha önce geçseymişim diyorum
    Peki merkezi sistemden gelen uydu yayınız iptal oluyor mu?
    Hem kablonetin tv yayanını hemde merkezi sistemden gelen yayını aynı anda verebiliyor mu?

Evde 3 Tv var 1 i kablonet merkezi sistemden ayar yapılar onun için, diğer 2 si normal uydu ile çalışıyor ama ayrı Kablo geliyor onlar için. kablonet sadece tek tvde çalışır dedi bağlayan arkadaş, yan odaya alamıyorum yani. Başka cihazla deneme yapmaya gerek duymadım ama Modem ve tv aynı hattan alıyor sinyali dolayısı ile normal uydu belki çalışmayabilir kablonet hattından.

• quote:

Evde 3 Tv var 1 i kablonet merkezi sistemden ayar yapılar onun için, diğer 2 si normal uydu ile çalışıyor ama ayrı Kablo geliyor onlar için. kablonet sadece tek tvde çalışır dedi bağlayan arkadaş, yan odaya alamıyorum yani. Başka cihazla deneme yapmaya gerek duymadım ama Modem ve tv aynı hattan alıyor sinyali dolayısı ile normal uydu belki çalışmayabilir kablonet hattından.
    Ben de kablonet bağlatacağım. Merkezi uydu sistemi var. Kablonet altyapısı da var. Her odada da internet ve uydu tv bağlantısı var Sorum şu. Daire içi ya da dış duvarlardan kablo çekilmesi gibi işlemler var mı? Ben sadece internet alacağım. kablo tv istemiyorum.
  • tgy355 T kullanıcısına yanıt
    Eğer modeme yakın uydu kablonuz varsa hiç bir yer kırılıp dökülmeden bağlıyorlar. Kablo modeme takın değilse uzatma yaparlar. Benim Modem tv nin yanında olduğu için Kablo kalabaliğı olmadı

• quote:

Eğer modeme yakın uydu kablonuz varsa hiç bir yer kırılıp dökülmeden bağlıyorlar. Kablo modeme takın değilse uzatma yaparlar. Benim Modem tv nin yanında olduğu için Kablo kalabaliğı olmadı
    Bizim yeni bina olduğu için örneğin tv seyretmek için tv fişini pirize takarak uydudan tv izleyebiliyoruz. Bu durumda elemanlar modemi direkt pirizden bağlayabiliyorlar mı? Öğrenmek istediğim bu. Yani dairenin dışından, ışıklıktan v.s kablo çekmeye gerek oluyor mu? Bu benim için çok önemli. Modemi kablosuz olarak kullanacağim. Bu arada Karşıyaka'lıyım. Teşekkürler.
  • tgy355 T kullanıcısına yanıt
    kastettiğiniz prizle uydu çıkışı aynı yerde galiba.hiçbir sıkıntı olmaz bende de aynı sistem var prizle yanyana uydu kablosu, ordan alıp bağladılar hemen. bende bayraklı'dayım altyapı bizim binaya geçen sene geldi.türk telekomdan falan kat kat iyi tavsiye ederim. ayrıca başvuruyu netten yaparsanız ilk ay bedava
  • quote:

kastettiğiniz prizle uydu çıkışı aynı yerde galiba.hiçbir sıkıntı olmaz bende de aynı sistem var prizle yanyana uydu kablosu, ordan alıp bağladılar hemen. bende bayraklı'dayım altyapı bizim binaya geçen sene geldi.türk telekomdan falan kat kat iyi tavsiye ederim. ayrıca başvuruyu netten yaparsanız ilk ay bedava
    Teşekkürler. Aslında daha önce kablonet (uydunet eski adı) de idim. Mecburen başka yere geçtmiştim Şimdi tekrar kablonete döneceğim inşallah. 3 ay bedava kampanyası var. O bana avantajlı gibi geldi. Kesin değil ama ona geçmeyi düşünüyorum. iyi günler. Tekrar teşekkürler
  • izmirli1713 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Ben Karsiyaka Alaybey’deyim. Cuma gunu internetten basvurumu yaptim kablonet icin. 100mbps akili sinirsiz tarifesine. Size iki soru sorabilir miyim?

Cidden bahsettikleri hizlari sorunsuzca ve ping olmadan veriyorlar mi? (Haftada 2-3 gun arkadaslarimla cs oynuyorum gece, sorun yasar miyim acaba, evde gecen haftaya dek superonline vardi ve pingim genelde 70’ti)

Eve kurulum olayini eger bina eski ise nasil yapiyorlar?
    Bizim bina eski cunku o uydu cikisi falan yok bizde. Hatta evde televizyon yok direk. Dogal olarak uydu kablosu falan var mi bilmiyorum. Balkonda bi canak anten var ama bu olay onunla alakali degil heralde?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen hız neyse onu verirler onda sıkıntı olmaz ama ping konusunda sıkıntı yaşayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

Merhaba.
    Ben Karsiyaka Alaybey’deyim. Cuma gunu internetten basvurumu yaptim kablonet icin. 100mbps akili sinirsiz tarifesine. Size iki soru sorabilir miyim?

Cidden bahsettikleri hizlari sorunsuzca ve ping olmadan veriyorlar mi? (Haftada 2-3 gun arkadaslarimla cs oynuyorum gece, sorun yasar miyim acaba, evde gecen haftaya dek superonline vardi ve pingim genelde 70’ti)

Eve kurulum olayini eger bina eski ise nasil yapiyorlar?
    Bizim bina eski cunku o uydu cikisi falan yok bizde. Hatta evde televizyon yok direk. Dogal olarak uydu kablosu falan var mi bilmiyorum. Balkonda bi canak anten var ama bu olay onunla alakali degil heralde?
    Hocam ben cs bilmem ama pubgde 59-70 ping arası alıyorum.

Edit: ping 59-70 arasi git gel yapmiyor. Sabit. Günün hangi saatinde girdiğine göre değişr.

Hızlar da boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 7 Ekim 2019; 18:53:20 >

• Fotograflar icin cok tesekkurler hocam. Valla simdiden heyecanlandim. 100mbps diyip cidden en azindan 97 veriyorlarmis. Diger saglayicilar 16 diyip 8 zor veriyor masalla.

Ben cs genelde gece oynuyorum. Saat 11’den sonra. Tabi bakalim ping nasil olacak. 75’ten yukari olmasin o bana yeter. Fiber baglanti saglayan arkadaslarim hep 45-65 arasi ping aliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.