Şimdi Ara

Kablonet konusunda sorularım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şuanda TTNet 16 mbit adsl kullanıyorum ve uydunete geçmek istiyorum. Bir kaç saattir forumda yazılanları okuyorum ancak kafam allak bullak oldu. Anlamadığım şeyleri yazacağım, biri açıklayabilirse çok sevinirim.

1)Öncelikle hizmet kalitesi konusunda iyi midir kötü müdür bir fikir sahibi olamadım çok fazla görüş var. TTNette herhangi bir bağlantı kopması sorunu yaşamadım yıllardır. Geçmek istememin sebebi evde 4 kişi kalıyoruz ve adil kullanım kotası yetmiyor. 10Mbit/Adil kullanım kotasız olan kampanyadan yararlanmayı düşünüyorum. Şuanda CS:Go oynuyorum ve kablosuz bağlantıyla ortalama 75 pingim var. Daha iyi olması için özellikle bir isteğim yok ama en azından aynı bağlantı kalitesini yakalabilir miyim ortalama olarak?

2)İkinci olarak modem kampanyasından yararlanırken istediğimiz modemi kendimiz mi seçiyoruz? Özellikle belirtmek mi gerekiyor? Z4 modeli varmış sanırım insanların sıkıntı yaşadığı. Ne yapmamı önerirsiniz?

3)Elimde TTnet Air-5341 ve Linksys WAG54GP2 V2 adsl modemler var. Bunlardan birini uydunet modemiyle birlikte wireless için kullanabilir miyim? Air 5341 i kullanıyorum şuan ve sinyal problemi yaşamıyorum çünkü. Adsl modem kullanılabiliyor mu yani kablosuz olarak interneti dağıtmak için?

4)Adsl olmadığı için fiber olup olmaması gibi bir durum yok anladığım kadarıyla. 10mbit bağlantı kullanırken nitro hizmetinden yararlanabilir miyim?

5)Taahütsüz olan mantıklı bir paket var mı? Ben bulamadım aktivasyon ücreti vs. yüzünden çok pahalıya geliyor sanırım. Yoksa taahhüt yapacağım zaten ama memnun olmazsam 2 yıl boyunca kullanmak zorunda kalacağım diye korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterHungry -- 27 Aralık 2016; 21:1:24 >

• MonsterHungry kullanıcısına yanıt
    1) 25mbit 50gb akk fiber kablonet kullanıyorum. Csgo bilmem ama lolde 60 ms akk girmesi pingi etkilemiyor.
    2) şu anda yeni modem olan infinity 401 serisi modemleri dağıtmaları lazım bana o geldi sırlama yapacak olursak infinity 401>zn>z4. Bir ara stokta zn kalmadığı için kuytu köşede kalan z4leri dağıttılar. Ama şu an infinity 401 çıktı ondan dağıtıyorlar gerçekten kaliteli modem
    3) zaten infinity verirlerse sıkıntı yok bizim evin heryerinde full çekiyor.
    Geri kalanı hakkında bir bilgim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gectigimiz cuma baglattim 50mbit 250gb ekosinirsiz 89 tl.ttnet 16mbit kullanicisiydim tahattut vardi onun parasini bile verdim yeterki kurtulayim ttnetten diye.altyapi olarak sadece kablonet var apartmanimizda ve suan memnunum.infinity modem verdiler.oyunlarda ping sorunu oluyor malesef . Cs1.6 normalde ttnet te 12 ms le oynardim simdi 100ms .kablonette herkesin sıkıntisi ping diye tahmin ediyorum.download konusunda gayet hizli.hizmet kalitesi olarak su andabir problem yasamadigim icin bilgi veremiyorum.z4 modem vericekler diye korkuyordum fakat infinity getirmisler.nitro

konusunda ise • Uygulamadan tüm Uydunet tarifelerinde yer alan müşteriler faydalanabilirler. 20 Mbps ve üzeri hızlar hız Docsis 3.0. modemlerle karşılanabilir. Docsis 3.0. modem sahibi olmayan müşterilere Nitro hizmeti sunulmayacaktır.

Taahutsuz biraz pahali tabi ben 89 lira oduyorum ama iyi tarafindan bakarsak ttnetten kurtuldum :)
  • genel olarak her kullanan memnun gibi.

2 aydır kullanıyorum ilk aldığımda türkiye geneli kesinti oldu onu saymazsak 1 kere kesildi.

ben oyun oynamıyorum ama online oyun oynayanların bazıları çok şikayetci bazılarıda çok memnun ping değerlerinden dolayı.

1

müşteri hizmeti tt den daha iyi bence hzınız ne ise yaklaşık onu veriyor benim 25 mb wifi ile 22-23 alıyorum ping değerlerim 11 ila 60 arasında değişiyor ama genel olarak 15 civarı oyun oynamadığımda dalğalanma sık oluyormu emin değilim ama ölçünce tt de 30-75 arası idi vdsl fiber degil.

2

modemlerde z4 en kötüsüymüş ben kullanmadım. ellerinde kalanları kakalıyorlar. sen başlarında dur z4 ise istemiyorum infinity getirin de sonucta bedava degil paranla alıyorsun.

3

uydunet modemi köprü yapıp wifi olarak o modemleride kullanabilirsin

4

kotayı nasıl kullandığın önemli eğer download ile bitiriyorsan 150 gb kpta sörf için yeterse 50mb 150gb kotaya abone ol yanına birde gece kusu ekle neredeyse aynı fiyata gelir. gece 50mbit ile downloada abanırsın kotada yemez 150 gb ile nette gezinirsiniz. nitroyu her tarifede ayda 4 kez alabiliyorsun ama 50 mb ve gece kusu ile ihtiyacın olmaz.

5

taahhütsüz paket var ama mantıksız 200 tl yi geçen bir kurulum vedeli var ama kaç tl tam emin degilim.

umarım yardımcı olur yazdıklarım

• hocam hizmet kalitesi iyi modem seçimi yapamıyorsunuz standar uydunet modemi gelmektedir
    istersen docsis 0.3 uyumlu modem alabilirsin kendin.ttnetin modemi türksata uymaz kullanamazsın
    istediğin zaman nitro paketi alabilirsin ayda 5 sefer olarak
    maksimum keyifli kampanya var uygun bir kampanaya istersen link üzerinden kontrol edebilirsi kampanyaları https://www.turksatkablo.com.tr/
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.