Şimdi Ara

KABLONET-kablolu interneti kablosuz yapma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ihtiyacınıza en uygun cihazı alıp probleminizi çözmeye yardımcı olmaktan mutlu oldum güle güle kullanın wireless şifresi ile ilgili uyarılarımı dikkate almanızı rica ederim. (en az 11 hane ve büyük küçük harf rakam karışık biir şifre wpa2 olmalı)
  • Beni aydınlatan yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Şu an yeni laptopumla sıkıntısız şekilde nete giriyorum. Ancak şifreyi 10 haneli ve sayı+küçük harf olarak yaptım. Çok farkedermi? sayı+küçük+büyük harf 11 karakter yapmam gerekir mi ? Ne sebeple gerekir?
  • wireless şifresiniz kırılamasın diye o ayrıntı üzerinde durdum

sebep şöyleki :

eğer şifrenizi wep koyarsanız yaklaşık 10-15 dakika içinde kırılabilir şifreniz istendiğinde.

ama wpa olarak belirlerseniz şifreyi kırmak isteyen kişinin kullandığı wordlist teki kelimelerden biri ise şifreniz max 1-2 günde kırılır yine bahsettiğim kelime listelerini hazırlamak ve kullanmak zordur çok vakit ister ve en genel wordlist ler 8-10 hane olarak ayarlanır. (milyarlarca deneme gerekebilir ağı kırmak için) siz 10 yerine daha fazla haneden oluşan bir şifre koyarsanız şifrenizin bulunmasını kırılmasını dahada uzatmış hatta tahmin edilemez(kısmen) yapmış olursunuz.

NOT: WPA şifre kırma olayını bond çantaların şifresini bulmak tahmin etmek gibi düşünün ilk önce herkesin ençok kullandığı rakamları denersiniz daha sonra sıradan gitmeye başlarsınız çevire çevire sonuçta 3 hanelidir ve 10 x 10 x 10 olasılık vardır. siz şifrenizi 11 hane yaparsanız 10 haneli şifrenize göre yüzlerce binlerce kat daha iyi bir şifreniz olmuş olur.

• Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim tekrar...
  • Başlığa halen bakan olursa diye yazıyorum, yoksa ayrı başlık açacağım. Yukarıda wireless muhabbetinden bahsettim

Özetle: Masaüstü bilgisayara gelen kablonet-kablolu modeme router bağlayıp laptoplada nete giriyorum.
    Şimdiki sorum ise şu:
    Modemle router aynı odada duracak ama masaüstünü başka odaya taşıyacağım. Masaüstüne gerekli cihazı takıp bu şekilde nete girmem mümkün mü?
    Yani kablolu modem ve routera hiç bir bilgisayar bir kablo ile bağlı olmayacak. Laptopla zaten wireless özelliiği ile, ve masaüstü bilgisayara gerekli cihazı takıp o şekild başka odadan nete gireceğim (yani modemle veya routerle bilgisayarlar arasında hiç bir kablo olmayacak . modem ve router ayrı olarak duracak bir köşede) Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler...

DÜZELTME:
    Sanırım modemi bilgisayara bağlayan kabloyu söküp, bir KABLOSUZ USB ADAPTÖRÜ alıp kasaya takmak olayı çözecek gibi. Anlayan arkadaşlar doğruluğunu teyit ederse sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutc -- 6 Aralık 2010; 18:00:51 >

• Merhaba,
    Satın almanız gereken cihaz bir kablosuz ağ adaptörüdür. USB veya PCI porta takılabilen bir kart almanız işinizi görecektir. Pratik olması açısından USB kartları tercih etmenizi öneririm. Fiyat olarak yaklaşık 15 TL'den başlıyorlar.
    http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=NETACC&k3=Network%20Kart&qs=|59=3&sb=20&sk=0
    Bu linkte değişik örnekler mevcut.
  • evet hocam Doğrudur. tek gereken kablosuz ağ adaptörü USB şeklinde olanları çok kullanışlı birde son zamanlarda Nano denilen olay çıktı (küçük anlamında) onlardan tavsiye ederim çok uzaklık veya duvar yoksa arada.
    sebebi :
    USB portundan dısarı doğru çıkıntı olmuyor slotu tam kapatıyor gerektiğinde Laptop lardada sürekl,i sök tak yapmadan kullanılabiliyor. tahmini Normal tip olanlar 15 Tl civarı nanolar 20-25 Tl civarıdır.
  • TP-Lİnk td- v8901g ile kablonet cxc 150 kablo modemim var acaba nasıl 2 Ipden fazla alabilirim yardımlarınızı bekliyorum
  • olmaz 8901g ile.
  • sağol
  • rica ederim.
    router alman lazım. örn. tplink 740n.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.