Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
31
Favori
128.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by190

wifi router olarak ne önerirsiniz. netmaster modemi bridge modeda kullanılacağını düşündüğünüzde.

300-400 aralığında ben olsam
    www.hepsiburada.com
    Buffalo As 1750 802.11Ac Gıgabıt Dual Band Router Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/buffalo-as-1750-802-11ac-gigabit-dual-band-router-p-BDALMIRWZRD1800HE
    linkindeki routerı incelerdim. Kendim TP-Link vr2600 kullanıyorum ama önceden VDSL modem/router amaçlı almış olduğum için kabloya geçince doğrudan router moduna alıp devam ettim. Ve üst sınıf donanım ve tabi ki fiyata sahip. Bu routerım olmamış olsaydı tercih edeceğim router sanırım bu Buffalo olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: helluri

quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Orijinalden alıntı: helluri

quote:

Orijinalden alıntı: NITRO

https://www.amazon.com/CM-32-Certified-Comcast-Xfinity-Spectrum/dp/B06Y3XQ8M9/

Stokta var uygunsa alın. Türkiye de denenmiş ayrıca.

teşekkürler, bütçemi çok aşıyor . arris 6580 düşündüm ama her bölgede çalışmıyor sanırım ?

Arris 6850 8x4 kanal ve arkasında zaten bir router kullanmak zorundasınız. Netmaster'ın z4'leri 8x4, zn'leri 16x4 ve Infinity modelleri ise 24x8 kanaldır. Size önerim netmaster'ın cihazını bridge moda alıp sağlam bir router kullanmanızdır. 300-400tl aralığında güzel routerlar mevcut piyasada. Netmaster'ın modem olarak sorunu yok. O nedenle bridge modunda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Amerika'da Hem modem hem router olarak çalışan CM'ler oldukça pahalı. Elinizdeki modemin modem işlevlerinde bir sorunu yoksa bahsettiğim yöntem en uygun maliyetli çözüm olacaktır.

tşkler yeni bir hat için araştırıyorum elimde modem yok . o zaman son çıkan modemi alıp routerle desteklemek çözümlerden biri

Bence en makul yöntem bu. Netmaster modemde 2 ayrı telefon hizmeti alabileceğiniz hat çıkışı da mevcut. Telefon desteği olan cable modemlerin fiyatı baya uçuk amazon'da. Netmaster + Router yöntemiyle telefon hizmetini de Kablo üzerinden alabilirsiniz. Telefon desteği olan bir modem almazsanız bu hizmeti almak için hattına bağlanan kablo telefon cihazlarından almanız gerekir ki bu da artı maliyet demektir.

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    bu markayı ilk defa duyuyorum. demekki o kadar bilgisizim. :)))
  • Buffallo 2014 senesindeki Asus la yarışından biliyorum. Ülkemizde pek popüler değil ancak Asus tercih edebilirsiniz. 3 yıl birebir değişim garantisi var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bu markayı ilk defa duyuyorum. demekki o kadar bilgisizim. :)))

Sanmıyorum, sorun sizden kaynaklı değil. Dünyada çok tanınmış ağ ürünleri üreten bir marka olmasına rağmen ülkemizde baskın markalar arasında değil. O nedenle kendinizi suçlamayın. Mesela Draytek markasını hiç duydunuz mu? Aynen Buffalo gibi ülkemizde tek tük ürünü bulunur ama, işte aması var...
  • Sizin önerdiğiniz Asus router 5ghz bandında 433mbit veriyor ki bu düşük bir değer. Buffalo 1.3 gigabit verdiğini iddia ediyor. Tabi gerçek kullanımda nasıl olur bilemem, ama teknik veriler böyle.
  • 1.3 gbps bant genişliğini destekleyen bir cihazınız varmı? Genelde Modem+Router kombinasyonları 3 yıl ömürlü oluyor. (Forumda bir arkadaş söylemişti ) o yüzden boşu boşuna masraf yapmamak lazım .

• Zaten 300-400tl bandının altına düşülmemesini önermemin nedeni de bu. Daha alt cihazlarda yeni teknolojiler yok maalesef. Burada maksat güncel teknolojiyi en uygun maliyetle kullanabilmek.
  • AsusWRT arayüzünü şuanda hiçbir router'da bulamazsınız.

