Şimdi Ara

KABLONET-kablolu interneti kablosuz yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kablonet (kablolu) kullanıyorum.
    Modemim:SCIENTIFIC ATLANTA EPC2203

Masaüstü bilgisayarımda kablolu olarak kullanıyorum ancak laptop alcam ve diyorumki bunu wireless'a çeviriyim. Masaüstünede gerekli zıngırtıyı takıp iki bilgisayarlada internete bağlanıyım.

Farklı bir modem almam gerekiyor mu yoksa elimdeki modeme takabileceğim bir anten vs ile bu sağlanabilirmi?
    Olabiliyorsa anten, olmuyorsa modem ve anten tavsiyelerinizi (marka model) -en ekonomik olacak şekilde- bekliyorum.
    Konuya hakim arkadaşların yardım etmesi beni çok sevindirecektir.
    NOT: İnternetimin KABLONET olduğunu tekrar hatırlatmam sanırım iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutc -- 2 Aralık 2010; 19:41:24 >

• Haydi arkadaşlar yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutc -- 1 Aralık 2010; 21:44:46 >
  • Merhaba,
    Anlaşıldığına göre elinizdeki kablomodemin kablosuz özelliği yok ve dahası bu modem basit modem yapısında olup bağımsız internet dağıtımına uygun değil. Yani mevcut modemle basit yöntemlerle internet dağıtımı yapamazsınız. İstediğiniz kadar internet dağıtımı için Router kullanmanız gerekir.
  • hocam benim tavsiyem tek ürünle herşeyi hallederim parası önemli değil derseniz (yinede en iyi f/p cihazıdır)

Netmaster CBW-560 4x Ethernet+1x Usb 802.11g Kablosuz Kablo(uydunet) Modem

yada basit bir access point alır modeme takarsınız

54 Mbps yeterli derseniz en iyi f/p ürünü :
    Tp-Link WR542G 54Mbps 2.4GHz Wireless Route

yok 54 artık yavaş kalıyor 150 Mbps olsun derseniz en iyi f/p ürünü :
    Netmaster WDS-840 802.11N 150Mbps Wireless Access Point+router

NOT: üstteki yaklaşık 150 Tl lik seçeneği seçerseniz tek bir modemle her işiniz görülür. müşteri hizmetlerini arayıp MAC adresi iletmeniz vs. gerekir biraz sürer yarım saat 1 saat kadar.

yok modem güzel donma kopma yapmıyor memnunum diyorsanız 40 yada 50 TL lik Access Point alın hiçbirşey yapmaya gerek kalmaz klavuzlarından kurulumunu yapar, ip adresini ayarlar, kablosuz şifrenizi belirlersiniz tahmini 5 dakkada işlemininz tamamlanır.

şifrenizi WPA2 olarak belirleyip mutlaka 10 haneden fazla ve rakam harf karışımı anlamsız bir şey olmasına özen gösteriniz...

yardımcı olabildiysem ne mutlu. iyi günler dilerim...

f/p : fiyat 7 performans bakımında

YUKARIDA ÖNERDİĞİM ÜRÜNLER İLGİLİ ALIŞVERİŞ SİTESİNİN EN ÇOK OLUMLU YORUM ALAN EN UCUZ ÜRÜNLERİDİR. MUADİLLERİ BULUNMAKTADIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edo9851536 -- 2 Aralık 2010; 14:45:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: edo9851536

hocam benim tavsiyem tek ürünle herşeyi hallederim parası önemli değil derseniz (yinede en iyi f/p cihazıdır)

Netmaster CBW-560 4x Ethernet+1x Usb 802.11g Kablosuz Kablo(uydunet) Modem

yada basit bir access point alır modeme takarsınız

54 Mbps yeterli derseniz en iyi f/p ürünü :
    Tp-Link WR542G 54Mbps 2.4GHz Wireless Route

yok 54 artık yavaş kalıyor 150 Mbps olsun derseniz en iyi f/p ürünü :
    Netmaster WDS-840 802.11N 150Mbps Wireless Access Point+router

NOT: üstteki yaklaşık 150 Tl lik seçeneği seçerseniz tek bir modemle her işiniz görülür. müşteri hizmetlerini arayıp MAC adresi iletmeniz vs. gerekir biraz sürer yarım saat 1 saat kadar.

yok modem güzel donma kopma yapmıyor memnunum diyorsanız 40 yada 50 TL lik Access Point alın hiçbirşey yapmaya gerek kalmaz klavuzlarından kurulumunu yapar, ip adresini ayarlar, kablosuz şifrenizi belirlersiniz tahmini 5 dakkada işlemininz tamamlanır.

