|
Bildirim
|
Aynen üstad, internetsiz hayat düşünemiyorum, ilk çıktığında telefondan çevirmeli bağlantı kuruyorduk ve adsl geldiğinde 64 kpbs ile bağlandık, sonra 128 kpbs hızderken 256-512-1024 kpbs hızlara çıktık,
Şimdi ipad elimizden düşmüyor ilk aldığım bilgisayar zamanın en hızlı bilgisayarıydı PIII 933 mhz.256 mb.ram hdd sanırım 20 gb falandı ve 2500 tl.gibi bir rakam ödemiştim. Sonra PIV geçtik, derken diz üstü bir sürü paralar harcadık, ama ben o paralara acımam çünkü onların sayesinde çocuklarım kendilerini yetiştirip iş sahibi oldular. Bizlerinde kafasına takılan bir konu olduğunda hemen google amcaya soruyor öğreniyoruz. Bir çok işimizi bunlar sayesinde görüyoruz bankalarda sıra beklemeye gerek kalmadan ödemelerimizi yapıyoruz. Bu ve buna benzer tüm icatların mucitlerine bir kezde ben teşekkür ediyorum, cennete gidecek birileri varsa bu tür icatlar yapıp insanlığın hizmetine sunanlardır, beş vakit kafasını secdeden kaldırmayıp, adını müslümanlık koyan çalan çırpan, onun bunun arkasından dedikodu yapan, her türlü pislik işlerle uğraşıp sonra camiye gidip kendisini affettirmeye çalışanlar, Allahü ekber(Allah büyük) diyerek didiri diri insanları katledenler değildirler. |
Uydunet kullanıcılarına ve Türksat A.Ş.'nin üst düzey yöneticilerine duyurulur.
Dandik netmaster modemler yüzünden Türksat A.Ş (uydunet) kan kaybediyor. Aboneler strese giriyor, uydunet'e geçmek isteyenler kırk kez düşünüyor. Sırf, netmaster'ın şirketinin Türksat A.Ş. yi (uydunet'i) kazıklamasından dolayı oluyor bunlar. Çözümü paylaşıyorum; Türksat A.Ş. yi anlamak zor, uydunet hizmetiyle mahallelerde bile apartmanların içine kadar fiber optik getirdi. Daireye kadar da coaxial kabloyla çıkıyor. İyi tamam her şey güzel ama bu netmaster denen üç kağıtçı firmanın wi-fi yongası bozuk modemlerini kullanarak bütün imajını sarsıyor ve inanılmaz müşteri kaybediyor. Hatta bazı müşteriler sırf bu wi-fi yongası bozuk modemler yüzünden uydunete geçmiyor. Bunun çözümü yok değil, var ama cebinizden ekstra para çıkması ve modeminizin yanında ekstradan elektrik tüketen bir cihaza ihtiyacınız var. Dünyanın en rezil wi-fi yongasına sahip Netmaster Docsis 3.0 modem kullanıyorsanız. 70TL-100TL arasına Access Point yada 100-250TL arasına Router alıp, wi-fi sorunu rezilliğinden kurtulabilirsiniz. Çünkü, bundan başka bir kurtuluş yolu yok. Turksat A.Ş. kendisine en baba kazığı atan netmaster firmasıyla, bir gün çalışmayı bırakır ve adam akıllı wi-fi yongasına sahip modemlere geçiş yapar umuduyla, hala docsis 2.0 modem ile 10Mbit hız kullanıyorum. Daha yüksek paketlere geçmeyişimin tek nedeni, Netmaster Docsis 3.0 modemlerin alayında kronik wi-fi sinyali arızası bulunması. Netmaster Docsis 3.0 modemlere ne kadar ince ayar yaparsanız yapın, kablosuz sinyal sorunu ilk başta çözülmüş gibi oluyor, belli bir çalışma saatinden sonra tekrar aynı sorunlar baş gösteriyor. Modemi kapatıp açmak gerekiyor, hatta bazen kapatıp açınca da düzelmiyor. Yakınlarımın, Docsis 3.0 modemlerine ayar çekerek defalarca tecrübe ettim. Hah, şimdi oldu diyorum ama belli bir süre sonra sorunun düzelmediğini anlıyorum. Yakın zamanda uydunet'e geçen arkadaşım, wi-fi sorununu access point ile çözdü ve şuan çok memnun. Netmaster Docsis 3.0'ın wi-fi özelliğini modemin menüsünden kapattı. Wi-fi yayınını access point yapıyor. Böylece, evin her yerinde 4-5 çekiyor ve hızı tam gösteriyor. Şirketinde uydunet kullanan bir arkadaşım ise, rezil ötesi Netmaster Docsis 3.0 modemin kronik wi-fi sorununu, wi-fi özellikli router ile çözdü. İnternet dağılımını ve Wi-fi yayınını router yapıyor ve iki katlı şirket binasının her odasında 4-5 diş çekiyor, hızda da en ufak düşüş yok ve çok memnun. Demem o ki, bu işte sakalını beyazlatmış bir arkadaşınız olarak, aşağıdaki iki yöntemi şiddetle tavsiye ediyorum. 