Şimdi Ara

Kablonet mi Türknet mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
18.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, binada Kablonet hizmeti var.İlk kez ben bağlatmayı düşünüyorum. Türksat'ın kutusunu binada göremedim. Öncelikle bu kutu binada ne tarafta olması gerekiyor?

Bu kutudan daireme kadar kablo gelecek, bu kablo daire içinde ve bina içinde karmaşık mı yoksa düzenli mi olacak? Kablo çekilirken binada tadilat, dairede delme,kırma işlemleri olacak mı?

Modem+ tv için uydu alıcısı kiralanacak (6+3 TL) bu ürünler bana sıfır mı yoksa başka müşteriden iade alınan ürünler mi gelecek?

Son olarak paketine geçmeyi düşünüyorum. Upload hızı çok önemli sabit 5 Mbps alırmıyım? Download hızı yaklaşık kaç gelir?

Biraz karışık sorular oldu şimdiden özür dilerim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türknet mi Kablonet mi: İnternet Sağlayıcısı Seçim Kılavuzu

İnternet bağlantısı, modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İster evden çalışıyor olun ister eğlenmek için interneti kullanıyor olun, güvenilir ve hızlı bir bağlantı çok önemlidir. Türkiye'de internet hizmeti sağlayan iki popüler seçenek Türknet ve Kablonet'tir. Bu kılavuzda, hangisinin senin için daha iyi bir seçim olduğunu belirlemenize yardımcı olmak için Türknet ve Kablonet'i karşılaştıracağız.

Hız ve Güvenilirlik

Hız ve güvenilirlik, internet sağlayıcısı seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktörlerden ikisidir. Türknet, fiber altyapısı sayesinde yüksek hızlar sunar. Kablonet ise hem fiber hem de kablolu bağlantılar sağlar, bu nedenle hızlar bölgeye göre değişebilir. Güvenilirlik açısından her iki sağlayıcı da tutarlı performans sunmaktadır.

Fiyatlandırma

Fiyatlandırma, çoğu kişi için önemli bir husustur. Türknet ve Kablonet'in fiyatlandırma planları benzerdir ve hız ve ek hizmetlere bağlı olarak değişir. Türknet genellikle daha düşük fiyatlı planlar sunarken, Kablonet daha çeşitli seçenekler sunar.

Ek Hizmetler

Bazı internet sağlayıcıları, internet bağlantısının yanı sıra ek hizmetler de sunar. Türknet, VoIP telefon hizmeti ve kablo TV hizmeti sunar. Kablonet ise kablo TV, mobil hizmetler ve güvenlik hizmetleri sunar. Ek hizmetlere ihtiyacın varsa, bunları sunan bir sağlayıcı seçmek faydalı olabilir.

Kablo TV

Kablo TV izlemek istiyorsan, hem Türknet hem de Kablonet kablo TV hizmeti sunar. Türknet'in kablo TV hizmeti, fiber optik altyapısı üzerinden yüksek kaliteli yayınlar sunar. Kablonet'in kablo TV hizmeti ise hem kablolu hem de fiber optik bağlantılar üzerinden mevcuttur.

Türknet veya Türksat Uydunet

Türknet ayrıca Türksat Uydunet ile de ortaklık yapmaktadır. Bu ortaklık sayesinde Türknet, uydu üzerinden geniş bant internet hizmeti sunar. Türksat Uydunet, fiber veya kablolu bağlantının olmadığı bölgelerde internet erişimi sağlar.

Sonuç

Türknet ve Kablonet, Türkiye'de popüler internet sağlayıcılarıdır. Her iki sağlayıcı da çeşitli hızlar, fiyatlar ve ek hizmetler sunar. Hangi sağlayıcının senin için daha iyi olduğu, hız ve güvenilirlik, fiyatlandırma, ek hizmet gereksinimleri ve kablo TV tercihlerine bağlıdır. İhtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurarak en iyi seçimi yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vaad edilen hızı alırsın. KabloNET fiberdir. Pinglerin TurkNet ten daha düşük olur. Eğer akn siz internet istersen TurkNette iyidir. Ama KabloNet daha temiz çözğm bu arada paket olarak 100mbps 500GB duran kotalı süper paket bende ondayım.

