Arkadaşlar selamlar, TT VDSL altyapım var, 50mbps ye bile zor ulaşan değerlere sahibim. 2017 Mayıs ayından itibaren Turknet kullanmaktayım. 35mbps'lik paketi. Özellikle CGNAT'a geçirildikten sonra son dönemlerde yaşadığım absürt hız düşüşleri, kopmalar, DNS sorunları sebebiyle Turknet'ten artık bezdim diyebilirim. Üstelik 88 TL de ücret ödüyorum, tek avantajı ise taahhütsüz oluşu. Oturduğum yerde 2 Yılı aşkındır Kablonet altyapı bulunmakta, direk binamın içinde kablonet kutusu mevcut. Kablonet'e geçmeyi düşünüyorum, iş yerinde kullanıyoruz gayet memnunum burada, aynı hizmeti evde de alabilirim diye düşünüyorum. Paket olarak 100 Güldüren paketi düşünüyorum, Gündüz 100 mbps akşam 25mbps, zaten Turknette iken de akşamları maksimum 25-28 hızlarını alıyorum ki çoğu zaman bu 10-12lerde seyrediyor. Sormak istediklerim;
Sizlerin de tavsiyesi var ise dinlemek isterim, açıkçası altyapı sadece Kablonet olduğu için Kablonet'e yöneldim. Wi-Fi ve ping sıkıntıları çekmezsem, hele üstüne bir de CGNAT a alınmazsam tadından yenmez gerçekten. Teşekkürler. |
Kablonet'e geçmemin vakti geldi, önerilerinizi alabilir miyim?
-
-
Yakın zamanda kablonete geçecek birisi olarak takipteyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 11 Ocak 2021; 20:48:16 > -
1.router almazsan o kablosuz cihazlarda sıkıntı yaşayacaksın.Modemlerinin hepsi çöp kablosuz açısından,kablolu bağlantıda pek sıkıntı çıkarmazlar.zaten altyapın gpon değilse büyük ihtimal infinity 401 ' i getirip takacaklar.
2.Ping kaybın olmaz aksine artışın olur.
3.Altyapın gpon değilse yani yeni bir şebeke kurmadılarsa binana eve gelen kablo uydu kablosu(coaxial) olacak.
4.O Cgnat mevzusunu aklından çıkarmanda fayda var.
5.Sunucusuna göre değişir ben kafadan +10 ping veriyorum.Kablosuz bağlantısıyla o modemlerin bahsettiğin rekabetçi oyunları oynayamazsın.jitter çok yüksek.hele ki akşamları.
6.Taşındığın yerde kablonet altyapısı yoksa aboneliğini cayma bedeli ödemeden sonlandırabilirsin.Ama sen yine de bunu bir araştır,sözleşmeyi iyice oku.
7.Dns adresini değiştirmezsen IPTV de sıkıntı yaşamazsın.Kablonet diğer sağlayıcılar gibi Netfiliz vb. uygulamalara kesinlikle throttling yapmıyor.O konuda hiçbir sıkıntı yaşamazsın.
8.Dışarıdan modem alabilirsin ama başını ağrıtırlar.Hele ki ikinci elde dikkatli olmak lazım zira türksat altyapısına kayıtlı değilse o modemi kullanamazsın.
-
kablonette akşamları 25 mbps düşmemesinin bir yolu yokmu illa akşamları hızı düşürüyorlarmı?
-
oturduğum bölgeye kablonet altyapısı gelecekmiş gelse varya ttelekoma caymna parasını öder geçerim ama kafama takılan tek soru akşamları hız düşmesi bana akşamları yüksek hız lazım.
-
size tavsiyem sürekli arayın ve akıllı sınırsızları kaldırın diye rahatsız edin. herkes böyle ses çıkarmadığı için akıllı sınırsızları sınırsız fiyattan satıyorlar. sınırsız paketler zaten alınamayacak düzeyde. 100 mbps sınırsız 400 tl nedir!
-
Hocam sorularınıza karışık bir şekilde cevap vereceğim.
Öncelikle ping değerleri herkeste sıkıntı falan değil. Benim pinglerim gayet iyi durumda. 2 yıldır kablonet var dediğinize göre altyapınız da yenidir, bir sorun yaşamazsınız. Ping değerlerini ortalama olarak TT VDSL + 4 ms olarak düşünebilirsiniz. Bu da kablonet'in DOCSIS modülasyonundan dolayıdır. Turknet'te pingleriniz iyi olmayabilir o yüzden ping düşüşü bile yaşayabilirsiniz kablonette. Örnek veriyorum ben Eskişehir'den viyanaya 40 ms atıyorum. Frankfurt 50 civarı. İstediğiniz IP'yi yollayın buradan, karşılaştıralım isterseniz.
Kurulumu onlar hallediyor, istediğiniz odaya istediğiniz yere kurarlar. Siz sadece modemin nereye konulacağını söyleyin yeterli. Muhtemelen Kablonet kutusu çatıya yakındır. Evinizde merkezi uydu kablolaması varsa çatıdan kabloyu çekerler, odanızdan alırlar. O konuda oldukça gevşekler merak etmeyin. Bir yolunu illa ki bulurlar.