1-) Ev kullanıcıları, Netmaster Docsis 3.0 modemin arkasında ki 4 ethernet portundan 1 tanesine access point bağlasınlar ve modemin arayüzüne girip kablosuz yayını kapatsınlar. Wi-fi yayını işini access pointe bıraksınlar. Böylece sorunsuz, güçlü bir wi-fi sinyali alırlar. Modemin arkasında boşta duran diğer 3 ethernet portunuda, oyun konsolu, TV, komşuyla internet paylaşımı, vb. gibi işler için kullansınlar. 2-) Şirket kullanıcıları ise, Netmaster Docsis 3.0 modemin arkasında ki 4 ethernet portundan 1 tanesine wi-fi özelliği olan Router bağlasınlar ve modemin arayüzüne girip, modemi köprü (bridge) moda alsınlar. Şirket içi LAN ve Wi-fi ağı işini Router hakkıyla yapacaktır. Böylece sorunsuz, güçlü bir wi-fi sinyali alırlar. Router'ın arkasındaki boş ethernet portlarına da istedikleri cihazı bağlayabilirler. Not: Üzerinde WAN portu bulunan ADSL modemlerde birer Router dır ve bu ADSL modemleri, Router veya Acsess Point yerine gönül rahatlığıyla, kullanabilirsiniz. Not: Ev kullanıcılarına Access Point önermemin nedeni, Router'a göre ekonomik olmaları, karışık olmamaları ve bir ev kullanıcısına fazlasıyla yetmesi. Şirket kullanıcıları ise Router dan şaşmasınlar. Tabi, WAN portuna sahip ADSL modeminiz varsa, masrafa girmenize gerek yok aynı işi görecektir. En azından, ev kullanıcılarının ve küçük şirketlerin fazlasıyla işini görecektir. Bu milleti, Nemaster marka modeme muhtaç eden Türksat A.Ş.'nin Allah bin türlü belasını versin. Netmaster'ın ithalatçısından kazık yemeyi seviyorlar, belkide ihaleye fesat karışıyordur. Netmaster tedarikçisi birilerinin yakınıdır ve ihaleyi ona verip, wi-fi'ı uyduruk bu rezil modemleri kiloyla alıyorlardır ha, ne dersiniz? Bu arada, benim bu değerlendirmem bir ISS değerlendirmesi değil. İnternet alt yapısı ve kalitesi olarak Türksat A.Ş. nin Uydunet'i Telekom'un TTnet'ine 10 basar. TTnet ile Telekom'un bakır kablolu internetini kullanacağınıza, modemlerin de kronik wi-fi yongası sorunu olan ama apartmanın içine kadar fiber optik kablo olan Uydunet'i kullanmak her halükarda daha iyi. Tabi imkanı olan Süperonline fiber'e geçsin. Türkiye de internet kalitesinin sıralaması 1-) Süperonline fiber internet 2-) Uydunet fiber interet 3-) Telekom (TTnet) bakır internet (Bu ISS i listeye almaya bile utanıyorum. Çünkü, bakır kablolu internet Türkiye'nin 3. dünya ülkesi olduğunun bir göstergesi) Not: Resmi yazışmadan anlayan arkadaşlardan ricam, bu yazıyı ve bu konunun linkini, Uydunet ve Türksat A.Ş.'nin üst düzey yöneticilerine ulaştırmaları Artık bu modem ızdırabı, kablosuz sinyal ızdırabı bitsin. |
PSN Plus üyelerine bedava verilen Injustice adlı dövüş oyunu, dün gece USA Playstation Store'a geldi. Kota bitecek, hızım 3Mbit' e düşecek diye, indirmeyi başlatmadan evden çıktım. Ayın sonuna doğru indirmeyi düşünüyorum. Bizi kotalı internete mahkum edenlerin Allah belasını versin.
