Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
771
Cevap
31
Favori
128.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    valla modem ilk başlarda iyiydi, ama sonra sonra saçmalamaya başladı. bazen mesela bakıyorum masaüstü pc den 300-400 kb.la ancak dosya aktarabiliyorum laptopa.

laptop'ta da hız testi yapıyorum görüyorumki 4-5 mbit civarlarında geziniyor.

bağlantı hızım 50mbit. ama yüke girmediğinde genelde 45mbit'i sıkıntısız veriyor.

söylendiği gibi çok fazla yüke giremiyor modem. ama artık evlerde dahi 2-3 telefon, laptop, tablet derken bir sürü cihaz modeme bağlanıyor.

şimdilik eski bir tplink 8980 modemi bağlayıp wifi router olarak bağladım idareten. uydunetin modeminde wifi'ı kapattım.

ama sağlam bir router alıp uydunet modemini de bridge mode'a alıp o şekilde kullanmayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodlod -- 20 Nisan 2017; 9:46:29 >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Son olarak modemden ethernet kablosuyla en azından tvye bağlasam hızda uzun süreli kullanımda da bir sıkıntı olmaz. Sorun sadece wifi de mi geçerli?
    TTnet modemi huwaii sanyorum geri alıyorlar.
  • boyieee kullanıcısına yanıt
    Sorun modemin router tarafında. Bridge modunda kullanmadığınız sürece modemin routerı devrede olur. Bir ara modemi bridge moduna almadan bağlanıştım routerı ve ciddi yavaşlamalar yaşamıştım. Bu da ethernetle de bağlasanız modemin routerı yetersiz geldiğinde sorun yaşanacağı anlamına geliyor.
    Sizinle de farklı konularda yazıyoruz :D teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Kablonet kullanıcıları kaç mbpslik tarife alıyorsak onu veriyor diye övüp değer paylaşıyorlar. Ben kablo bağladığımda bile bu değerleri alamayacaksam herkes başka router mı bağlamış durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyieee

Sizinle de farklı konularda yazıyoruz :D teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Kablonet kullanıcıları kaç mbpslik tarife alıyorsak onu veriyor diye övüp değer paylaşıyorlar. Ben kablo bağladığımda bile bu değerleri alamayacaksam herkes başka router mı bağlamış durumda?

Kullanıcı var, kullanıcı var. Mevcut modemle hiç sorun yaşamayan veya sorun oluşacak koşullara hiçbir zaman ulaşamayan kullanıcıyla diğerini karıştırmamak gerekir. Veriyoklen hızı alamama sorunu yok zaten. Sadece verilen hızın bazı koşullarda modemin router tarafındaki başarısızlığı nedeniyle verimli kullanılamaması durumu var.
    Herkes router bağlamış diye bir durum yok. Ciddi trafik kullanan profesyonel kullanıcıların router kullanması durumu var.
    Aslında size sorayım o zaman sizin kaç mbps bağlantınız var ve wifiden o bağlantı tahminen kaça kadar düşer. 100 mbps veya 50 mbps wifi bağlantısında 10 mbps olursa (kablonetin verdiği modemde) o zaman problem büyüktür. Birisi neredeyse kullanılamıyor gibi demiş. Bu büyük sorun acaba taahhütsüz 1 ay alıp test mi etsem?
    KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?
    Kablosuz ile ölçülen değerler. Nitro Plus (Download 100 mbps, Upload 10 mbps) ile 98,5/9,5 mbps civarında çıkıyor.
    Ekemeyi unutmuşum şu anki tarifem 50 mbps/150AKN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 20 Nisan 2017; 12:6:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Kablosuz ile ölçülen değerler. Nitro Plus (Download 100 mbps, Upload 10 mbps) ile 98,5/9,5 mbps civarında çıkıyor.
    Ekemeyi unutmuşum şu anki tarifem 50 mbps/150AKN

Nitro plus nedir?

Sonuçlarda neredeyse fark yok gibi ama deneyimler tersini söylüyor.

Ayda 5 defa 24 saat ücreti karşılığı dl 100 ul 10mbps oluyor. AKN'den sayılımıyor o gün. Acil günlük hız ihtiyacı olanların başvurduğu bir yöntemdir.

Hız ölçümlerinde dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. Ben İzmir'deyim ve ölçümün biri İstanbul, diğeri de Bursa'da. TTNet ile aynı şekilde bulunduğunuz konumdan çok uzaktaki sunucular üzerinde ölçüm yapın bakın ne oluyor. BF1'de yurtdışı sunucular 50-70ms arasında diziliyor. BF4 yine aynı. Google ping değeri 35ms. TTNet ile bu değerleri görebiliyorsanız TTnet size santraldan ayrı bir hat çekmiş demektir. Hiç kıpraşmayın o zaman.

Size ilk yazdığımı tekrar edeyim bölgenizde, komşunuz veya yakın dairenizde kullananlara sormanız gerekir. Çünkü bazı altyapı sorunu çözülemeyen bölgeler var. O bölgelerden biriyseniz pişman olabilirsiniz. Aksi takdirde TTNet'te ben internet kullanmıyormuşum diyeceğinize eminim.

