Şimdi Ara

Kablonet upload sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bir oyun geliştiriciyim ve Türksat Kablonet kullanıyorum. Son birkaç aydır yaptığım oyunları Steam'e ve Windows Store'a upload etmeye çalışırken yükleme ilk birkaç dakika içinde donuyor. Sürekli baştan denemek zorunda kalıyorum. VPN ile tercihen Türkiye'nin başka bir yerinden bağlanırsam daha uzun sürebiliyor fakat er ya da geç upload donuyor ve başarısız oluyor. Konu ile ilgili Turksat'a pek çok mail attım, "arıza yok" diyorlar. En son yazdıkları cevap şu şekilde:

"Sayın Abonemiz , Hat değerleriniz üzerinde yapılan detaylı kontrollerde hattınızla ilgili olarak Türkiye içi internet çıkışlarında bir problem bulunmadığı tespit edilmiş olup yurtdışı rotasyonlarına müdahale sağlanılamamaktadır . Ping testindeki yükselmenin olduğu ilgili hopta yurt dışı surverleri olduğu için tarafımızca herhangi bir işlem sağlanamamaktadır. Hattınızla ilgili bir arıza durumu tespit edilmemiştir."

Arıza tespit edilmemiş fakat ben interneti kullanamamaktayım.

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir bilen varsa, yardımcı olabilirse çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tongucci -- 29 Kasım 2017; 16:42:53 >

• Sorun packet loss filan olabilir ama türksat'la upload etmek bana akıl karı gelmiyor. Türkcell vs mobil data üzerinden upload'ı ücretlendirmiyordu en son. Oldukça hızlı upload ediyor 4g üzerinden. Mobil hotspot yapıp oradan daha hızlı yollayabilirsiniz. Bir vps kurup oraya upload edip, oradan steam'e vs yollamak da işe yarayabilir.
  • Hat değerlerini at bakalım hangi paketi kullanıyorsun YouTubea yükleme yapıyorum sorun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozan4550 kullanıcısına yanıt
    Turkcell olayını araştırayım o zaman, hala ücretsizse o yoldan giderim. Dediğiniz gibi, hotspot yoluyla iş çözülebilir.
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Hat değerlerine nasıl ulaşabilirim? İnternetten fazla anlamıyorum da.
    Bu arada kullandığım paket 50 download 4 upload. Oyunu yüklerken ek servis aldığım da oldu. Böylece 100 download 10 upload'a ulaştım. Youtube'a upload ben de birkaç kez sorunsuz yaptım fakat birkaç yüz MB'lık upload'lardı. Oyunlarım genelde 5-6 GB tutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan4550

Sorun packet loss filan olabilir ama türksat'la upload etmek bana akıl karı gelmiyor. Türkcell vs mobil data üzerinden upload'ı ücretlendirmiyordu en son. Oldukça hızlı upload ediyor 4g üzerinden. Mobil hotspot yapıp oradan daha hızlı yollayabilirsiniz. Bir vps kurup oraya upload edip, oradan steam'e vs yollamak da işe yarayabilir.

Bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. Mobil operatörler upload kullanımlarınıda kotadan düşüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Superonline torrent sorunu
    8 yıl önce açıldı
    superonline hız sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Hat değerlerini at bakalım hangi paketi kullanıyorsun YouTubea yükleme yapıyorum sorun yok

Hat değerlerimi buldum. Şu şekilde;

Kablonet upload sorunu
  • Kesinlikle ücretlendirmediklerini iddia etmiyorum. Orada 2 çözüm var soruna. 2mbit upload bantgenişliği ile 5 gb upload etmek zor birşey hele tek parça ise. Azıcık biliyorum ne olup bittiğini merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tongucci

quote:

Hat değerlerini at bakalım hangi paketi kullanıyorsun YouTubea yükleme yapıyorum sorun yok

Kablonet upload sorunu

Upstream çok yüksek bu değerleri mail atın kontrol etsinler nitro plus aldıktan sonra hız testi yaptınız mı ?

• quote:

quote:

quote:

Kablonet upload sorunu

Upstream çok yüksek bu değerleri mail atın kontrol etsinler nitro plus aldıktan sonra hız testi yaptınız mı ?

Hız testi yapmıştım, 100/10 civarında normal bir sonuç almıştım.

Bugün nitro plus bitti. Değerler ve hız testi şu şekilde:

Kablonet upload sorunu

Kablonet upload sorunu

Bir anormallik görürseniz Turksat'a mail atacağım?

• Upstream hala yüksek siz bu şekilde mail atin hız testi de ekleyin

Hat değerlerini ve hız testi sonuçlarını şimdi gönderdim. Yanıt bekliyorum.
    Terksat'a gönderdiğim değerlerin ardından aldığım yanıt:

"Sayın Abonemiz , arafimiza iletmiş olduğunuz konuya istinaden sistem üzerinde yapilan kontrollerde sinyal değerlerinizin ideal araliklarda yer aldiği gözükmektedir"

İdeal aralıklarda diyorlar fakat ben sorun yaşıyorum.
  • Nasıl ideal aralikmis o speedtest at bakalım upstream değerlerin sınırda

Kablonet upload sorunu

Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. Upload hızıyla ilgili şikayetim yok ama belli yerlere upload yapamıyorum.
  • quote:

Kablonet upload sorunu

Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. Upload hızıyla ilgili şikayetim yok ama belli yerlere upload yapamıyorum.

şuanda normal gozukuyor değerler youtube vsde sorun var upload ederken twitch yayın vs hic sorun yaşamadım dediğin yerlere vpn ile dene olmazsa

• quote:

quote:

Kablonet upload sorunu

şuanda normal gozukuyor değerler youtube vsde sorun var upload ederken twitch yayın vs hic sorun yaşamadım dediğin yerlere vpn ile dene olmazsa

Steam ve Windows mağazasını diyorsun, oralarda sorun yaşıyorum. VPN ile de çok denedim. Normal bağlantıyla 10-20 MB yükleyebiliyorsam VPN olunca da de ki 100-200 MB oluyor. Yani bir yere kadar çözüm.

• "sağlanılamamaktadır"
  • O zaman Steam ve Windows da sorun vardır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.