Forumdan bir arkadaş 24 Kas 2014 tarihinde bir imza kampanyası başlatmış, bütün hızıyla devam ediyor. Şuana kadar 5700 katılımcı olmuş ve kampanyaya katılıp ciddi ciddi destek olmak gerekiyor. Gerek forumlarda, gerek bloglarda, gerek Sosyal medyada çevrenizdeki herkesle paylaşın derim.. Yıllarca TTnet kullandım ve son 11 aydır Uydunet kullandığım halde, bu kampanyaya desteğimi esirgemedim. Çünkü, bu süreç, sadece TTnet değil, bütün ISS leri ilgilendiriyor. Kampanya, dikkat çekecek sayıda imzaya ve süreç sonunda başarıya ulaşırsa, dünyanın en pahalı internetini kullanmanın karşılığını birazcıkta olsa alırız ve ayın 3 haftası 3 Mbit internet hızına mahkum kalmayıp, online oyunlarda daha az sorun yaşarız. Oyunu ay sonumu indirsem acaba diye, kafada plan yapmayız. Kampanya katılım linki https://www.change.org/p/ttnet-adil-kullan%C4%B1m-kotas%C4%B1-kald%C4%B1r%C4%B1lmal%C4%B1?recruiter=190438006&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-md-no_src-no_msg Ek bilgi: Uydunet hızım: 10 Mbit (G.Kore 10 Gbit hıza geçti. Türkiye G.Kore den 1000 kat geri) Uydunet'in sunduğu kota: 50 GB (2015 yılında, bu millete gıdım gıdım interneti hak görüyorlar. Bulgaristan ISS leri kadar olamadılar. PSN den 1 adet dijital oyun alıyorum. 1 ay boyunca 3 Mbit hızın çilesini çekiyorum.) Not: Hani Türk Telekom özelleşince, dünya standartlarını yakalayacaktı. Hepsi palavra, amaç cepleri doldurmak. Türk Telekom özelleşmeden önce dünya internetinin gerisindeydik, şimdi daha da gerisindeyiz. Telekom'u satın alanlar adam akıllı yatırım yapmadan, fahiş fiyatlarla ve kısıtlı internetle bu milletin kanını emerken, gelişmiş ülkeler ve gelişmekte olan ülkeler, 2 kez internet devrimi yaptılar. Önce 1 Gbit hız sonra 10 Gbit hızlara terfi ettiler. Türk Telekom boş yere satıldı. Kim ne derse desin, bu özelleştirmenin ülkeye faydası dokunmadı, zararı oldu. |
Ben bu şeffafsızlığa kızıyorum işte. Arkadaş sansürse açıkca söyle yaz sitene, teknik arıza ise arıza nedenini ve tahmini bitiş süresini anlat yine sitende.
