arkadaşlar dial up la nete giriyorum ve uzun süreler nette kalıyorum.bağlantı hızım 31.2 kablonetin 64k bağlantısının aylık ücretinden daha fazla fatura geliyo bana ama yine de cesaret edemiyorum geçmeye.çünkü bağlantı hızında oynamalar olabiliyo kablonette.bulunduğum yere daha adsl ulaşmadı ama yakında ulaşıcak.
ne yapayım sizce.64 kabloya geçmeye değer mi?daha yüksek hızlara param yetmez buarada...
değer bence
adsl i beklesem diyorum ama izmir li adsl kullanıcılarının çoğu çok şikayetçi bundan.zaman zaman download hızı 4.5 lere falan düşüyomuş,bazen hiç girmiyomuş..kafam karışık.
izmirde genelde balçova ve yeni portların dağıtıldığı diğer yerler şikayetçi..mesela alsancakta sorun yok diye biliyorum
Kardeş 64k kabloya 128 hizmet veriliyor zaten 128k alırsan 192 fazladan bir 64k veriyor kablonet ben yaklaışık 1.5 yıldır fln kullanıyorum max 15k download edebiliyosun.Zaman zaman 17-18fln.Zaten bu hız sana upload eden yer ilede alakalı adamın uploadı berbat ise sende isterse 512k kablo olsun 3-5kb tan öte geçemezsin ama 64k kablonun stabil hızı 12-14k dır.
Alabilirsin ama modemleri çok pahalı.. adamların alacağı depozit desen yeni modem parası.
Bence ADSL bekle.. Melum ikisi de fıkır fıkır oynuyor.. ne de olsa aynı omurgadan hizmet alacağız. Pek o kadar fark sağlamaz.. TR de zaten bir ULAKNET ağı çok hızlı işliyor o da fakülte binalarında 100MBit uydu olursa..
günde 2 saatten fazla nette kalıyorsan kablonet karlı bir seçenek haline geliyor.normal saat ücreti ve indirimli saat ücretlerinin ortalamasını alırsan telekom saat ücreti 1.000.000 tl'ye geliyor.bu da 2 saatten ayda eder 60 milyon.hız konusuna girmiyorum bile...
bide adsL'yi kestiremiyorMussuN! 2 ay tatiLe gittinde biLe parasını ödiyeceN!
eğer sorunsuz internet istersen kablonet al derim. adsl ile hiç uğraşma. hem extradan bir de kablo tv yayının olur.
zaten iki saatten çok daha fazla giryorum nete ben.hiç güvenmiyorum adsl ye yani en azından 2 sene beklemek gerekir alt yapının oturması için.kablo hiçolmazsa biraz daha oturmuş.kablo tv var zaten bende.24 aylık kablonet aboneliine de modemi 1 dolardan veriolarmış. mantıklı gelmeye başladı bana ama aklımda bi soru kaldı yine
adsl yi tatile gitsen bile ödüomuşsun ya,kablo da aynı şekilde mi?yani belirli bi süre durdurulabiliomuki?
durduramıosun.. 24 ay bende girmeyi düşündüm ona.sonra vazgeçtim. bizim buralarda çok fazla kablo kullanan var.o yüzden net çok çok yavaşlıo. bi oyun oynarken memnunlar. eğer ikiside olsaydı sana adsl al derdim.ama beklemene de deymez dostum. bi süre sonra zaten çokta umrunda olmuo öle yok 12 ymiş yok 9 muş. Çatır çatır indirio.mesela şimcik indiriyorum bi video clip hmm bakalım kaçla inio 10kb/s. gerçi adsl den çok azı yanan arkadaşta var ama bende daha bi sorun olmadı. iki yıllık sözleşmede garip yani.seni bağlıo bakarsın telekomun başına bi peri sopa neyin dokundururda acaip işler yapar o zaman uzak kalma :)
abi iice aklım karıştı ya.ben kurtulmak istiyorum dial up tan ama bakıyorum diğerleri de pek matah değil.yine de bana kablo daha yakın görünüyo.en azından bi senelik.artık veriris 49 dolar modem parası naapalım
peki birşey sorucam ben modem bulursam kablo net icin, illa 1 senelik sözleşmemi yapiyorlar yoksa nedir kurallari adsl ye benziyormu ? bi fikri olan varsa soylesin cünkü burda da adsl port u yok 4 aydir bekliyorum we gelecegi de yok. bi de 3 senelik sozleşme yapana modem 1 dolardı? modem almazsak sozleşme gerekiyormu ? 2-3 ay kullanicam sadece.
yok gerekmiyo
modem 24 aylık üyeliğe bir dolar.sözleşme yapçan tabi abi .olurmu yapmadan..
İst de 64kablo kullanıyorum. Genelde 12Kb download en düşük de 8kb oluyo. Tabi server dandikse 5e filan da düşüyo ama genelde hızlı...