Şimdi Ara

Kablonet Genel Memnuniyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
3.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3 Yıllık Superonline aboneliğimi, kablonete geçerek sonlandırmayı düşünüyorum. 50gb 75akn tarifesine geçmeyi planlıyorum. Kullananların yorumlarını merak ediyorum genel olarak memnunlar mı? Kopmalar, ping yaşama sıklıkları nelerdir? Superonline'a kıyasla pişman olmayacağımı düşünüyorum fakat sizin fikirleriniz benim için değerli.

Teşekkürler.

• Ping çoğu kişide büyük sorun.
    Kopma bulunduğun bölgenin altyapısıan bağlı. Büyük ihtimal kopma ile ilgili sorun olmaz.
    Online oyun oynuyorsan ve SOL'un fiberi varsa pişman olma ihtimalin çok yüksek pinglerden dolayı.
  • 24 Mbps'e kadar 250 GB AKN'li Eko Sınırsız tarifeye geçmenizi öneririm aksi taktirde ay sonunda sürpriz bir fatura ile karşılasabilirsiniz yada kotanız bittigi için internetini kesilebilir bu arada modemi yurtdışından almanızda fayda var modem olarak bunu öneririm bir arkadaş test etmişti türkiyede çalışıyorhttps://www.amazon.com/NETGEAR-download-960Mbps-Certified-XFINITY/dp/B01621M1S4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1500589410&sr=8-1&keywords=docsis+3.0+cm600

İleriye dönük bir modem arıyorsanız Netgear CM1000 modemine göz atabilirsiniz bu arada bu modemlerde wifi bulunmaz yanına birde router almanızı öneririm mümkünse ac özellikli bir router alın

Router olarakta bunu öneiririm
    https://www.amazon.com/NETGEAR-Nighthawk-AC1750-Smart-Router/dp/B0192911RA/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1500589550&sr=1-4&keywords=router&th=1

• Ben 50 Mbps 250 GB AKN kullanıyorum yıllardır.Açıkcası çokta büyük bir sorun yaşamadım.Çok nadirde olsa (yılda 1-2 sefer) altyapı çalışması bahanesiyle internet kesildiği oluyor (3-5 saat) ancak anlık kopma neredeyse yok gibi.SOL fiberse bence geçmene gerek yok ama ADSL kullanıyorsan eğer aynı binada yada yakın çevrede kullanan varsa Kablonet bir test edip öyle geç derim.Altyapıda %90 sorun yok ama denk geldimi denk geliyor işte.Ping problemi var, bunu kabullenmen lazım.Aslında sırf bu ping problemi yüzünden bende defalarca SOL fibere geçmeyi düşündüm ama SOL test imkanı sağlamayınca durduk yere yeni bir maceraya atılmaya gerek yok dedim.
  • Sene boyunca superonline ile sorunlar yaşadım, ay başında 50mbit internet ile web sayfası açamadığım çok oldu, defalarca modem değişti.

Dediğinizde haklısınız belki SOL'dan sonra tatmin etmeyebilir ama, SOL'un yeni tarifeleri ve güncel perfomansını düşününce mantıklı gelmeye başladı.

Modem olayı aklıma takıldı, modem tercihe bağlı şekilde mi dışarıdan alınıyor? Benim evimde sinyal arttırıcı var ek olarak. Güzel bir modem almak isterim tabiki. Kablo tv modem vermiyor mu?
  • Fromthesky kullanıcısına yanıt
    Musteri hizmetleri sol kadar iyi degil yavaslar ariza vs olunca modem veriyor para ile kablonet ama sinyal gucu cok dusuk ping sorunu oluyor sol fiber varken bence bulasma ve eski aboneler sol fiber daha hesapli tarifeler veriyor
  • uydunet uzak ara en iyisidir.
  • Uydunet varken başka iss kullanılmaz... 20 yıldır kullanıyorum nerdeyse toplam kopma 3-4 belki olmuştur... Download desen sonuna kadar alırsın bant genişliğini.. Ping sorunu ben yaşamadım ama bölgesel olarak yaşayanlar var...
  • Türksat'ın altyapısı varken başka firma kullanmak saçmalık teknik destek konusunda Türkiye'de en iyisi olduğunu söyleyebilirim 5 saat içinde müdahale ediyorlar ve sorunu çözüyorlar hız konusunda ne dediyse o ne eksik ne fazla asla hız sorunu yaşamazsın ping konusunda sorun olduğunu söylüyolar ama ben ping konusunda herhangi bi sorun yaşamadım tek kötü yanı artık 100Mbit AKK tarife yok sadece kotalı ama aboneliğim bittikten sonra taahhütsüz olarak devam edicem muhtemelen
  • Kablonet akar diğerleri bakar
  • modem olarak ne tercih ediyorsunuz?
  • Klasik modem her internet sağlayıcinin olduğu gibi wifi dandik
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirJET

