Şimdi Ara

Kablonet-İzmir/Karşıyaka (Ping Değerleri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Müşteri hizmetlerini arayıp IP değişikliği talep edin, tüm gün. Belki sol bloku denk gelir. Özellikle atama yapamıyorlar, onlar sadece yönlendirme açıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Algenthor kullanıcısına yanıt

bu geçtiğimiz yaz sürekli denedim.olmuyor hocam hani bir kere denk gelse yapıştırıcam statiği.o yüzden anadilimiz olan Türkçe vasıtasıyla en açık biçimde derdimi anlatmaya çalışıyorum yok olmuyor bakalım bir kaç gün bekleyeceğim.

• Gerçekten bu iş bilmeyen rezil teknik elemanlarla ömür harcıyoruz.

acaba sorun bende mi diye gidip cat6 kablo aldım hani yine bir kablolu deneyeyim diye.baktım izmir serverı 9ms den önce 6 ms ye bir dahakinde de 4 msye düştü hah dedim adamların günahını aldık.sonra bir de yurtdışını deneyeyim dedim orada mevzuyu anladım. 5ghzde ne ise aynısı kablolu testte Frankfurt,60 dan aşşağısı yok.Neterra serverı(sadece o 29 ms veriyor) dışında dibimizdeki Bulgaristan da 110 msden başlıyor.Bulut uygulamasından da test ettim kabloluda bile 10 saniye yerinde durmuyor ping.

• holden_ H kullanıcısına yanıt

Hiç yormayın kendinizi, ben cgnat IP ile Avrupa'dan 42 ms ping aldım, 24 saat boyunca fiberden daha stabil, hiç dalgalanma olmadan kullandım. Tam 24 saat dolduğu dakika her şey eskisinden de kötü oldu.

Teknik ekip liyakatsız ve bilgisiz. Sorunu muhtemelen şansa çözebildiler, ne yaptıklarını bilmedikleri için yine rezalet oldu bağlantı.

• bir alakası var mı bilmiyorum ama dün itibariyle infinity 401 i iade ettim ve eski modemim olan 383z4'e döndüm.sonra da tenda ac5v3 ü bağladım router olarak.netmasterı bridge moda aldım ve kablosuzunu kapadım.şahsen yaptıklarımla pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum sistemsel bir şey olmalı ama son durum bu:

Kablonet-İzmir/Karşıyaka (Ping Değerleri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holden_ -- 27 Aralık 2020; 13:53:27 >

cgnat ip ile alacağınız pingler genellikle daha düşük olur.

• Aynı IP 24 saat sonra 70-80 ms değerlerine yükseldi yeniden. Cgnat ile daha düşük ping alındığını da hayatımda ilk kez duyuyorum. Açıklaması nasıl bu durumun? Aynı IP birden fazla kullanıcı tarafından paylaşıldığında ping neden düşsün?

hocam sanırım daha çok insan kullandığı için route u daha insaflıca yapılmış olabilir,tabi bu sadece bir tahmin.çünkü ben de şu an havuzdayım.ping değerlerim düştü dalgalanmada pek bir değişiklik yok.

• holden_ H kullanıcısına yanıt

Müşteri hizmetlerini arayıp cgnat havuzuna girmek istiyorum diyenler çıkmaya başlarsa ülke iyice Black mirror sezon 8 olmuşuz demektir.

teorik olarak cgnat 1 ms ya etkiler ya etkilemez, ip paylaşımının forumda konuşulanın aksine ping artırması yada azaltması yoktur, tabiki düzgün yönetilen sistemlerde bunlar geçerli.

bir çok iş yeri, üniversite, kamu kurumu, tek bir ip yi iç network cgnat mantığı ile dağıtıyor, ama düzgün yönetilen sistemlerde en ufak bir ping sorunu yaşanmıyor.

kablonetin sorunu sistem yönetimi olarak bence düzgün yönetilmiyor, paketler olması gereken en kısa yolu takip ederek hedefine ulaşamıyor, ve yoğun kullanımda altyapısı gereği çok değişken performans gösteriyor.

• maaart M kullanıcısına yanıt

Ben 70-80 ms pinglerden sonra kavga dövüş zorla teknik ekibi şebekeye gönderip akşamından itibaren 24 saat boyunca 42 ms Almanya pingi alınca artık umudu kaybettim zaten. Liyakatsiz cahillerin eline vermişler devlet kurumunu, muhteşem işlemesi gerekirken iş bilmezlerin elinde çöp olmuş kurum.

• Madem Almanya'ya akşamın en yoğun saatlerinde 40 ms ping verebiliyorsun, ne halt etmeye bize senelerdir işkence çektiriyorsun. Allah belasını versin bu ülkede işini yapmak yerine yan gelip yatan her çalışanın.

