|
KabloNet Alt yapısına yönetici izin vermiyor (2. sayfa)
-
-
Konuyu hortlatmış olacağım ama içimi dökmem lazım yoksa sinirimi alamayacağım. Arkadaşlar Ankara da oturuyorum çukurambarda kiracıyım. Burayı bilmeyenler için söyleyeyim Ankara nın en gözde semtlerindendir. Zemin kat evler 750 bin TL den başlar öyle bir yer. Gel gör ki böyle bir semtte fiber internet altyapımız yok bizde superbox kullanıyoruz hızdan memnunuz ama kota yetmiyor. Neyse geçen ay turksat bulunduğumuz sokakta kazı çalışması yaptı ve kabloları döşedi. Bizde sevindik fiber geldi diye kurumla iletişime geçtik gel gör ki o kadar apartmandan sadece bizim yönetici beyimiz apartmana kuruluma izin vermemiş zaten kendisiyle daha öncesinde başka meselelerden husumetimiz de var bunuda öğrenince sinirim yine bozuldu muhattapta olmak istemiyorum ama bu cahil adam yüzünden neden ben bundan mahrum kalayım diyorum. Bana bir yol söyleyin gerekirse dava açayım işe yarar mı bilmiyorum. Tavsiyeniz ihtiyacım var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Binanızdaki diğer insanlar da hizmet talep ediyorsa ortak dilekçe yaparak başvuru sağlayabilirsiniz. -
Binamızda ki insanların çoğu emekli o nedenle oradan bişey çıkmaz maalesef ben hiçbirşeye bulaşmayın kafasında insanlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece sizin talebiniz ile biraz zor hocam süreç ama yine de denemeye değer doğrusu.
tuketici.btk.gov.tr adresinden altyapı talebi oluşturabilirsiniz. -
yılbaşında apartman toplantısı olur, yönetici olun, kabloneti bağlatıp istifa edin...
-
Keşke olabilsem ama yapmazlar biliyorum. Daha önce aidat elden toplanıyordu kavga dövüş banka hesabı açtırıp internetten yatırtmaya razı ettim. Huzursuzluk çıksın istemiyorum ama biliyorum ki neden izin vermediniz desem sonu kavgaya Çıkacak. Ah ah çok sinir bozucu bişey gerçekten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
toplantı öncesi bir kaç kişi örgütlerseniz gayet olursunuz, bir çok yerde kimse zaten olmak istemiyor, en luzumsuz sorunlu tipin elinde kalıyor yöneticilik işi, ayrıca aidatları toplama ile ilgili banka hesabı konusundan sorun çıkıyorsa, acil o yöneticinin ruhsal yardım alması gerekiyor sanki...
-
Ah ah maart inan 2 yıldır bu apartmandayım o internetten yatırma muhabbeti kapıcının sürekli arayıp aidatı toplayacağım diye rahatsız etmesinden doğdu. Yöneticiye dedim ben evde olmadığımda nasıl göndereceğim h her ayın 15 i evde mi olmak zorundayım ben. Ona itiraz ettim hangi devirdeyiz ben ödemem elden falan ya İnternet bankacılığı açtırırsınız ya da mahkemeye veririm dedim. Tıpış tıpış açtırdı. Ha açtırmasada mahkeme karar verir miydi o yönde bilmiyorum.
Bizim bu halde olmamızın sebebi değil midir ki bana dokunmayan bin yaşasın kimseye bulaşma kimseyle kötü olma. İyi de öyle diye diye boynunu bük kaderine razı ol bu kafada herifler sürekli demek ki nasıl yönetiyorum hiç itiraz gelmiyor diye aynı kafa devam etsin.
Mesela kapalı garajımız var 20 daire var garaj tam 15 araç alıyor zengin semti herkesin 2 arabası var. Yani her daireye düşmüyor 1 tane. Ama gel gör ki kapıcımız paşamız sürekli kapalı garajda bir kişide demiyor ki arkadaş biz senin işvereniniz buraya aidat ödüyoruz bu öncelik bizim 21 tane araçlık yer olsa çek lafım yok ama 15 tane yer varken senin buraya çekmen doğru mu bunada itiraz ettim kapıcı diyor senin derdin ne kafayı yiycem yönetici yalandan çek dedi bir kere ama yok hala aynı bir gün sonra gel de kafayı yeme.
Bunların anlayacağı başka dil ama oraya girmek istemiyorum bizim ülkemizde ne kadar cahil varsa anlayacağı dil belli o dilden konuşmadık çözüm bulunmuyor maalesef.
-
Öncelikle banka hesabı açılma diye bir zorunluluk sitelerde yok, ortak uzlaşı ile olacak bir süreçtir, 4-5 evimin hepsinde farklı uygulama var, kimi hesapla kimi elden, bu konudan kapışıp mahkeme muhabbetleri yapmanız hoş olmamış, bu konunun gerilimi sanırım yansıyor işlere, otopark için kapıcı kat maliki olmadığı için faydalanmaz, diğer 15 yeri 20 kişi paylaşma olayına yönetsel hakkaniyetli bir formül bulmanız lazım, kablo net içinde ev sahibiniz üzerinden süreci yürütürseniz belki çözüm yaratılabilir... -
Elbette buraya son aşamaları yazıyorum ben her zaman tatlı dil kullanırım bunda ısrarcı olurum ama karşındaki insanın art niyetli, bencil ve ego sahibi olduğunu görünce dayanamıyorum internetten hesap açılmamasının sebebini bankadan hesap açtırmak gerekiyor yönetim adına birde resmi bir kuruma başvuru(hangisi bilmiyorum) dersen bu şu demek bunun için uğraşamam. Sen böyle istiyorsun diye kendimi yoramam. Eğer uğraşamazsan bırak yönetici olma uğraşacak birisi olsun ona da yanaşma çünkü yönetici olmak hoşuma gidiyor. (ego)
Yani sanmayın ki ben gidip direkt böyle konuşmuyorum. Şimdi aynı olaylar İnternet için yaşanacak karşımdakini tanıyorum çünkü.
Beni rahatsız eden aslında şu: İnternet artık temel haklardan biri. Ben buna ulaşmak için apartmanda oturanların veya yönetimin iznine mahkum kalmamalıyım. Bu konuda bir düzenleme yapılması gerekiyor çevremden de çok duyuyorum bu tür sıkıntılar. Demokrasi her zaman çoğunluk değildir en büyük yalandır bu. Çoğunluk istiyor /istemiyor diye temel haklardan vazgeçemeyiz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X