şifrenizi WPA2 olarak belirleyip mutlaka 10 haneden fazla ve rakam harf karışımı anlamsız bir şey olmasına özen gösteriniz...

yardımcı olabildiysem ne mutlu. iyi günler dilerim...

f/p : fiyat 7 performans bakımında

YUKARIDA ÖNERDİĞİM ÜRÜNLER İLGİLİ ALIŞVERİŞ SİTESİNİN EN ÇOK OLUMLU YORUM ALAN EN UCUZ ÜRÜNLERİDİR. MUADİLLERİ BULUNMAKTADIR.

öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Ancak bir noktada beni aydınlatmanızı rica edeceğim. modemlerin mps farkı (150-54) ne gibi bir kullanım farkı oluşturur. İnternetim 1 Mb sınırsız. 150 Mps veya 54 Mps'lik modem arasında ne fark olur ?

Şu an kullandığım modemle herhangi bir sıkıntım yok. Donma olsun veya başka birşey olsun bir sıkıntı yok. Bir router alıp bağlarsam kullanacağım internet kalitesiyle, yukardaki 150 liralık aleti alıp kullanmam arasında ne fark olacaktır? Pek fark olmayacaksa tabiki daha ekonomik olanı recihim olacaktır. Diğer modeme 100 lira daha fazla vermemim bana ne gibi artıları olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Merhaba,
    Anlaşıldığına göre elinizdeki kablomodemin kablosuz özelliği yok ve dahası bu modem basit modem yapısında olup bağımsız internet dağıtımına uygun değil. Yani mevcut modemle basit yöntemlerle internet dağıtımı yapamazsınız. İstediğiniz kadar internet dağıtımı için Router kullanmanız gerekir.

Öncelikle teşekkür ederim yardımınız için, ancak "anlaşıldığına göre modeminizin kablosuz dağıtım özelliği yok" derken bunu modemin özelliklerini internette inceleyip mi söylednizi yoksa benim söylediklerimden mi çıkarttınız? Modemimin öyle bir özelliği varmı yokmu açıkçası bilmiyorum ve sizlerin bu konuda yardımcı olabilmesi için marka model verdim ayrıntılı olarak.

Eğer bir access point alarak bu iş olabilecekse bu ürünler arasında bir tavsiyeniz var mı?

• 54 Mbps ile 150 Mbps bağlantı hızları sizin modem yada Access <point ile olan bağlantı hızınızdır. diğer bir şekilde aynı ağdaki diğer PC lerede bu hızlarla bağlanırsınız. tek pc için pek fark etmesede cidden 2 pc arasındaki dosya alış-verişi vs. durumlarında hız çok faredecektir.

sizin yerinizde olsam modemden memnunsam sadece Access point alır takar çalıştırır işimi görürüm. tabii bu bir öneridir...

150 TL ye alacağınız tüm özellikleri barındıran kablo modem cihazının bir artısı olmayacaktır. Access pointle mevcut modeminize kablosuz özelliği eklemiş olursunuz.

NOT: bende hem resimlerinden hemde anlatımınızdan mevcut modeminizin kablosuz özelliğinin olmadığı kanısına vardım. genelde modem modellerinde ürün isminde kablosuz olduğunu gösteren kısaltmalar vardır.

ayrıca şuan kontrol ettim marka model olarak gerçekten yok emin oldum :))

iyi günler dilerim.

tek yapmanız gereken Access Point alarak en ucuz yöntemle devam etmek.

• tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Acces point alıp yoluma devam ediyorum o zaman.
    Ancak aklımdaki soru işareti benim modemime o antenin takılıp takılamayacağı yönünde. O antenin gireceği bir yeri yokta :)

Düzeltme: An itibariyle anladım ki bu bizim access point'de tıpkı modem gibi kutu şeklinde bi alet, sadece anten değil yani :) Peki bunlar arasından sizden bi tavsiye istesem? veya nelere dikkat etmeliyim .