Bence yinede bir devlet kurumuna göre fena iş çıkartmıyor, sonuçta en ucuz firma, kablo internette bu Ping olayı docsis sistem kaynaklı dünyanın her yerinde sorun yaratabiliyor, teknik ekibince ben fazla bir şey yaptığını sanmıyorum, tesadüfen artıyor düşüyor şebekeye bağlı olarak, birde son olarak yoğunluk çok değişkendir kablo internette akşam yada gündüz diye genel bir öngörü yapmak çok zordur, bağlı olduğunuz pop noktasında işyerleri çok ise akşam tam tersi sakin olur, kabloda pop noktası adsl gibi evin yakınında olmak zorunda değil...q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 27 Aralık 2020; 23:8:59 >

Hiç docsis ile kutuyla mesafeyle filan aklınızı karıştırmayın. Bir sürü bahaneyle "kablonun da elinden gelen bu, razı olalım" diye diye bu adamları yatmaya alıştırdık işte.

Almanya ile 42 ms ping aldım diyorum dostum. Akşam 9'dan ertesi akşam 9'a kadar, en yoğun saatlerde, hızım akşam 25 mbit'e düştüğü halde. Maden 42 ms verecek kapasiten var, ne halt etmeye senelerce 60-70-80 süründürdün bizi?

4 senedir kablonet kullanıyorum, açtırdığım 50 arıza kaydı varsa 45 tanesi asılsız beyanlar, yalan yanlış açıklamalarla kapatılmış. Hepsini okudum. Yok benimle konuşup çözmüşler, yok eve gelmişler birlikte test yapmışız her şey düzgün çıkmış, yok evde testler yapmışlar, yok hat değerlerim normalmiş, modem değerlerim nefismiş.

Değil hocam değil, 80 ms pinge insanları razı edip yan gelip yatamazsın. Kötünün iyisini de kabul etmiyorum. 115 TL İnternet ücreti alıyor bu adamlar. Dünyanın neresinde 115 birim fiyatı İnternet var? El oğlu 25 birim ödeyip gigabit İnternet kullanıyor, hız testine 700 Down 700 up görüyor biz dünyanın en pahalı İnternetinden bile iki kat fazla ödeyip şansımız varsa 100 mbit görüyoruz, upload değerlerini yazıp mide bulandırmayayım...

Hepsi bir yana sadece yazılım güncelleyerek docsis 3.1 getirseler o 10 ms de olmayacak.

Hayalini kurduğumuz Almanya ile 32 ms işten bile olmayacak. Kaldı ki dünya docsis 4.0'ı bitirmiş 5.0'a hazırlanıyor.

Biz hâlâ cahil cühela kendi karanlık çağımızda yaşıyoruz işte.

Oyun oynamadığım için çok Ping sorunu yorumu yapamıyorum, ayrıca en son Chicago da 16 mbps kablo kullanmıştım, orada da Pingler değişkendi, bu birim para hesabı internet gibi tamamı ithal teknolojiler için uygun bir kıyaslamama vermez, iş gücü dışında her ülkede neredeyse alt yapı maliyeti aynı, bu skalada bakarsanız da bedava kullanıyoruz...

Ben 80 ödüyorum tv telefon internet sizin niye bu kadar pahalı

Ben ısrarla başka bir konudan bahsetmeye çalışıyorum, ping dalgalanması, değişken ping, yoğunluk stres dağılımı değil bahsettiğim konu. 80 ping alırsınız akşam saatlerinde 90 olur, gece yarısı 60 olur, gündüz 65 olur. Ben bundan bahsetmiyorum.

Fiber İnternetin bile 44-48 ms pingi zor aldığı Frankfurt sunucularına, ısrarlı müdahale sonucunda sadece şebeke snr ve cer çalışması sonrasında 4 sene 70 ms almaya alıştırılmış ve kandırılmış bir vatandaş olarak 24 saat boyunca 42 ms ping aldım. 42 ms ping aldığım 24 saat boyunca 0.02 jitter aldım, bufferbloat yüzünden kullanılamayan bağlantı bir gecede şaha kalktı. 21.55'te müdahale edildi, 22.00 itibariyle sanki başka bir ülkede başka bir altyapı kullandım. Ertesi akşam tam 24 saat sonra gece 22.00'da pingler 42'lerden 70'lere fırladı, jitter 0.04'lerden 2 ms'lere çıktı. Rüya yeniden kabusa döndü yani.

Şunu söylemeye çalışıyorum, altyapı ve ekipman yeterli ama çalışanlar iş bilmiyor, yalan yanlış raporlarla arıza kayıtlarını kapatıyor, kuruma yanlış bilgi veriyor, üst birimlerini hatalı yönlendiriyor.

Kurum altyapı kalitesiyle okyanusu geçiyor, art niyetli saha ve teknik ekip yüzünden derede boğuluyor.

100 mbit yüz güldüren kullanıyorum hocam. Kampanyalı fiyatı bu üstelik. Normal fiyatı asgari ücretin 12'de biri kadar.

güldürdün vallahi.Kablonet-İzmir/Karşıyaka (Ping Değerleri) 

• Diğer illerdeki internet kesintisi ile ilgili mi bilmiyorum ama şu testi yaptığımda içeride vodafone tv izleniyordu internet üzerinden.Şu an sokağa çıkma yasağı var ve herkes internete yükleniyor.Gerçekten şaşkınım,kablonette hiç böyle gecikme süreleri görmedim İzmir için.İnanılmaz bir durum.

Kablonet-İzmir/Karşıyaka (Ping Değerleri)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.