Şimdi Ara

KABLONET-> cisco 2100 kablonet modemi + USRobotics 5463 Wireless Router NASIL YAPICAZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni kablonet (uydunet) abonesi oldum. kablonet cisco modemi aldım ve elimde USRobotics Wireless Router var, bu bağlantıyı nasıl kablosuz hale getirebilirim?
    Ciscodan ethernet kablosuyla laptopu bağladığımda internet var. Fakat USRobotics'in WAN girişine kabloyu taktıktan sonra laptoptan wireless olarak nete giremiyorum. 192.168.2.1'den açtığım USRobotics'in ayaları sayfasında herhangi bir ayar yapmam gerekli mi? yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisin -- 25 Haziran 2010; 18:24:33 >

• Merhaba,
    Kullanmış olduğunuz Cisco 2100 uydunet modem hakkında detay bilgim yok, ama sanıyorum bu modem firmanın verdiği basit modem yapısında (bu modemlerde DHCP ve router yok). Eğer böyle ise yapılacak işlem şu:
    Routerın yönetim arayüzünde WAN bölümünde uygun ayarı yapacaksınız (bilgisayarda hangi ayarı yaptı iseniz aynı ayarı burada yapacaksınız). Sonra uydunet modemden gelen ethernet kablosunu USRobotics 5463 WAN portuna takacaksınız. Firma genelde bağlantının yapılması için MAC kaydı gerektirmektedir. Firmayı telefonla arayıp MAC adresinin kaydını isteyebilirsiniz. Gerekli kaydın yapılması sonrası router modem üzerinden IP alıp internete bağlanacaktır ve tabiki routera bağlı bilgisayarlarda internete çıkmış olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.