Dün vpnler çalışmıyor btk vpn engelledi haberi üzerine btk yok canım öyle bir şey dedi. Ama nedense vpn bile çalışmadı dün. Mobilde vpn açınca internete giremiyorduk. Yani yapıyorsanız yaptık deyin ya. Terör olayları için internette yavaşlama mı olacak, hadi olay günü habersiz yaptınız gündüz söyleyin bari. Şu şu nedenle sosyal medyaya erişim geçici süre durdurulmuştur tahmini açılış süresi 1 gün 2 gün 1 saat neyse artık şudur deyin. İnternet hizmeti de yavaşlatılacaktır vatandaşların paniklememesini rica ederiz falan deyin. Yok arkadaş yok adam olmaz bu ülke. Yasak mı var diyon yok öyle bir şey diyorlar, teknik arıza mı diyoruz o da yok, genel sorun diyorlar. Sorun da ne sorunu ne zaman çözülür ? Şu ülkede vatandaşın hayatı dışında her bir şey gizli saklı dönüyor. Yahu ben yönetici olacam açık açık yazarım ya arıza falansa, şu şu mevkide altyağımızda ağır bir arıza vardır ekipler uğraşıyor, ya da şu şu sayılı emir ile hızların düşürülmesi istenmiştir falan. Yani bu işler niye gizli kapaklı dönüyor ? Tepki çekmemek için mi. Yazıklar olsun ya . TTnet belasından kurtulduk derken düştüğümüz şu hale bak. twitterdan falan yazayım diyeceğim resmi onaylanmış bir sayfaları bile yok arkadaş. |
n'oldu sen taahütlülerde akn kalkmayacak diyordun her gün?
%100 bilgiydi, müşteri hizmetleriyle görüştüydün? |
Müşteri hizmetlerini arıyorum modem resleyin fişini çekin falan diyolar insan sövmemek için kendini zor tutuyo. Zerre teknik bilgisi olmayan adamları koymuşlar oraya laf da anlatamıyosun. Bir bilene yönlendirin diyorum yetkimiz yok zart zurt diyolar.Parasını fazla fazla veririz hizmet alamayız üstüne yasaklarla uğraşırız. Konsol almak bilgisayar almak isteriz habire vergi gelir. Araba için para biriktiririz devlet 2-3 tane de bana al der onu da alamayız. Yurt dışına gezip görmeye gitmek istesek paramız pul olmuş şehir dışına bile zor çıkarız. Ulan bu ülkede niye hiç güzel bir şeyler olmuyor? Mutsuz insanları nasıl daha fazla mutsuz ederiz diye uğraşıyorlar resmen. Bu aptal zihniyet ve yasaklar yüzünden hangi yasak nasıl aşılır ne yapılır ne edilir uzman oldum nerdeyse. Vpn nedir bilmezken şimdi server satın aldım çeşit çeşit vpn kurabiliyorum ama niye bunu yapmak zorundayım? Niye insanlara bir gram huzur vermiyorlar anlamıyorum. Sokağa çıkıyosun herkesin suratı beş karış herkes mutsuz. Ulan bari internette huzur verin be ne yapsın bu insanlar?
|
Hocam sana özel 1 Mbps 4 GB kotalı paket çıkardı Turksat, ona geç istersen.
AKK da değil, kota anca paklar sizi. Size iyilik yaramaz... https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136547775 |
2011'den beri devreye giriyor IPV6... Aaa siz bilmiyor musunuz? Almanya'da bizi kıskanıyor onu da unutmayın.
Bu anlayış sahibiyle yönetilerek anca mağaraya gireriz. http://sgb.kulturturizm.gov.tr/TR-15265/bilisimin-zorunlu-gelecegi-ipv6-ya-gecis-basliyor.html |
Az önce türksat çağrı merkezini aradım. Diğer servis sağlayıcılarda aknnin kalktığını veya en azından bu yönde mesajlar yayınladıklarını,beyanda bulunduklarını bununla beraber kendilerinin herhangi bir bildirimde bulunmadıklarını belirttim. Btknın kararına karşı mı çıkacaksınız? Aknyi kaldırmayacak mısınız? Dedim. 1 ocak gününe kadar herhangi bir adım atmazsanız ve ocak ayında 50 gbyi geçtiğimde hız düşerse thhye ve btkya başvuracağımı, cezasız iptal edeceğimi ve kimseye tavsiye etmeyeceğimi söyledim.
Sizler de tepkinizi koyun ki güç bulmasınlar. Kimseyi enayi yerine koyamazlar. |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 19 Ekim 2016; 14:55:30 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fprox41 -- 19 Kasım 2023; 16:56:15 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 3 Mayıs 2006; 0:27:52 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 6 Mayıs 2006; 19:31:14 > |
|
|
|
|
|
|