Şimdi Ara

YDS Hakkında Bilgi Sahibi Olan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2022 bahar sınavına girmeyi planlıyorum. Hedefim A seviyesi. En kötü B seviyesi. Daha önce giren, girmeyi planlayanların tavsiyelerine açığım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 10 Eylül 2021; 22:3:1 >

• 2019'da girdim hocam. Çalışayım diye çıkmış birkaç sınavı çıkartmıştım ancak vize haftamın tam sonuna denk gelince onları bile çözemeden bodozlama girdim, 80 puanla B seviyesi geldi. Önceden YDT, Yökdil v.b girdiysen aşağı yukarı aynı sadece bir tık daha zorlanmaya çalışılmış ve uzatılmış gibi geldi. Sınav süresi 3 saat ama ben hepsini kullanmıştım. Belki pratiğim olmadığından da süreyi verimsiz kullanmış olabilirim.

Sizin için yorum yapmak isterdim ama durumunuzu bilmediğimden ne desem boş olur. Üstte yazdığım dil sınavlarına girdiyseniz onlardan 5-10 net daha az yaparsınız mesela aynı durumda girdiğinizi varsaysak.

Müsait zamanınızda bir deneme çözüp durumunuzu değerlendirebilirsiniz. Soru tarzları hep aynı zaten, soru tarzlarının kitapçık üzerinde yerleşimi bile aynı. Pek iyi yapamadığınız bir bölüm çıkarsa onların üzerine düşerek sınava girerseniz bence hedefinize rahatlıkla ulaşırsınız.

Başarılar dilerim.

• ydt'den pek bi farkı olduğunu düşünmüyorum. netlerim benzer geliyordu genelde. yds ve ydt'nin farklı sınavlar olduğunu da okulun son aylarında öğrenmiştim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

YDT'ye hazırlık olsun diye çalışırken YDT, YDS, Yökdil karışık soru çözerdim elime ne geçerse aynı sınav sayılır hepsi hocam katılıyorum  

Yazdığım gibi, YDS'nin soru uzunlukları genel olarak biraz daha fazla gibi ama özünde aynı sınavlar hepsi.

Sanırım YDT'de olan sözel soru tarzlarından birisi yoktu YDS'de. Bu da araştırmak isteyenlere küçük bir bilgi olsun :D

• uzun zamandır ingilizce tavsiyesi vermiyordum, biraz paslanmış olabilirim öncelikle

önce bi grammer'i oturtmaya çalışın hocam. kitap farketmez, rastgele bilindik bi yayına bir iki kez göz gezdirmeniz yeterli. tabii bi temeliniz olduğunu varsaydığım için böyle söylüyorum. temel yoksa göz gezdirme işi biraz daha uzatılabilir :D

sonrasında grammar testleri çözmeniz gerekecek. konu konu çözmenizi tavsiye ederim öncelik olarak. daha sonra karışık testlere geçebilirsiniz. burada yayın önemli değil diyemeyeceğim maalesef. dildo, ydspublishing, els gibi yayınlardan çözmeyi deneyin.

bu sırada kelime de çalışacaksınız. çünkü yanılmıyorsam yaklaşık sekiz soru kelimeden geliyor. bu konuda tavsiye veremeyeceğim çünkü asla kelime çalışmadım ve sınavda şanslı olduğum için yapabildim. ancak kelime haznenizde sıkıntı varsa tüm paragraf sorularını vs kaçırabilme ihtimaliniz de var. sonuçta cümleler, kelimelerden oluşuyor.

son olarak ise soru pratiği yapabilmek için bol bol deneme çözmek. grammar dışındaki soru türleri için ayrı soru bankası çözmeyi tercih etmezdim ben. sonuçta bir denemede tüm soru türleri karşımıza çıkıyor. telegram'da dilcigram diye bir sayfa vardı. oradan istediğiniz kadar deneme, soru bankası ve konu anlatımını bulabilirsiniz. netleriniz zaten deneme çözdükçe yükselecektir.

he yok, temelim zaten iyi diyorsanız direkt olarak son cümlelerimde bahsettiğim gruptan denemeleri edinin, veya gidip satın alın ve yükselen netlerinizin keyfine bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 10 Eylül 2021; 23:34:19 >

• evet hocam o konu hakkında bir şeyler anımsıyor gibiyim ama tüm okul anılarım buharlaşmış durumda

• @emou @sriiouss

Öncelikle ikinize de teşekkür ederim. Ortaokul ve liseyi ted kolejinde okudum, yarım dönemde itü'de hazırlık okudum. Fena sayılmaz ingilizcem. İnternette 2018e ait sınavı buldum(sonrasında ösym tamamını paylaşmamış). Göz attım paragraflarda, grammerde, çevride vs sorun yaşamadım ancak nedense ilk sorular olan kelime sorularında çok zorlandım. artık o yıl çıkanlara mı özel genel mi bilmiyorum ama sanki o sorulardaki kelimeler biraz farklıydı? bu konuda ne tavsiye edersiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    bizim hocamız "dönüp dolaşıp aynı kelimeleri soruyorlar" deyip sık sık kelime tekrarı ile full yapabileceğimizi söylerdi sürekli. bana ise her zaman şans işi gibi gelmiştir bu kelimeler. 2021 ydt'de neredeyse tüm yanlışlarım ilk 20 sorudandı. tamam diğer denemelerde de öyle oluyordu ama bu seneki sınavda çoğu kelimeyi ilk defa görüyordum hayatımda. sınıfta bir iki kişi full yaptı ama ingilizceleri doğuştan iyi gibiydi, hiç çalışmazlardı. tavsiye olsun diye örnek verebileceğim bir kişi de yok yani çevremde. sanırım tek yol denemelerde anlamını bilmediğiniz kelimeleri öğrenmekten geçiyor ama gerçekten sıkıcı bir iş. kelime çalışmadığım için de pişmanım bu arada. 80 soruda 71 netim var 2021 ydt'de. ezber yapmadıkça istediğiniz kadar deneme çözün, asla artmıyor kelime netleriniz. keşke yardımcı olabilecek bilgi birikimine sahip olsabilsem ama elimden gelen bu kadar

• sriiouss kullanıcısına yanıt

Dil çıkışlı arkadaşın üzerine sayısal çıkışlı benim tavsiye vermem garip olacak ama kelime gerçekten şans işi.

Belki kelime kitabı al çöz, bilmediklerini yaz ezberle diyen çıkabilir ama bence çok sıkıcı iş. Çok okuyup, bilmediğine bakıp öğrenmek bence en mantıklı yöntem. Eline kağıt al ezberle diyen olursa ben olsam hemen uzaklaşırdım :)

• @sriiouss @emou tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Sanırım yanlış doğruyu götürmüyor yds'de. 64 doğru ile b seviyesini sınırdan alıyorum hesaplama sitesine göre. Dediğiniz gibi kelime işinde şans faktörü çok var. Diğer kısımları mükemmelleştirmeye çalışıp kelimelerde de elimden geleni yapıp şansıma güveneceğim artık. teşekkür ederim.

• Çıkmışları çöz hocam
    Dedikleri gibi kendini tekrarlayan bir sınav

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.