• Bu router peki vadettiğini gerçekleştirebilen bir router mıdır?

• ve ayrıca firewall kısmında ip bazlı block yapabilir miyim.
  • quote:

Bu router peki vadettiğini gerçekleştirebilen bir router mıdır?

http://www.hepsiburada.com/asus-dsl-ac68u-cift-bant-kablosuz-ac1900-gigabit-adsl-vdsl-modem-router-p-BD801548

Bu baktığınız xDSL modem. Siz router mı yoksa DSL modem mi arıyorsunuz? Bu fiyatlara çıkabiliyorsanız router olarak baya iyi bir şey bulabilirsiniz.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    sadece router istiyorum. doğru bu aynı zamanda modem ama router olarak da güçlüdür diye düşündüm.

yapmak istediğim şey,

- kullandığım netmaster modemi bridge mode'a alıp güçlü wifi'a sahip bir router bağlayarak masaüstü ve laptop arasında hızlı veri alışverişi yapabilmek.

- aynı zamanda 4-5 farklı wifi cihazı (tablet,birden fazla telefon vs.) routera bağlandığında stabil olarak wifi bağlantı yapabilecek.

masaüstü pc ethernet üzerinden routera 1 gigabit hızla bağlanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodlod -- 22 Nisan 2017; 14:43:16 >
  • sanırım sizin önerdiğiniz modem kısmına hiç bulaşmadan buradaki gibi bir router kullanmak.

www.hepsiburada.com
    TP-LINK Archer C2600 2600 Mbps Wireless Dual Band Gigabit Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c2600-2600-mbps-wireless-dual-band-gigabit-router-p-BD804270
  • Sadece onu değil kişi bazlı Hız kısıtlama bile yapabilirsiniz Asus router'lar ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sanırım sizin önerdiğiniz modem kısmına hiç bulaşmadan buradaki gibi bir router kullanmak.
    http://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c2600-2600-mbps-wireless-dual-band-gigabit-router-p-BD804270

Şöyle söyleyeyim; Buffalo'nun maliyetine karşı elde edeceğiniz fayda ve bu linkteki kullandığım vr2600 xDSL modem/routerın saf router modelinin maliyetine karşı elde edeceğiniz faydayı bir ev kullanıcısı olarak düşündüğünüzde vereceğiniz iki katı paraya değer mi konusunu değerlendirip karar vermeniz gerekiyor. Yerel ağ içinde dosya aktarımım ne kadar hızlı olursa o kadar diyorsanız tabi ki 1750 yerine 2600 tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 22 Nisan 2017; 15:25:43 >

• AirJET A kullanıcısına yanıt
    Evet bu cihaz da mükemmel. Dediğim gibi 250$ gibi fiyatlara çıkabilme imkanı varsa daha profesyonel cihaz seçenekleri karşımıza çıkmaya başlıyor. Sonuçta 50tl'ye de router var 5000tl'ye de.
  • ben de router tavsiyesi alabilirim arkadaşlar.

şu an linksys wrt3200acm kullanıyorum, amazon'dan 750 tl gibi bir fiyata geldi. çekim kuvveti vs. her şey süper ama arayüz berbat. openwrt'nin de driver sorunu varmış, wifi'si sorunlu. o düzelir gerçi ama benim asıl kriterim düzgün bir arayüz.
    asus ac68u var bende bir de, o'nun da çekim gücü ve arayüzü gayet iyiydi. niye linksys aldım bilmiyorum ama çekim gücü ne kadar artsa o kadar iyi. zaten cisco linksys'i belkin'e satmış :)
    netgear'ın nas'ı var, router arayüzü de benzerse sıkıntılı. tplink'i hiç bilmiyorum. ama arayüz üzerinde detaylı bilgi, kontrol isteyen linksys'i pas geçebilir open source meraklısı değilse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockyy -- 22 Nisan 2017; 15:29:8 >
  • rockyy R kullanıcısına yanıt
    Asus arayüzde bir numara. FAST sloganı da hakkını vermiş Fast EASY STABLE. Zaten sizin ac68u varmış ne gerek var mı almanıza

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.