Şimdi Ara

kablonet interneti dağıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bulunduğum konumda ttnet superonline vs. en fazla adsl hizmeti verebiliyor.Yani fiberi geçtim vdsl bile değil.
    Bende bundan dolayı kablonet almaya karar verdim.Tarife olarakta 50mbps 250gb kota olan tarifeyi düşünüyorum.

Şimdi size danışmak istediğim konu şudur.

Kablonetle gelen modemden internetin aynı daire içinde dahi verimli dağıtılmadığı kanısına vardım.Bu bir ön yargı olabilir ama göz ardı edemiyorum çünkü planıma göre 4 daire interneti kullanmamız gerekiyor.

Şimdi yüklediğim resimde kırmızıyla boyadığım yerde kendim, sarı mor ve yeşil katlarda abilerim oturuyor.Yeşil yerdeki abim yan binada ama duvarlar bitişik duvara vurunca burdan ses geliyor yani.
    Şimdi kırmızıda çemberle belirtiğim yere modemi kursam 1 adet rotuer 1 adet acces point yada 2 acces point vb şekillerde bu interneti az kayıpla dağıtabilir miyim.
    Yani netmastera router bağlayıp acces pointtide routera bağlayabilir miyim bağlarsam mor yer verimli şekilde hizmet alabilir mikablonet interneti dağıtma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ¦Ahmet¦ -- 22 Ocak 2017; 14:50:23 >

• NetMaster modem de kaçtane Ethernet çıkışı var tam emin değilim ama sanırım büyüklüğüne göre 4 tane olması gerekiyor.Bu durumda sizin ayrıca bir portları çoğaltmak için Router 'e ihtiyacınız olmayacaktır.

Şimdi 2 katta siz oturuyorsunuz.Bu açıdan netmaster sizde duracaktır.Dolayısıyla internet size ayrıca bir access point olmadan verilebilir.Yan taraftaki yeşil kısımda abinize de internet NetMaster üzerinden ulaşabilir ancak verimli olmayabilir bunu test etmek gerekiyor.Çünkü NetMasterlerin çekim konusunda sıkıntılı olduklarını duymuştum.Bu durumda isterseniz yan taraftaki abinize bir LAN kablosu çekin ve Oraya bir adet Access Point koyun.

Aynı şekilde 3. ve 4.katlara da LAN kablosu çekin ve hepsine bir Access Point koyun.Bu şekilde 4 aygıt olacak ve hepsi interneti kayıpsız verecektir.

2.Kat --> NetMaster
    Yeşil Yer --> NetMaster + LAN Kablosu + Access Point
    3.Kat --> NetMaster + LAN Kablosu + Access Point
    4.Kat --> NetMaster + LAN Kablosu + Access Point

Bu şekilde NetMaster üzerinde 4 port olduğunu kabul edersek 1 port ta boşta kalmış olur.

İnterneti LAN kablosu ile çekeren Access Point ile çoğaltırsanız kaybınız olmaz.Aksine Access Point cihazlarını kuvvetli alındığında verimleri daha fazla olur.

Ayrıca Kablosuz isimleri aşağıdaki gibi örneklendirebilirsiniz.

NetMaster
    Kat1-AP
    Kat2-AP2
    Kat3-AP3

Şahsen bu sistemi kendi evimde kullanıyorum ve kayıp yok.Çünkü arada LAN kablosu var.Benim tek farkım NetMaster yerine W9970 VDSL modemim.

• Öncelikle teşekkür ederim.
    Ben şöyle bir durum düşünmüştüm.
    Kırmızı alana netmasterla ona bağlı bir router ve bu rotuera sarı alandan bağlı bir accespoint.Yeşil alan routerden sarı ve mor alan ise acces pointden bağlantıyı kablosuz şekilde kullansa çok mu verimsiz olur.
    Birde önereceğiniz cihaz var mı?
    Sistemin maliyeti nedir.
  • kablonet interneti dağıtma
    Resimdeki gibi bir sistemde herkes bağlantıyı veirmli kullanabilir mi ?
    Yoksa 3 adet lan ile bağlı acces point mi
    kabloyla uğraşmak istemediğim için soruyorum birde örnek cihazlarda söyleyebilir seniz sevinirim.
  • Dediğiniz şekilde kullanım için test edilmesi gerekiyor.Kaç duvar var, duvarlar kalın mı, sinyal nereye kadar ulaşıyor gibi soruları test etmek gerekli onu burdan söylemek zor.Ancak size şunu söyleyebilirim, kablosuz bir bağlantı kendi katında olmayan bir yerde verimde düşüşler yaşatacaktır.Örneğin 24 mbit hızı bir kat yukardan veya yandan net olarak alamayabilirsiniz.Ayrıca ping değerleri de yükselebilir.Şahsen ben bu şekilde uzak bağlantılarda kablosuz bağlantıları verimsiz buluyorum.Birçok cihaz modeme bağlandığında verim daha da düşebiliyor.

