Şimdi Ara

Yeni Abonelik Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorularımı karşılamadan önce sizlere birkaç bilgi vermek istiyorum belki cevaplamakta yardımcı olurlar. Çok uzun süredir(2014ten beri) türktelekom müşterisiyiz. Şu an ki paketim 35mbps hızına sahip, tivibu ile telefon hizmeti de almaktayız. Hepsi toplam 140₺ yakın ücrete sahip. Altı senelik süreçte pek sorunla karşılaşmadım ancak son iki aydır, aniden ping yükselmeleri veya internet bağlantısının kullanılamaz düzeylere inmesinden dolayı soğumaya başladım. Taahhüt süremin haftaya bitiyor olması da bir etken. Ek olarak edirnede yaşamaktayım, mahallemize altyapı geleli 1,5 sene oluyor binamıza da kutunun gelmesi bir seneye yaklaştı.

1- Eve çekilecek tesisat nasıl gerçekleşiyor. Apartmanımızda alan komşulara apartman boşluğundan kablo çekip evin içinden kablo geçirdiler. Fakat biz böyle bir şey istemiyoruz neredeyse 6 sene önce tadilat geçekleştirdik ve evin priz ve uydu girişlerini kullanımımıza göre ayarladık bu yüzden 0 kablo ile devam etmek istiyoruz. Evin en ucunda çanak bulunmaktan ve oraya kabloyu rg6 ile taşıdığımızı hatırlıyorum, kablo taşımasını o kablo ile yapabilirler mi?
    2- Forumda bulunan konulara göre verilen modem çok kötüymüş. Elimde air 5650 modem bulunmakta bu modemle sayesinde bağlantı sağlayabilir miyim?
    3-Pingler adında çok büyük bir artış olur mu? Speedtest ile 8 almaktayım şu an.

Ek olarak önermek istediğiniz başka iss veya kablonet adına herhangi bir öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim. Sağlıcakla kalın.

• kablonetin modemi ayrı bir modemdir docsis 2.0, docsis 3.0 destekli modemleri bulunur, 3.0 olması lazım rahat bi kullanım için, elindeki modem nedir bilemiyorum kablo modem değilse bir işe yaramaz. ancak eski modemi wifi router gibi yapılandırma imkanın varsa kablo modem ile birlikte çalıştırıp wifi kapsamasını güçlendirebilirsin. evim ufak bir ev 109 m2 verdikleri modem her yerde sorunsuz çalışıyor, ancak annemlerin evi 195 m2 arka odalarda üzüyor, bu boyutlardan kısmen bir fikrin oluşur sanırım.

kablo net f/p yönünden rakipsizdir, hiç düşünmeden almaya bak.

heryerden her kablo işi yapılır, ancak istediğin iş teknik ve mantık yönünden uygun mu o önemli, gelecek adamlar kurulum başına cüzi bir hakediş alıyor, extrem işçlik uğraşı gereken birşey istersen olacaksa bile olmaz derler... bildiğin uydu anten kablo 10 mm bi delik delinip eve girecek biryerden, baştan sonu evi yıkma yok, gelen ekibi sık boğaz etme onlar elinden gelenin en iyisini yapar.

• maaart M kullanıcısına yanıt
    Metrekare bilgisi vermeniz harika oldu bizim de 110m2 Router olarak kullanmama gerek kalmaz bu şekilde. Evin duvarlarına kroşe ile kablolama görmek istemediğimizden dolayı dediğim uzatmayı yaptırmaya çalışırım. Eğer kabul etmezlerse kendimiz yaptırıp bağlantı yapmalarını teklif edebiliriz. Evin içerisinde hali hazırda uydu kablosu gezintisi var, üstelik çatıdan dairelere inen uydu boruları bulunuyor onlardan geçirebilme ihtimalleri olursa harika olur. Bir akrabamız o şekilde yaptırmıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.