Şimdi Ara

KabloNet kaç günde kurulumu tamamlayıp interneti bağlıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
12.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bugün öğlen müracaat ettim, akşam saat 18:30 gibi gelip kurdular. kablotv müşterisi olduğum için bu kadar çabuk olmuş olabilir, bilemiyorum. kurulumdan sonra sinyal gelmesi yarım saat sürdü. farklı sitelerden hız testi yaptım download 23-24 civarı, upload 4,5-5 arası (hız 19:00-00:00 arası 25'e düşüyor kullandığım pakette, upload kısmında düşme olmadı). normal kullanım saatlerinde deneyeceğim tekrar, bakalım 100 olacak mı gerçekten :)

bf1 onlineda ping 45-60 arası oldu farklı sunucularda. önceden de aynı idi, ne düşme ne artma olmadı :(
  • Herkese tekrar merhaba.
    Bugun ekipler geldi modemi kurdu. Yeni modem getirmisler (Netmaster Infinity 401)
    Kurulum bittikten 5 dk sonra internet aktif oldu. Saat 15.00 civariydi ve 96mbps download hizi aldim.

Modemin 2.4Ghz ve 5Ghz frekanslarinda da ayni hizi aldim. Sorunsuz.

Ama modeme, evde olan access pointi baglayip ordan kablosuz internete baglanmaya calistigimda (2.4Ghz) max 25mbps hiz alabiliyorum.

Access point markasi ASUS RT-N12. Acaba su an sorun access pointte mi yani 100mbps hizi destekleyemiyor mu, yoksa ayarlarinda bi hata mi yaptim ki?

(Access point, LAN kablosu ile ana modemin Lan girisine bagli. Kablonun diger ucu da access pointin LAN girisine giriyor. Ana modemde DCHP acik, 192.168.0.10’dan itibaren atamaya basliyor ip’leri)
  • Gördüğüm kadarıyla konunun altındaki herkes kablonet kullanıyor. Bende binamda kablonet fiber altyapısı bulunduğundan ve forumdaki ufak çaplı araştırmamda en az şikayet alan firmalardan biri olduğunu gördüğüm için kablonet fiber abonesi olmayı düşünüyorum ancak ping değerlerinde genel olarak bir sıkıntı yaşanıyormuş. Bazısı uğraşarak çözülebilen sorunlardan bazısıda çözülemeyenlerden. Siz arkadaşlar online oyun(Dota 2,LoL,PUBG gibi) oynuyorsanız ping değerlerinizi ve memnuniyet durumunuzu yazarsanız çok sevinirim.
  • Shatteredthings S kullanıcısına yanıt
    Ben konu sahibiyim. Su an kablonet kullanmiyorum cunku o evden tasindim ama kullandigim sure boyunca CS:GO oynarken hic sorun yasamadim. Ping genelde 50-65 civarlarinda oluyordu. Gayet normaldi yani.

Ama sunu soyleyeyim eger kablonet kullanacaksaniz ve online oyun oynayacaksaniz mutlaka kablolu baglanti yapin. Ben kablolu yapmadim ama ev buyuk oldugu icin ekstra bi access point cekmistim odama. Odamda bi wifi daha vardi yani sadece bana ozel ve bilgisayarin hemen yaninda duran. Kablonetin gonderdigi modemlerin wifi gucu biraz sorunlu oluyor. Cok uzaga gonderim yapamiyor ve ping olusuyor. Ama siz ethernet kablosu ile baglanti yaparsaniz boyle bi sorununuz olmaz. Online oyunlarda memnun kalirsiniz
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Hocam açıklamanız teşekkür ederim. Forumda ufak çaplı bir araştırma yaptığımda bende kablonetin modemlerin WiFi konusunda sorunlu olduğunu fark ettim. Ki iyi olsa bile ben yine ethernet bağlantısı kullanırdım. Açıkçası tam kablonet alıcam ama docsis bir modem alıp daha rahat kullanayım dedim ve biraz modem araştırması yaptım ve modemlerin hepsi hem eski hem pahalı hemde çoğu Türkiyede bulunmuyordu o yüzden kesin karardan düşünme aşamasına geçtim tekrar. Ki WiFi benim için her ne kadar sorun olmasada evdekiler için büyük sorun olucak onuda ucuz yollu bir router ile halledebilir miyim bilmiyorum. Yani gördüğüm kadarıyla kablonet en az şikayet alan internet sağlayıcısı ama ping ve modem benim için biraz sorun olacak gibi. Diğer sağlayıcılarda kumar gibi ya kazanıyorsun tamamen ya da kaybediyorsun kapatması ve sorunları vs ile uğraşarak ortası yok gerçekten. Birde şuan sistem topladığım için router işini hemen halledebilir miyim onuda bilemiyorum. O yüzden şuan hala kararsız bir durumdayım hocam.