24 Mbps'e kadar 250 GB AKN'li Eko Sınırsız tarifeye geçmenizi öneririm aksi taktirde ay sonunda sürpriz bir fatura ile karşılasabilirsiniz yada kotanız bittigi için internetini kesilebilir bu arada modemi yurtdışından almanızda fayda var modem olarak bunu öneririm bir arkadaş test etmişti türkiyede çalışıyorhttps://www.amazon.com/NETGEAR-download-960Mbps-Certified-XFINITY/dp/B01621M1S4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1500589410&sr=8-1&keywords=docsis+3.0+cm600

İleriye dönük bir modem arıyorsanız Netgear CM1000 modemine göz atabilirsiniz bu arada bu modemlerde wifi bulunmaz yanına birde router almanızı öneririm mümkünse ac özellikli bir router alın

Router olarakta bunu öneiririm
    https://www.amazon.com/NETGEAR-Nighthawk-AC1750-Smart-Router/dp/B0192911RA/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1500589550&sr=1-4&keywords=router&th=1

Dostum bu ürün kac gunde gelir ve gümrük te takilir mi vs nasil yapcaz bu işi

• sol yerine türksat daha mantıklı bence sol ve türksat olsa türksati seçerim şahsen çoğu insan memnun türksattan
  • nusperato N kullanıcısına yanıt
    Gümrükte takılmaz ve max 2 haftaya elinde olur amazondan hiç ürün almadıysanda forumda ve youtubede rehberler var onlara bakabilirsin
  • Tamamdır. Ay sonunda geçiyorum nasipse teşekkürler.
  • bıladerım gecme ha dagdan atlamısın ha kablonete gecmısın
    Modem olayı ayrı bir dünya.
    Şu an 3 adet modem alternatifi sunuyor Türksat ancak hepsi de Netmaster marka.
    1- Netmaster CBW-383Z4 ---> En eskisi ve dandiği
    2- Netmaster CBW-383ZN ---> Bir nebze daha iyi
    3- Netmaster Infinity 401 ---> AC destekli en son çıkan model.

Hepsini zamanında kullandım.Hrpsinde de kronik kendine göre sorunları var.Kiminin Kablosuz zayıf kimisi şişip kalıyor, kimisi kendi kafasına göre işler yapıyor.
    Bu arada hiçbir sorun yaşamadan mutlu ve mesut yaşayan abonelerde var.Bana aralarında en sorunsuzu 383ZN gelmişti ama ben yinede Motorola SB6120 kullanıyorum, açıkcası pekte bulaşmak istemiyorum Netmaster'a.

EDiT : Bu arada Türksat Kablo'da şikayetlerin %90 neredeyse modem kaynaklı problemler.Modemde sıkıntı olduğu için insanlar sanki KabloNet problemliymiş gibi algılıyor ama KabloNet'te daha önce dediğim gibi neredeyse hiçbir büyük sıkıntı yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 22 Temmuz 2017; 11:30:44 >
    Netmaster Infinity var bende gayet memnunum şuan en son çıkan modemleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fromthesky

Tamamdır. Ay sonunda geçiyorum nasipse teşekkürler.

En iyi kararı vermişsin. Modem konusunda sıkıntı oluyo deselerde ben şuana kadar bi yanlışını görmedim gayet memnunum bana kalırsa sende Kablonet'in verdiği Netmaster modemi bi dene istersen eğer sorun yaşarsan farklı bi marka alırsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.