Ek olarak Neta8800 KabloTV satıcısı satıyorum ilgilenirseniz satabilirim.
  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, binada kutu yok sanırım. Yan binadan bizim binaya uzanan kablo var. Binaya kutu çekmek için ek ücret vs bir durum çıkar mı karşımıza?
  • Bak çok ciddiyim her şeyin üstüne yemin ederim kabloneti seç.Türknette hiç görmediğim sorunlar hiç karşılaşmadığım hatalarla psikolojim bozuldu 10 Haziran’da başvurdum hala eve bağlanmadı 5 adet arıza kaydı var online işlemde hiç bir işe yaradığı yok
  • ben turkneti iptal edip kablonete gececegim bu hafta yazlikta. eger memnun kalirsam ankaradaki evdeki de turknet, onu da kablonete gecirecegim.
  • Bende süperonline fiber e gelen zamlardan sonra kablonet e geçme başvurusu yaptım.Haftaya bağlanınca yazarım detayları. Kablonet fiber olduğu için turknetten daha iyi olacağı düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragontool -- 14 Temmuz 2019; 15:37:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragontool

Bende süperonline fiber e gelen zamlardan sonra kablonet e geçme başvurusu yaptım.Haftaya bağlanınca yazarım detayları. Kablonet fiber olduğu için turknetten daha iyi olacağı düşüncesindeyim.
    Kablonet turksat değil mi nasıl fiber ? bizim binada da kutu var mesela ama telekom altyapısını kullanıyorlar :( bende suan telekom kullanıcısıyım ona geçmeyı dusunuyorum ama bılemıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: VanGuardMan

Kablonet turksat değil mi nasıl fiber ? bizim binada da kutu var mesela ama telekom altyapısını kullanıyorlar :( bende suan telekom kullanıcısıyım ona geçmeyı dusunuyorum ama bılemıyorum

Alıntıları Göster
    Sitelerinde fiber yaziyor.

Bizim binada telekom fiber de yok superonline fiber de yok. Ama siteden sorgulayinca kablonet altyapi var cikti. Musteri hizmetlerini de aradim teyit etmek icin. israrla 100mbps alabilecegimi soylediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 14 Temmuz 2019; 21:52:15 >
  • Ben de Turknet'ten Kablonet'e geçmeyi düşünüyorum. Şu salak modem sorununu yurt dışından docsis 3.0 modem alarak çözmeyi düşünüyorum. Sabit telefon hattını kullanabilir miyim yurt dışı modemler ile?
  • VanGuardMan kullanıcısına yanıt
    Kablonet koaksiyel kablo kullanıyor. Fiber hızları destekliyor.
  • Kablonet,89 TL'ye 100mb[akşam 20-24 arası 25 mb] + tv veriyor + cihazlar

Türknet biraz riskli,tamam tahattüt yok ama oldu ki beğenmedin,modem almış olacaksın ve eğer evinizde telefon veya internet hattı yoksa onun için de para alıyorlar.
  • TürkNET hayatının pişmanlığı olur. Hiç yanaşma.
  • assssssssdadadada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE8064E4B -- 12 Temmuz 2020; 21:1:59 >
  • Telekom kullanıyorum apartmanda kablonet kutusu var acaba sağlayıcı değişssem diye mi dusunuyorum telekom aboneliğim bitti ancak ben online oyun oynuyorum lol falan bu yuzden öenmli alt yapısı telekoma mı bagla ayrı mı yoksa telekomda suan ping değerlerim böyle Kablonet mi Türknet mi? Bana fikir verebilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: VanGuardMan

Telekom kullanıyorum apartmanda kablonet kutusu var acaba sağlayıcı değişssem diye mi dusunuyorum telekom aboneliğim bitti ancak ben online oyun oynuyorum lol falan bu yuzden öenmli alt yapısı telekoma mı bagla ayrı mı yoksa telekomda suan ping değerlerim böyle Kablonet mi Türknet mi? Bana fikir verebilirmisiniz
    .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE8064E4B -- 12 Temmuz 2020; 21:3:14 >

• ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Ben de bu pakete bugün başvurdum bakalım kaç günde gelip kuracaklar ve hızı nasıl olacak merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Ben de bu pakete bugün başvurdum bakalım kaç günde gelip kuracaklar ve hızı nasıl olacak merak ediyorum
    12-13 mb'leri gördüm Steam'da...
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah o internet bizi alsın. Ben ona layık değilim
  • dragontool D kullanıcısına yanıt
    hocam kaç günde bağladılar başvurudan sonra
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Online başvuru yaparsan uzun sürüyor 1hafta sürdü çağrı merkezinden başvurursan ertesi gün bağlanıyormus
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.