Eger kablo ile baglayacaksaniz siz sorun yasamazsiniz. Ve eger kablonet size yeni modemlerinden birisini getirirse wifi anlaminda da buyuk bi sorun yasamazsiniz. Bizde oyleydi mesela. 2 odayi falan taşiyabiliyordu kablonet modemi. 2.4GHz bandinda yayin yaparsiniz, 5GHz kullanmazsiniz hem modem de isinmaz. O zaman sorun kalmaz yani korkmayin. Bence docsis modeme para vermeyin cunku kablonet artik yeni modem getiriyor ve wifi sorununu onlar da cozmek istiyor. Ben buyuk bi sorun yasamamistim bu wifi konusunda. O yuzden iciniz rahat olabilir
    Hocam tekrar teşekkür ederim. Aslında 1 ay deneme şansım olsa taahhütsüz bir şekilde kesinlikle alırım ama işte, ki şuanda da turkcell ve turk telekomun fiyatları yüzünden seçimim yine kablonet olucak gibi. Siz şuan hangi internet sağlayıcısını kullanıyorsunuz bu arada, memnun musunuz ?
    Deneme surumu olabilir. Telefonla bi gorusun derim. Ben bunu daha once sormustum sanki..

Ben eski evimde 5 ay kablonet kullandim. Cok memnundum. Hizi falan on numaraydi, gunduzleri 100mbps aksamlari 25mbps coşuyordu ortalik.

Ama simdi tasininca yeni evde superonline kullaniyorum. Bunda da memnunum genel olarak. Tabi bu sadece 25mbps, malum kablonete gore daha pahali tarifeleri. 25mbps hız daimi olarak geliyor. Arada sacma sapan pingler yapiyor olsa da (CS:GO oynarken 2 saate 2-3 kez ping yapiyodur anca) su anki karantina durumu yuzunden diye dusunuyorum, genel olarak bundan da memnunum
    Hocam bende 5 yıl kadar superonline kullandım, memnundum ama taahhüt bittikten sonra Türk Telekoma geçince olmayan faturaları gönderip ödetince ve 2 TL yüzünden avukatlık olunca superonline yüzünden pek düşünmüyordum tekrar geçmeyi. Paket fiyatlarınıda az çok bildiğim halde bir bakayım dedim 50 mbps internet için 140 TL istiyorlar. Bu yaptıklarına rağmen düşük bir fiyat olsaydı geçmeyi düşünürdüm açıkçası superonline'a tekrar. Deneme sürümü olsa bile hâlâ sistemi bir araya getiremedim stokta olmayan parçalar yüzünden deneyecek bir şeyimde olmaz gibi bu yüzden.
  • Arkadaşlar sizlere kuruluma gelen ekipler apartmandaki Kablonet kutusu ile evdeki modem arası bağlantıyı kendileri mi yaptılar? Bizim eve gelen ekip apaatmanda merkezi uydu sistemi olmadığı için pano ile evde modemin kurulacağı yere kadar koaksiyel kabloyu elektrikçi çağırıp benim çektirmem gerektiğini söylediler. Ben kabul etmeyince de gittiler. Böyle bir şey yaşayan var mı aranızda?
  • Bende dun aksam istedim ne zaman gelir bilgisi olan varmi???????😁😁

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.