Modem konusunu Router ile çözebilirsiniz. Dışarıdan modem almak size pahalıya patlar ve gereksizdir. Infinity 401 takarlar muhtemelen. Baktınız işinizi görmüyor, Turknet'te kullandığınız cihazın WAN portu varsa alır ona kablo bağlar kullanırsınız. Ciddi bir problem değil. Ya da Infinity 401'e yeni bir Router bağlarsınız. Bu cihazların bridge modu var. Sadece modem görevi görüyor o zaman. Bütün Router işini alacağınız cihaza aktarabiliyorsunuz. Bu şekilde Wifi sorunu yaşamanız mümkün değil. Hatta birkaç ufak ayarla full download + upload yaparken yükselen pingi bile düşürebilirsiniz. Bufferbloat olayını araştırın.
CGN olayı kolay. Abone olduktan sonra şikayetvar sitesinden CGN'den kaldırabilir misiniz diye yazdıktan sonra 5 dk içinde sizi arayıp çıkarıyorlar.
IPTV, Netflix gibi mecralarda hiç sorun yaşamadım. Bütün ISS'leri kullandım, sadece kablonette sorun yaşamadım diyebilirim hatta.
-
Teşekkürler hocam destekleriniz için, Wi-Fi olayı sıkıntı ne yazık ki.
Teşekkürler hocam detaylı bilgileriniz için. Daha önce farklı bir ilde TT Fiber kullanıyordum ve gerçekten çok memnundum, gerek stabillik, gerek hız gerek ping konularında. Fakat Turknette oyunlarda aslında oldukça yüksek ping değerleri alıyorum 60-65ms in altını hiç görmedim, kablonette daha da yukarılarda olmaz diye düşünüyorum tabi belli de olmaz. Karşılaştırma olayı çok işime yazar, size bununla alakalı bir kaç IP test yapıp mesaj atacağım teşekkürler ilginiz için.
İstediğim odaya kurmaları harika olay. Kablonet kutusu olarak girişte beyaz bir kutu var fakat o mudur bilemiyorum pek anlamam. Bina 4 dairelik bir bina zaten ben üst kattayım.
Siz Router kullanıyor musunuz? Kullanıyor iseniz bazı yerlerde Router kullanımında pinglerin aşırı arttığı ile alakalı şeyler okudum, bunlar sizde var mı acaba? Şu anda kullandığım modem Zyxel vmg-3312 B10B WAN portu falan var ama artık bunu kullanmak istemiyorum açıkçası, aşırı eskidi çünkü 6. senesini dolduracak. Wi-Fi için güzel bir keenetic veya TP-Link router alabilirim, zaten öncesinde modem almayı planlıyordum VDSL için onun yerine Router alırım. Wi-Fi önemli, ben her ne kadar kablo ile kullansam da ev halkı aktif olarak Wi-Fi kullanıyor.
CGN olayı artık kısmet diyelim, nasılsa şuanda da CGN deyim, o yüzden daha kötüsü olamaz. :)
Hocam parayı basarsanız normal sınırsız da mevcut elbette
-
istediğin odaya kurarlar ama kablo kirliliği olmaması için evin içinde bir uydu/tv tesisatı olmalı.ha benim yıllar önce odama kadar kablo çekmişlerdi ben geçen aylarda artık tamamen kablosuza geçtim ve duvarların halini görmelisin :(
Router konusuna gelirsek ben şahsen tenda ac5v3 kullanıyorum kablonetin verdiği hızlar belli olduğu için gigabitli bir router almadım.açıkçası routerdan sonra bağlantımın daha stabil ve bir nebze düşük gecikmeli olduğunu gördüm.konularıma bakarsan önceki ve sonraki değerlerimi görebilirsin.
-
Teşekkürler, binada merkezi sistem olması gerek, salonda eski koaxial kablo çıkışı var sanırım fakat dediğim gibi bilgisayar odamda bulunması daha iyi olur, bakalım bayiye gidip konuşacağım bir müsait zamanda. Abonelik esnasında modem tercihi yapamıyoruz sanırım, 401 e mahkumuz.
-
modem tercihi yapmanız bir şey değiştirmeyecek. 401 zaten ellerindeki en iyisi. tahminimce pinginiz düşecektir. ben router ile kullanıyorum. ping olarak bir fark yok boştayken fakat router'ımda openwrt olduğu için birçok şey yapabiliyorum. örneğin sqm sayesinde evde internet full kullanılsa bile oyun oynayanlarda hiç ping çıkmıyor. bu sayede 100 mbps internet herkesin işini sorunsuzca görüyor evde. tabii ki alacağınız router muhtemelen infinity 401'den daha iyi wifi çekimine sahiptir bunu söylemeden geçmeyelim ama infinity 401 takıldıktan sonra düşünmeniz gereken şeyler bunlar. cgn konusunda oldukça eminim, çıkarıyorlar.
-
Teşekkürler hocam, çok yardımcı oldunuz gerçekten. Sizin de kullandığınız Router'ı öğrenmem mümkün müdür acaba?
-
quote:
Orijinalden alıntı: 3DneBandimTeşekkürler hocam, çok yardımcı oldunuz gerçekten. Sizin de kullandığınız Router'ı öğrenmem mümkün müdür acaba?
pardon yazmayı unutmuşum.
ben zyxel nbg6617 kullanıyorum. wifi performansından vs. değil. içinde 4 çekirdekli arm işlemci var ve openwrt uyumlu olduğu için. zaten üretilmiyor artık.
-
Teşekkürler tekrardan.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 3DneBandimTeşekkürler tekrardan.
internetten başvurun ayrıca. 1 ay ücretsiz kullanabiliyorsunuz böylece.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X