örneğin:
    1--- Tp-Link TL-WA901ND 300Mbps Access Point
    2---Tp-link TL-WA701ND 150M Access Point

bu iki cihaz arasındaki fark nedir? biri 54 mps diğeri 300 mps. 30 lira daha verip 300mps lik almamın bana çok artısı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutc -- 2 Aralık 2010; 17:36:09 >

• 300 Mbps veri hızına ulaşabilen cihazlar yeni çıktılar yani bu hızda veri alış verişi yapabilmek için pc lere takılı olan cihazlarında aynı standartları desteklemesi gerekmekte.

bu tür donanımlara ilgi duyuyor ileride standart haline gelecek teknolojilere biraz önceden sahip olmak hoşunuza gidiyorsa 30 TL lik fark çok cüzi kalıyor ancak dediğim gibi ağınızın 300 Mbps desteklemesi gerekmekte o hızlara erişebilmek için. şahsen henüz 300 Mbps bir ürün alıp test etmiş değilim.

Kendim alacak olsam kuşkusuz Tp-Link TL-WA901ND 300Mbps Access Point alırım

3 sebebim var kendime göre :

1- 3 antenli ve 20Dbi gücünde (diğer cihaz 4 Dbi) (dbi anten kazancı demektir.) teorik olarak 5 kat fazla çekim alanı, yakın mesafede daha hızlı erişim.
    2- 300 Mbps hız teorik olsa bile ileride yaygınlaşacak ve daha iyi bir cihaza sahip olabileceğim.
    3- IEEE 802.11n tipi bir cihaz test etme imkanım olmadı mutlaka alır bakardım.

mesaim bitmek üzere farklı sorularınız olursa yarın devam ederim iyi akşamlar dilerim...

• Teşekkür ederim tekrar. Yarın çeşitli alışveriş mağazalırında (media markt- bimeks-teknosa-vatan) bizzat gidip ürünlere (laptop dahil) bakıp onları internette tekrar inceleyeceğim ve eminim size tekrar sorum olacaktır :) Teknoloji ince iş, ince eleyip sık dokuyup en uygununu bulup almak gerekir :) iyi akşamlar dilerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutcÖncelikle teşekkür ederim yardımınız için, ancak "anlaşıldığına göre modeminizin kablosuz dağıtım özelliği yok" derken bunu modemin özelliklerini internette inceleyip mi söylednizi yoksa benim söylediklerimden mi çıkarttınız? Modemimin öyle bir özelliği varmı yokmu açıkçası bilmiyorum ve sizlerin bu konuda yardımcı olabilmesi için marka model verdim ayrıntılı olarak.
    Eğer bir access point alarak bu iş olabilecekse bu ürünler arasında bir tavsiyeniz var mı?

Anlaşıldığına göre dememin nedeni mesajınıza eklemiş olduğunuz cihazın resmidir. Resimden cihazın kablosuz desteği olmadığı görülüyor. Zaten firmanın vermiş olduğu kablomodemlerde Router, DHCP ve kablosuz desteği yok. Bunları içeren bir modem istediğiniz zaman firma ekstra para talep etmektedir.
    Dolayısı ile ortamda kablosuz internet kullanmak ve istediğiniz kadar bilgisayara internet dağıtmak istiyorsanız 2 seçeneğiniz var.

1. Mevcuttaki modemi kablosuz vs. desteği olan daha gelişmiş bir modemle değiştirmek. Bu seçenekte maliyet yüksek olur. Sanırım piyasada 150-170 TL civarı bu tür modemler.
    2. Router kullanmak. Dikkat: Router kullanacaksınız; sadece Access Point özelliği olan cihazlar işinizi görmez. Kablosuz Routerlar yaklaşık 40 TL civarından başlıyor. TP-Link marka routerlar fiyat olarak ucuz ve kalite olarak iyidirler. Tevsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Orijinalden alıntı: aykutcÖncelikle teşekkür ederim yardımınız için, ancak "anlaşıldığına göre modeminizin kablosuz dağıtım özelliği yok" derken bunu modemin özelliklerini internette inceleyip mi söylednizi yoksa benim söylediklerimden mi çıkarttınız? Modemimin öyle bir özelliği varmı yokmu açıkçası bilmiyorum ve sizlerin bu konuda yardımcı olabilmesi için marka model verdim ayrıntılı olarak.

