Benim İP 176 ile başlıyor bendemi havuzdayım Motorola modem kullanıyorum
SysEdit
kullanıcısına yanıt
unununiumU
kullanıcısına yanıt
Ayda 15 değil 5 lira. bu ay statik ip için 44 kuruş ödedim 1 hafta kullandıgım icindir belkide.
@unununium Kablonet hem tt hem so çıkışlarını kullanıyor ben statik ipten önce tt cıkışlarındaydım şuan so cıkışındayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmre129 -- 5 Kasım 2017; 21:6:33 >
yanıltıcı olması adsl abonesıyım :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 22 Mayıs 2017; 17:1:35 >
tam anlayamadım host adresi ile kendi ip adresimiz aynı mı olması gerekiyor.
ngn
kullanıcısına yanıt
modemdeki ip no ile whatismyip.com daki ip nin aynı olması gerekiyor... farklı ise havuzdasın...
hocam , modem ip noyu nasıl öğrenebilirim ; netmaster cxc 150 modem kullanıyorum , modem arayüzüne girdim ama göremedim , yoktu. ( kablolu , tak - kullan modellerden )
cmd ye ipconfig yazdığımda;
ipv4 = 100... alt ağ maskesi = 255 ... varsayılan ağ gecidi = 100
internetten bakıncada ip adresim 24 ... ile başlıyor ?
ben cgn havuzundamıyım ?
capsiz07C
kullanıcısına yanıt
evet, galiba modemi direk pcye bağlıyorsunuz.
talipb
kullanıcısına yanıt
hayır değilsin cgn havuzu 100.ile başayan ip blok undadır.
quote:
Orijinalden alıntı: capsiz07
hocam , modem ip noyu nasıl öğrenebilirim ; netmaster cxc 150 modem kullanıyorum , modem arayüzüne girdim ama göremedim , yoktu. ( kablolu , tak - kullan modellerden )
cmd ye ipconfig yazdığımda;
ipv4 = 100... alt ağ maskesi = 255 ... varsayılan ağ gecidi = 100
internetten bakıncada ip adresim 24 ... ile başlıyor ?
ben cgn havuzundamıyım ?
6-7 Yıl kullandım bu modemi :) Modemi direk bilgisayarınıza bağladınız sanırım eğer öyle ise evet havuzdasınız.
Arkadaşlar CGN havuzundan çıkılıyor çıkılmasına da ben 4 ay önce denediğimde avrupaya 100 ping üzeri alan aptal aptal yurtdışı çıkışlara geçirdiler beni. Günlerce uğraştıktan sonra normal telekom üzerinden çıkıp 50 ping alan ip alabildim, onu da statiğe çevirip aldım aynı kalsın diye. 100'lü ip aldığınız blok sorunsuzsa pek riske atmayın derim. Sonra beni 100'lü ip'ye geri alın diye uğraşabilirsiniz. İlgili konu şurada
arkadaslar modem arayuzunde ip 100 ile basliyor ama ipsorguama sitesinde 2 side 46 ile basliyor havuzdayim sizce
berky88
kullanıcısına yanıt
Havuzdasın...
IPv6 ya gecilmeden cgn dan kurtulma sansi yok, bu gittikce daha da yayginlasacak, statik ip mecbur olacak, zira herkese yetecek kadar IP yok. ama 20 yildir da ipv6 konusunda arpa boyu yol kat edilmedi ..
@tanerss @apespecter
bilgilendirme için çok teşekkürler .
SysEdit
kullanıcısına yanıt
bugun ciktim cgn den ve pingim duzeldi sebebi buymus demekki
quote:
Orijinalden alıntı: berky88
bugun ciktim cgn den ve pingim duzeldi sebebi buymus demekki
Statick IP başvurusunda mı bulundun ?
tanerss
kullanıcısına yanıt
yok hocam işe bağlanamıyorum dedim hemen kabul ettiler karşı tarafta olayın farkında zaten,bu arada gerçekten işe bağlanma durumum oluyor nasıl yaptılar bu dengesizliği müşteriye sormadan anlayamıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: berky88
yok hocam işe bağlanamıyorum dedim hemen kabul ettiler karşı tarafta olayın farkında zaten,bu arada gerçekten işe bağlanma durumum oluyor nasıl yaptılar bu dengesizliği müşteriye sormadan anlayamıyorum
Bende 2 defa bildirdim. İkisinde de tamam hallediyoruz dediler hiçbir işlem yapmadılar.
ben de takip edeyim bu konuyu akşama da arayayım.
ip kamera veya uzak masaüstü bağlantısı kuramıyorum diyeyim.
Benden 5 lira istediler . Yarına belli olur bakalım.