Benim bahsettiğim gibi her kata bir LAN kablosu ve kendi başına bir Acess Point veya Modem(Elinizdeki varolan Wi-fi modemleri access point olarak kullanabilirsiniz) verim çok daha sağlıklı olur.LAN kablosunda kayıp yaşanmayacaktır.Sizin aldığınız hız 2 kat yukarıya kayıpsız şekilde verilebilir halde olur.Maliyet olarak biraz daha pahalı olabilir ama verimlilik olarak kesinlikle daha iyi olacaktır.
    Ayrıca dediğim gibi eğer elinizde kullanmadığınız Wi-Fi özellikli modemler varsa onları access point niyetine kullanabilirsiniz.

Bu arada cevap yazdığınızda mesajı alıntılayın veya mesajı yazan kişinin üstündeki Cevap butonuna basın.Mesajı yazan kişiye de bildirim gitsin.Mesela bu şekilde bana bildiriminiz ulaşmadı kendim bakmasaydım mesajınızdan haberdar olmayacaktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NedStark2 -- 22 Ocak 2017; 22:35:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NedStark2

Dediğiniz şekilde kullanım için test edilmesi gerekiyor.Kaç duvar var, duvarlar kalın mı, sinyal nereye kadar ulaşıyor gibi soruları test etmek gerekli onu burdan söylemek zor.Ancak size şunu söyleyebilirim, kablosuz bir bağlantı kendi katında olmayan bir yerde verimde düşüşler yaşatacaktır.Örneğin 24 mbit hızı bir kat yukardan veya yandan net olarak alamayabilirsiniz.Ayrıca ping değerleri de yükselebilir.Şahsen ben bu şekilde uzak bağlantılarda kablosuz bağlantıları verimsiz buluyorum.Birçok cihaz modeme bağlandığında verim daha da düşebiliyor.

Benim bahsettiğim gibi her kata bir LAN kablosu ve kendi başına bir Acess Point veya Modem(Elinizdeki varolan Wi-fi modemleri access point olarak kullanabilirsiniz) verim çok daha sağlıklı olur.LAN kablosunda kayıp yaşanmayacaktır.Sizin aldığınız hız 2 kat yukarıya kayıpsız şekilde verilebilir halde olur.Maliyet olarak biraz daha pahalı olabilir ama verimlilik olarak kesinlikle daha iyi olacaktır.
    Ayrıca dediğim gibi eğer elinizde kullanmadığınız Wi-Fi özellikli modemler varsa onları access point niyetine kullanabilirsiniz.

Bu arada cevap yazdığınızda mesajı alıntılayın veya mesajı yazan kişinin üstündeki Cevap butonuna basın.Mesajı yazan kişiye de bildirim gitsin.Mesela bu şekilde bana bildiriminiz ulaşmadı kendim bakmasaydım mesajınızdan haberdar olmayacaktım.

Bütün dairelere lan kablosu çekmeye karar verdik.
    Burda acces point kullanırsam ,kullanıcıların bant genişliğini kontrol edebilir miyim.
    Birde bana cat6 (heralde ethernet kablosu oluyor ve türevleri var)bunu balkondan sarkıtacağımız için hangi modelini tavsiye edersiniz.Metreyle satan yerler hakkında fikriniz var mı?
    Ve son olarak acces point için ürün tavsiyeniz var mı?

• ¦Ahmet¦ ¦ kullanıcısına yanıt
    Ben kabloları gittigiyor dan uygun fiyatla aldım. Kalitesine çok bakmadım, çünkü bendeki kablolar merdiven boşluğunda ve devamlı sabit duran dış etmenlere maruz kalmayan yerdeler.Siz balkondan sarkıtacaksanız isterseniz kaliteyi biraz arttırabilirsiniz.Ben cat5e aldım, siz cat6 alabilirsiniz. metrelik yerlerden de alınabilir, hızda sorun olmaz 50-100 metre arasında tüm kablolar aynı performansı vereceklerdir.

Hız sınırlamasını İnterneti dağıtan (sanırım sizdeki netmaster olacak) cihazdan sınırlandırma şansınız olabilir.Bundan net emin değilim her cihazda sınırlandırma yetkisi olmayabilir. Benim kullandığım W9970 isimli modemde hız sınırlandırma yetkisi bulunuyor mesela. Netmaster arayüzünde QoS menüsü varsa hız sınırlandırma da yüksek ihtimalle vardır.

Access Point için TP link tercih edebilirsiniz.Ayrıca illa access point alınacak diyr bir durumda yok modemlerde access point olarak kullanılabilirler. Ben evimde 3 modem +1 access point toplamda 4 cihaz kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.