Anlaşıldığına göre dememin nedeni mesajınıza eklemiş olduğunuz cihazın resmidir. Resimden cihazın kablosuz desteği olmadığı görülüyor. Zaten firmanın vermiş olduğu kablomodemlerde Router, DHCP ve kablosuz desteği yok. Bunları içeren bir modem istediğiniz zaman firma ekstra para talep etmektedir.
    Dolayısı ile ortamda kablosuz internet kullanmak ve istediğiniz kadar bilgisayara internet dağıtmak istiyorsanız 2 seçeneğiniz var.

1. Mevcuttaki modemi kablosuz vs. desteği olan daha gelişmiş bir modemle değiştirmek. Bu seçenekte maliyet yüksek olur. Sanırım piyasada 150-170 TL civarı bu tür modemler.
    2. Router kullanmak. Dikkat: Router kullanacaksınız; sadece Access Point özelliği olan cihazlar işinizi görmez. Kablosuz Routerlar yaklaşık 40 TL civarından başlıyor. TP-Link marka routerlar fiyat olarak ucuz ve kalite olarak iyidirler. Tevsiye ederim.

ramazan bey teşekkür ederim . Yukarıda bir iki acces point örneği vermiştim. Örneğin biri Tp-Link TL-WA901ND 300Mbps Access Point BU cihazın router özelliği oldupu yazıyor. Aklımdaki en büyük sorulardan birisi (aslında aldıktan sonra takarken sormam belki daha doğru olacaktır ancan şu an merak ediyorum) o cihazı aldıktan sonra kurulumunda neler yapmam gerekecek. Müşteri hizmetlerini vs arayıp bir takım ayarlarla uğraşmam gerekecekmi yoksa bir nevi tak-kullan şeklinde kullanabilecekmiyim? Yardımlarınız için teşekkür ederim...

DÜZELTME: Dikkat: Router kullanacaksınız; sadece Access Point özelliği olan cihazlar işinizi görmez. demişsiniz. Tam olarak anlayamadım. Yani ben router özelliği olan bir AP alsam yapmak istediğim şeyi yapamazmıyım? Sadece roter özelliği olan bir alet mi almam gerekecek ? :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutc -- 2 Aralık 2010; 19:35:12 >

• son araştırmalarıma göre sanırım şu ürün Tp-Link TL-WR543G Router yapmak istediklerimi yapmamı sağlayacak gibi. AP yok. Router var. Yanılmıyorumdur umarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutc
    ramazan bey teşekkür ederim . Yukarıda bir iki acces point örneği vermiştim. Örneğin biri Tp-Link TL-WA901ND 300Mbps Access Point BU cihazın router özelliği oldupu yazıyor. Aklımdaki en büyük sorulardan birisi (aslında aldıktan sonra takarken sormam belki daha doğru olacaktır ancan şu an merak ediyorum) o cihazı aldıktan sonra kurulumunda neler yapmam gerekecek. Müşteri hizmetlerini vs arayıp bir takım ayarlarla uğraşmam gerekecekmi yoksa bir nevi tak-kullan şeklinde kullanabilecekmiyim? Yardımlarınız için teşekkür ederim...
    DÜZELTME: Dikkat: Router kullanacaksınız; sadece Access Point özelliği olan cihazlar işinizi görmez. demişsiniz. Tam olarak anlayamadım. Yani ben router özelliği olan bir AP alsam yapmak istediğim şeyi yapamazmıyım? Sadece roter özelliği olan bir alet mi almam gerekecek ? :S

