karar sizin tabiki ama zaten fiyatları makul ve hizmeti genelde sorunsuz bir hizmeti direk almak varken ben olsam asla araya başka bir aracı firma eklemezdim, hele ki genel olarak müşteri hizmetleri olmayan bir firmayı... |
KabloNet FTTH'a geçecek mi? (7. sayfa)
-
-
Ben şu an TurkNet kullanıyorum 100 Mbit 95 TL. Genelde bir çok kişinin memnuniyetsizliğini duyarsınız TurkNet hakkında ama ben hep memnun kaldım.
Aldığım hız bu şekilde
Müşteri hizmetleri TurkNet te yok gibi bir şey ama derdinizi nereden nasıl anlatmasını bilirseniz sorun hallediliyor bir şekilde.
Senelerce Ankarada yaşadığım zamanlarda Türksat kullandım, alt yapım sorunluydu baya bi uğraştım yenilettim sonra uzun zaman sorunsuz kullandım.
Denemek lazım, bu hizmetler bölgesel olarak çok farklılık gösterebiliyor. Umarım Uydunet güzel bir sistem bağlar da binaya uzun seneler ortak alt yapı kullanımı bünyesinde Süperonline ve Vodafone dan hizmet alımı da yapabilirim.
Biraz evvel Vodafone dan öğrendiğim üzere maalesef ortak altyapı üzerinden sadece 50 mbite kadar hizmet verebiliyorlarmış dolayısıyla 200 mbit şimdilik hayal oldu. Bekliycez yapacak bir şey yok aldığım hız gayet iyi şimdilik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 13 Kasım 2020; 11:45:23 >
-
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam ne oldu bağlantınız hakkında bir gelişme var mı?
-
-
Bizim mahallemizde de hala devam ediyor kablo kanalları döşeniyor. Uzun sürüyor bu işler geniş kapsamlı bir çalışma yapıyor Turksat.
-
Ah bir Çanakkaleye gelselet -
FTTH/GPON, normalde binaların dışına konulan splitter kutu sizin girişinize konmuş görünüyor.
-
Yani hocam? GPON fiber kullanmak istiyorum. Arkamızda superonline GPON Tim bayii var adamlar aile binasına altyapı kurmuşlar. Superonline a yazdım oradan da dönüş bekliyorum. Bu kutu FTTH/GPON dimi? -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C4EB77DE2Siz de araştırmışsınız. Bina girişindeki kutu ve özelliklerine bakarsak fiber görünüyor. Ancak Türksat genel olarak Fiber/Co-Ax şeklinde çalışıyor yani kutudan dairenize hizmet RG6 kablosuyla sağlanır.
-
Kablonet ile ilgili çok bilgim olmadığı için sordum. Mesela bizim akrabalara da geldi altyapı kutu şöyle bulursam atacağım. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl
Şu sistem hocam, kısacası fttb/docsis gelen ışığı radyo sinyaline çeviren bir cihaz var sadece kutuda. Çok gereksiz bana göre bu sistem çünkü fiber çekiyorsun kutu koyuyorsun aktif cihaz koyuyorsun bide evlere anten kablosu çekiyorsun bunu yapana kadar çok daha ucuza fiber çekersin zaten tertemiz@Darkknight57 Kutunun içinde şöyle bir kısım da bulunmakta eski kutu olanlarda mevcut kutu içerisine GPON modülü konulmakta.
-
Bu sistemle +10 ping oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam zaten KabloNet eve kadar FTTH yapmıyor diye biliyorum. Koaksiyel ve de kullanılan DOCSIS modülasyonu = +10 ping dolayısıyla sanırsam mevcut sistem de birçok yeri götürecektir. Normal sistemle de 100 Mbitli hızlar vaat ediliyor.
-
Kablonet artık yeni sistemlerde FTTH ye geçmiş, modeme kadar fiber kablo geliyor. Technopat forumda Suataydemir isimli bir üye paylaştı resimleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 5 Aralık 2020; 14:27:44 >
-
sadece manisada var.
-
Mavi ile işararetlediğim Coax kablosu ama bildiğin bakır kablo ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X