Şimdi Ara

Kablonet upload sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cadavaros

O zaman Steam ve Windows da sorun vardır

Farklı sitelere upload yapmayı denedim, takılmadan büyük dosyaları yükleyebildim. Bu, söylediğini doğrular nitelikte fakat Steam forumlarında benim yaşadığım sorunu yaşayan başkası yok. Yine Steam destek bölümüne durumu bildirdim, onlar da Türkiye veya başka bir yerden böyle bir sorun yaşandığını duymamışlar. İşin özünü anlayamadım. Türksat, "Türkiye içi internet çıkışlarında bir problem bulunmadığı tespit edilmiş olup yurtdışı rotasyonlarına müdahale sağlanılamamaktadır" diyor. Nereye şikayet edeceğimi bilmiyorum.
  • Yurtdışı çıkışın Superonline olabilir şuanda bazı çıkışlarda sorun var genel olarak cmd tracentwww.google.com yaz bak hangi cikistasin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğin gibi, host-...-superonline.net diyo. Bende upload'larda sorun birkaç aydır var. Superonline'ın sorunu da aynı şekilde mi, yani ne zamandır var bilgin var mı? Bir de bu durumda ne yapmam gerek?
  • Bu durum son zamanlarda zirveye çıktı senin yapicagin bir durum yok oyunlarda ping vs yurtdışı kaynaklı

• cadavaros kullanıcısına yanıt
    Anladım, ilgin için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tongucci

Anladım, ilgin için teşekkürler.

Sorun değil

• 720p yayın yapmak için alınacak olan 10mbit upload hızı ortalama ne kadar dayanır acaba. Bu değerleri inceleyebileceğim bir sistem olsa keşke. Günde 3-4 saat yayın yapsam 1 ayda 100gb'ı bulur mu veya geçer mi tam kestiremedim gözümde. Yayın yapıp ortalama ne kadar harcamış gören var mı acaba. 720p ne kadar yer hiç bilmiyorum bu nedenle ortalamayı çıkartmak için sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

720p yayın yapmak için alınacak olan 10mbit upload hızı ortalama ne kadar dayanır acaba. Bu değerleri inceleyebileceğim bir sistem olsa keşke. Günde 3-4 saat yayın yapsam 1 ayda 100gb'ı bulur mu veya geçer mi tam kestiremedim gözümde. Yayın yapıp ortalama ne kadar harcamış gören var mı acaba. 720p ne kadar yer hiç bilmiyorum bu nedenle ortalamayı çıkartmak için sordum.

Hangi sitede, hangi bitrate ile yayın yapılacağını söylememişsiniz ama örnek bağlantı.
    3000kbps ile günde 3 saatten ayda 30 gün yayın yaptığınızı varsayarsak
    1.35 GB/Saat * 90 = 122 GB eder kaba bir hesapla.
    Tabii, yayın dışındaki zamanlarda diğer upload kullanımlarını da hesaba katmak lazım.

• Amedra kullanıcısına yanıt
    720p çözünürlük için 1500-2500 kbps daha doğrusu 1,5-2.2 Mbps arası idealdir.Gerisi boştur bence.Codec H.264 ise takılmalara ekran kartı yüzünden ve işlemcin yüzünden olacaktır büyük ihtimaldlr...Ancak yeni gelen H.265 codecle en azından kotalar düşecek inşallah ..
  • Aynı sorun bende de mevcut. Son 2 aydır akşam 8 ile 12 arasında oyun oynarken ya da birisiyle konuşurken birkaç saniyeliğine bağlantım kopuyor. Bu saatler dışında bir sorun yok. Ben diğer oynayan kişilerin ne yaptıklarını görebiliyorum ya da konuştuğum kişilerin seslerini duyabiliyorum ama benim yaptığım hiçbir şey karşıya iletilmiyor. Bu da doğal olarak upload ile alakalı bir sorun olduğunu gösteriyor. Birkaç ay önce de böyle olmuştu o zaman her ne yaptılarsa bilmiyorum ama çözmüşlerdi. Bu sefer olduğunda en az 10 kere aradım kaç kere evime geldiler baktılar ettiler ama bir türlü sorunu çözemediler. Başka insanlarda da, yayın yapanlarda da aynı sorunu görüyorum. Umarım kısa zamanda çözülür şu durum çünkü cidden çok sıkıcı bir hal almaya başladı.
  • SokemoN kullanıcısına yanıt
    hocam modem değerlerinize bakabiliriz.
  • Buyrun hocam.

Kablonet upload sorunu

@ByBaterist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SokemoN -- 27 Aralık 2017; 0:17:22 >
  • Arkadaşlar resimdeki benim modem bilgileri. Upload 10Mbps paketi olmasına rağmen Upload 2 ile 5 arasında geziyor. Download da sorun yok. Halbuki Aralık ayında Upload stabil 10Mbps alabiliyordum, Ocak 2018 başındna itibaren bozuldu, modem değerleri normal mi? Teşekkürler..

Kablonet upload sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Buyrun hocam.

Kablonet upload sorunu

@ByBaterist

sıkıntı yok hocam. modem mac adresini verin ayrıntılı bakayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goqhan06

Arkadaşlar resimdeki benim modem bilgileri. Upload 10Mbps paketi olmasına rağmen Upload 2 ile 5 arasında geziyor. Download da sorun yok. Halbuki Aralık ayında Upload stabil 10Mbps alabiliyordum, Ocak 2018 başındna itibaren bozuldu, modem değerleri normal mi? Teşekkürler..

Kablonet upload sorunu

geri yön değerleriniz düşük. anfi den sinyal düşürülmesi (sinyal kısılması) gerekiyor. geri yön değerleri düşük olduğu için sorun yaşıyor olabilirsiniz. mac adresini verin ayrıntılı olarak sistemden bakayım, problem görürsem sizi bilgilendiririm.

• Mesajı yazdıktan birkaç gün sonra sorunum düzeldi hocam. Yine de teşekkürler ilgilendiğin için.

@ByBaterist
  • ByBaterist kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba, PM atmıştım ama bugün ekip tekrar geldi, modem bozulmuş. Frekansın birisini yakalayamıyormuş, umarım doğru çıkar. Pazartesi yeni modem alacağım. Ubee Modem veriyorlarmış. İlgin için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Mesajı yazdıktan birkaç gün sonra sorunum düzeldi hocam. Yine de teşekkürler ilgilendiğin için.

@ByBaterist

eyvallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goqhan06

Tekrar merhaba, PM atmıştım ama bugün ekip tekrar geldi, modem bozulmuş. Frekansın birisini yakalayamıyormuş, umarım doğru çıkar. Pazartesi yeni modem alacağım. Ubee Modem veriyorlarmış. İlgin için teşekkürler.

hocam kusura bakmayın, bazen pm kaçabiliyo gözümden. şimdi okudum mesajınızı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.