😁 kararsız kaldım. Router sorunu var. Ama internet çok iyi diyorsunuz. Denemek lazım. Hız arttıkça modemin sıkıntısı da artar mı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Modem tarafında hız arttıkça sorun çıkma gibi bir durum yok. 900mbps hıza kadar çıkabiliyor modem (Infinity 401 için). KabloNet'i TTNet ile karıştırmayın. Hız arrtıkça sinyal değerlerinde bozulma gibi sorunlar VDSL/ADSL hatlarda olur.
  • Arris SB8200 modeliyle yaptığım testleri tamamladım arkadaşlar
    Modem gayet başarılı şekilde 24/2 kanal bağlanıyor, 100/10 mbit hızda (nitro plus)
    upstream frekans aralığı 5-85 mhz
    docsis 3.1 destekli, modem 10 gbit download 2 gbit upload hız verebiliyor maksimum, o yüzden biraz pahalı
    turksatdan bu hizmeti 2050 yılına kadar bekliyorum
    10 gbit hız verilse bile modem ethernet çıkışıyla veremez o hızı ama 2 gbit uploadı verebilir (2 tane ethernet çıkışı bulunuyor modemde)
    2 ethernet çıkışının güzel yanı aynı anda 2 tane ip alabiliyorum turksatdan

Tek bir problemle karşılaştım o da modem çok yeni olduğu için, turksatın cmts cihazlarında modem "unknown device" olarak geçiyor
    bu da tek bir sorun oluşturuyor o da eğer tarife değişikliği yaparsanız, turksat sistemi bunu gerçekleştiremiyor bilinmeyen cihaz olduğundan
    (nitro servisinde problem yok sadece tarife değişikliğinde oluyor bu sorun)
    turksat yetkilileri sistemlerini güncelleştirdiğinde bu bilinmeyen cihaz olayını çözüleceğini söylediler,
    nezaman yaparlar bilinmez ama çözümü gayet basit
    tarife değişikliği için eski netmaster modemimi takıp tarife değişikliği gerçekleştikten sonra sb8200 taktım

Bunu anlatmamın nedeni asus tplink netgear markaların yeni modellerinde de bu sorun yaşanabilir bilginiz olsun, yeni çıkan modelleri kullanacak arkadaşlar ilerde tarife değişikliği için eski netmaster modemlerini satmasınlar sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 21 Nisan 2017; 18:18:31 >

• sculpneo kullanıcısına yanıt
    Asus modemlerdeki wan mac clone özelliği bizi yarım yolda bırakmıyor. Türksat Asus modemleri NetMaster olarak görüyor

• cm mac değişmez, mac clone özelliği turksata verilen mac i değiştiremez
    turksatın asusu, netmaster olarak görmesinin nedeni mac clone olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 21 Nisan 2017; 19:36:48 >
    Cm-32 kullanma kılavuzunda da mevcut wan mac değişebiliyor isterseniz klavuzdaki kısmı paylaşayım.

• paylaşmanıza gerek yok, wan mac clone özelliği vardır eminim
    ama bunu cm mac ile karıştırmayın
    cm mac adresi modemin içine gömülen ve docsis sistemi için en büyük güvenliği teşkil eden bir numaradır
    turksatın cmts cihazı, modemi tanırken bu mac adresine bakar, eğer kayıtlıysa nete çıkışa izin verir
    cm mac değiştirelemez, her modem için tek ve farklıdır
    asusu netmaster olarak görüyorsa bunun nedeni mac clone özelliği olamaz, çünkü bahsi geçen clone mac özelliği sizinde dediğiniz gibi wan mac için geçererlidir,
    turksat cmts cihazı, modemi tanırken ve erişim verirken sadece cm mac e bakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 21 Nisan 2017; 19:52:20 >
    Bakın değiştirilebiliyor direk kullanım kılavuzundan alıntıladım!

MAC Address: MAC (Media Access Control) address is a

unique identifier for your networking device. Some ISPs

monitor the MAC address of networking devices that connect

to their service and reject any unrecognized device that

attempt to connect. To avoid connection issues due to an

unregistered MAC address, you can:

o Contact your ISP and update the MAC address

associated with your ISP service.

o Clone or change the MAC address of the ASUS Cable Modem to match the MAC address of the

previous networking device recognized by the ISP.

Çevirisi:

ASUS Kablo Modeminin MAC adresini, ISS tarafından tanınan önceki ağ cihazı MAC adresiyle eşleşecek şekilde kopyalayın veya değiştirin.

Hızlı kurulum kısmında eski modeminiz mac adresini klonlayabilirsiniz yazıyor .

Bridge modda kullanıldığında routera CM MAC girince bağlantı olmuyor. O anda modem zaten CMTS'de local IP aldığından büyük ihtimalle. Daha sonra router kendi MAC adresi veya girilen başka MAC adresiyle normal IP alıyor. Aslında normal modda da modem CM MAC ile local IP alıp kendi üzerindeki routerın MAC'i ile normal IP alıyor diye biliyorum. Bu durumda MAC adresi değiştirilebilen modem router kullanıldığında CM MAC'i modem MAC adresi olarak girilirse CM MAC ile local IP alıp yine üzerindeki router MAC'i ile normal IP alabilir. Ancak modem MAC adresi değil de sadece router MAC adresi değişiyorsa sistemin Netmaster gibi görme durumu olmaz.
  • karıştırıyorsunuz mac adreslerini, kullandığınız zaman anlarsınız
    oradaki kalın yazıda wan mac için, bazı kablo ispler isterlerse 2 güvenlik önlemi olarak, wan mac içinde kayıt yapabiliyorlar, burada ondan bahsetmiş
    (turksatda böyle birşey yok, her wan mac adresini değiştirdiğinizde farklı ip alırsınız)
    lütfen bu konuda ısrar etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 21 Nisan 2017; 20:12:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.