Piyasada kablosuz olarak Router, AP, AP/Router olarak üretilmiş cihazlar mevcuttur. İlk olarak kablosuz cihaz olarak Router ve AP şeklinde ayrı ayrı olarak üretilen cihazlar mevcut iken sonraları hem kablosuz Router hem de AP fonksiyonunu bir arada sunan çok fonksiyonlu cihazlar üretilmiştir. Dolayısı ile şu an piyasadaki pek çok cihaz Acces Point router olarak geçmektedir. Ancak şu varki gerçekte AP ve Router kavramları bir birinden farklı teknolojik kavramlardır.
    Bir ağ ortamından başka bir ağ ortamına (mesela sizin bilgisayarınız ve modeminizden internete geçiş gibi) iletişim kurmak için Router denen cihazlar gerekmektedir. Mesela piyasadaki ADSL modemlerin (sadece USB olanları hariç) hepsi router özelliği taşımaktadır. Ancak uydunet firmasının dağıtmış olduğu modemlerde malesef bu özellik yok (firmanın bu modemleri neden getirip dağttığını anlamış değilim). Dolayısı ile sizdeki mevcut modemle internete çıkmak istediğinizde size router görevi görecek cihaz uydunet firmasının merkezindeki Router olacaktır (Routerlar arkası arkasına bağlanabilir. Uzun bi teknik detay var, gerekirse izah edilir). Bunlardan dolayı mevcut modeminize sadece AP özelliği olan bir cihaz bağlarsanız özgürce sınırsız bir internet dağıtımı yapamazsınız. İllaki Router gerekir.
    Linkini vermiş olduğunuz yerde cihazda router fonksiyonu var denmiş ama ürünün üretici sayfasındahttp://www.tplink.com/products/productDetails.asp?class=wlan&content=spe&pmodel=TL-WA901ND cihaz AP olarak görülmekte ve router fonksiyonu olmadığı anlaşılmaktadır. TP-link marka alacaksanız WA serisi değil WR (Router olanlar) serisi ürünler almanız gerekir. Mesela:http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wr941nd-300mbps-wireless-router/ProductDetails.aspx?productId=bd950003&categoryId=410
    Kablosuz router aldıktan sonra basit bir kaç ayar yapmanız gerekecek. Temel olarak WAN/İnternet girişi ayarı yapacaksınız. Uydunet firması MAC adresine endeksli çalışmaktadır. Dolayısı ile kullanacak olduğunuz cihazı hatta bağladıktan sonra firmayı telefon ile arayıp yeni bir cihaz bağladığınızı belirtip kayıt yapmalarını ve internete çıkışını isteyebilirsiniz. Veya bu tür cihazlarda MAC Clone denen özellik var. Mevcuttaki bilgisayarınızın MAC adresini yeni alacağınız routerın WAN girişi MAC adresi ile değiştirip sonra cihazın WAN girişinden gerekli basit ayarı yaptıktan sonra firmayı hiç aramadan doğrudan internete çıkabilirisniz. İşlem çok basit aslında ama Tak-Kullan kadar değil tabi. Ama şu varki uydunet firması bazen MAC kaydı gerekmeden bağlı cihaz için hemen çıkış verebiliyor. Dolayısı ile routerı doğrudan bağlayıp internete çıkış yoksa gerekli ayarlarla uğraşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 3 Aralık 2010; 21:40:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutc
    son araştırmalarıma göre sanırım şu ürün Tp-Link TL-WR543G Router yapmak istediklerimi yapmamı sağlayacak gibi. AP yok. Router var. Yanılmıyorumdur umarım...

Linkini verdiğin cihaz işini tam olarak görebilecek bir cihazdır.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wr543g-54mbps-4-port-access-point/ProductDetails.aspx?productId=bd992876&categoryId=410 Bu linkte daha ucuz görünüyor.

• son olarak bu ürünü almaya karar vermiş durumdayım şu an.

Yarın bizzat gidip bir kaç markettede inceleyeceğim. Ama marka olarak bu şart değil, daha kullanışlı daha kaliteli tavsiyeleriniz olursa onlarıda dikkate alacağım, yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutc -- 2 Aralık 2010; 21:49:18 >
  • Ayıracağınız bütçeye göre farklı marka ve modelde Routerlar mevcut. Ev ortamı için hemen hepsi aynı işi görecektir. TP-Link ürünleri fiyat olarak oldukça makul ve kalite olarak iyidir. Sorunsuz kullanabilirsiniz. Linksys ürünleri var, kaliteilidir. Ama fiyat olarak çok daha yüksek.
  • 40 küsür lirayahttp://www.linksysbycisco.com/APAC/en/support/WRT54GH routerini aldım. Linkysys'nin bu alanda önde olan bir marka olduğunu duymuştum. 47 liraya aldım, umarım memnun kalırım...
  • Cihazı denemedim ama router olması işinizi göreceği anlamına gelmektedir.
  • Cihazı kurdum, paketle gelen kurulum CD si çok aydınlatıcıyıdı. Sıkıntı olmadan kuruldu bağlantı. Tam olarak yorumu yarın laptop alıp wireless bağlantıyı deneyince yapabilirim ama şu an itibariyle çok memnun kaldım. Benzer durumda olan arkadaşlara tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.