Şimdi Ara

Kablonette IP değiştirmek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Kablonet kullanıcısıyım. IP'nin değişmemesi download sitelerinde sorun yaratıyor. Bu siteden öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalıştım ama işe yaramadı ya da ben yapamadım. (cmd>ipconfig>modem fişini çek bir süre bekle>ipconfig /renew) Başka bir yolu var mı yoksa IP hep aynı mı kalacak. İlgilenenlere teşekkürler...

• Önceden işe yarıyordu fakat artık işe yaramıyr.
  • CMD - ipconfig /release - modem fisini cek bi 5-10 saniye bekle - fisi tak - ipconfig /renew - ve ip degisti.
    Kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: Tora

Önceden işe yarıyordu fakat artık işe yaramıyr.

bu yazidan sonra tekrar kontrol ettim.
    eski ip: 195.174.164.***
    $u an degistirilmi$ ip: 195.174.165.***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dalak -- 29 Ağustos 2007; 13:20:44 >
  • Komşumda, arkadaşım ve kendimde deniyordum birkaç haftadır. Daha öncesinden değiştirebiliyordum. Uzun bir süre değişmeyince kaldırıldı sandım.
    Demek ki hala işliyormuş. Teşekkür ederim
  • Daha önce sağolsun @Huhukomsu, bu konu hakkında resimli şöyle bir mesaj geçmişti

quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Kablonette Kablo internette IP değiştirmek

Öyle fişten çekmeye gerek filan yok efendim.
    Bundan sonra Kablo internette IP değiştirmeyi sorana vereceğim cevap bu ss'ın linki olacaktır.
    Böylesi hem daha zahmetsiz hem de çoklu dosyaları indirirken daha kolay.

0-9'a kadar 9 farklı IP adresiniz oluyor.
    Hem de 3 saniyede.
    IP adresini böyle değiştirmek çok ama çok hızlı.

Ek:
    SS'ın direk linki için.
    http://img235.imageshack.us/img235/3665/ipdegistirmekyh6.jpg

• quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Daha önce sağolsun @Huhukomsu, bu konu hakkında resimli şöyle bir mesaj geçmişti

quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Kablonette Kablo internette IP değiştirmek

Öyle fişten çekmeye gerek filan yok efendim.
    Bundan sonra Kablo internette IP değiştirmeyi sorana vereceğim cevap bu ss'ın linki olacaktır.
    Böylesi hem daha zahmetsiz hem de çoklu dosyaları indirirken daha kolay.

0-9'a kadar 9 farklı IP adresiniz oluyor.
    Hem de 3 saniyede.
    IP adresini böyle değiştirmek çok ama çok hızlı.

Ek:
    SS'ın direk linki için.
    http://img235.imageshack.us/img235/3665/ipdegistirmekyh6.jpg

süpermiş, bir sorun çıkmaz di mi, sen başkasının ipsini almışsın falan gibilerinden?

• süpermiş dedim ama deneyince olmadı, ne yapmak lazım bir ayrıntıya girseniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gypsy_king

İyi günler arkadaşlar. Kablonet kullanıcısıyım. IP'nin değişmemesi download sitelerinde sorun yaratıyor. Bu siteden öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalıştım ama işe yaramadı ya da ben yapamadım. (cmd>ipconfig>modem fişini çek bir süre bekle>ipconfig /renew) Başka bir yolu var mı yoksa IP hep aynı mı kalacak. İlgilenenlere teşekkürler...

komut sistemi ordan

İpconfig/renew bir iki yazı çıkacak iki üç saniye bekle modemin fiçini çek biraz bekle o kadar
  • http://resim.donanimhaber.com/m_17088898/mpage_1/key_//tm.htm#17088898

Bu işlem için bilgisayarınızın direk public ip adresi almalı. 195.174.xxx.xxx gibi 192.168.0.1 veya 10.0.0.2 gibi iplerde ipconfig/release renew işlemlerinin espirisi yoktur.
  • Ben Router kullandığım için modem ile bilgisayar direk bağlı değil. Ayrıca evde abimlerle de ağ kurduğumuz için 192.168.x.x ağ ip'lerini kullanıyoruz TCP/IP ayarlarından.
    Bu sebeple yukarıdaki 2 yöntemi de kullanamıyorum. ipconfig komutları bu ip'lerde işe yaramıyor arkadaşın söylediği gibi. resimli anlatımdaki yöntem de benim ağ'a girmeme engel olacakğı için modem + router'ı olan kablo internet kullanıcıları nasıl ip değiştirebilir. Bir yöntem bilen var mı acaba?
  • resimdeki yöntem bende çalışmadı.
  • lacal ip alan makinalar için routerdan mac numarasını değiştirirseniz farklı ip alırsınız. Yalnız sürekli olacak birşey değil bu. Günde 2 mac'e kadar turksat izin veriyor daha sonra mac değiştirirseniz ip alamazsınız. Birçok router web arayuzunda clone mac seçeneği vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tora

Ben Router kullandığım için modem ile bilgisayar direk bağlı değil. Ayrıca evde abimlerle de ağ kurduğumuz için 192.168.x.x ağ ip'lerini kullanıyoruz TCP/IP ayarlarından.
    Bu sebeple yukarıdaki 2 yöntemi de kullanamıyorum. ipconfig komutları bu ip'lerde işe yaramıyor arkadaşın söylediği gibi. resimli anlatımdaki yöntem de benim ağ'a girmeme engel olacakğı için modem + router'ı olan kablo internet kullanıcıları nasıl ip değiştirebilir. Bir yöntem bilen var mı acaba?

ben biliyorum toraman
    öncelikle o linksys in yazılımını at dd-wrt yi kur daha sonra mac clone kısmından mac adresini değiştir ya da static ip kısmı yarat ordan yap.
  • Malesef WRT300N v2.0 olduğu için dd-wrt desteği yok. 1.0 için destek var sadece.
  • hmm sanırım avrupa versiyonu aldınız avrupa versiyonu v2 oluyor. Birdaha wireless router alırken dikkat edin genelde avrupa verisiyonu almamaya dikkat edin hem çıkış güçleri az oluyor hemde routeri güçsüzleştiriyor. Bu durumda beklemelisiniz... çünkü v2 atheros chipli. Linksys nin kendi yazılımını kullanmadım belki wan ip alımı kısmı static olarak ayarlanıyor olabilir eğer öyleyse yapmanızda yarar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.