Şimdi Ara

Kablonette nakil fiyaskosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yazımı uygun bölüme mi açıyorum bilmiyorum fakat herhangi bir platforma veya uydunet müşteri hizmetlerine şikayet bırakmaktan daha etkili olur sanırım. Öncelikle Elektrik - Elektronik Mühendisiyim, yaklaşık 8 yıldır uydunet kullanıcısıyım. Uzun süredir de evdeki altyapımı kendim yönetiyorum. (Harici router, mini server, Cloud sistemi vs.)
    Geçtihimiz hafta taşınmamızdan dolayı nakil talebinde bulundum, yeni binaya naklimi gerçekleştirmek için dün eve gelmişler ki evde yoktum. Babam ilgilenmiş. Bina coax altyapısı olduğu için çatı kısmından dağıtım yapıyorlar ki bu durum çok hoşuma gitmişti.
    Eve geldiğimde dağıtım kutusunu açmamla karşılaştığım manzarayı sizlerle paylaşmak için fotoğrafladım.

Kablonet asla kullanmadığı konnektörleri kullanmışlar. İki gün sonra sinyal seviyesinde zayıflamalar başlayacak, ping yükselmeleri vs. Kullanılan splitter da eski tiplerde, 3.6 db 7.5 db filtreli.

Soketin içinden çıkan shield'ın resmini de aşağıda paylaştım.

Aslında olması gerekeni de aşağıda paylaştım. Belki gelen arkadaş inceler de bundan sonra elinde soket yoksa da kullanmaz. Arıza kaydı bırakıp düzelttirmek gerekirdi belki. İki gün sonra gevşemeden sinyal kalitesi zayıflayacağını kendileri de biliyorlar. Arızada geldiklerinde ilk iş soketleri çıkartıp atmak oluyor. Kim kullanır ki bunları.

Bu da aslında olması gereken... En güzeli kendi işini kendin yapmak

Daha önceki deneyimlerinden en iyi splitterin telco markalı 5-1000 MHz lik splitter olduğunu uydunetteki eski sorunlarımın çözümü sırasında deneyimledim. Harici TV için 3.5 DB lik splitterlar TV hattından bölünebiliyor. Önerilen internetin ana hattan gelmesi. Tabi sinyal zayıflaması istemiyorsanız.

Duvarlardaki soketlere kutuyu nasıl bağladıklarını görseniz gülersiniz. Olmaz bu böyle deyip, duvardaki soketi çıkartıp kabloyu dışarı almalar... Komik gerçekten. Kablolaları koltukların üzerinde soymaları tel parçalarını atmaları da cabası.

Diğer odalara bağlantının talebi için de ek ücrete tabi olacağı belirtilmiş. Neyin ek ücreti olabilir acaba evdeki koaksiyel altyapısını kullanırken. 10 kr' lik konnektör için heralde. Keşke sadece dış kutuyu açtırsaydım da evdeki sinyal seviyesini ölçtürüp bıraksaydım. En azından duvarlar kroşelenmemiş olurdu, kendim kablo kanalımı koyardım.

Arkadaşlar da öğrenirler belki böyle saçmalıklar yapmazlar bundan sonra. Sizlere de önerim resimde gördüğünüz konnektörlerden aliexpresste 40 cent gibi rakamlara alabilir çakmak için de 10-15 dolar civarına bir pense temin ederek konnektörlerinizi en güzel şekide (kablonet personelinden daha iyi) çakabilirsiniz.

Bu arada nakil için de 50 TL komik bir rakam ödedim.

Uydunetin mecut hibrit altyapısından çok memnundum fakat bu rezalet gerçekten garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luridline -- 15 Ağustos 2017; 17:25:5 >

• Hocam AliExpress ten bir kaç lin atarmisiniz. Cok önemli bilgiler vermissiniz. Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyi geçtim, bari bir bantlasaydılar soketi kabloya...

Ekleme = Rg6 -u4 kablo kullansak altyapıda bir sorun teşkil eder mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 11 Eylül 2017; 21:8:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nike35

Herşeyi geçtim, bari bir bantlasaydılar soketi kabloya...

Kısa mesafede çok sinyal seviyesinin düşeceğini olacağını sanmıyorum. Özellikle bina içinde splitterlardan dağıtırken. Ama internet data dağıtımıda u6 kullanmanızı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: luridline

quote:

Kısa mesafede çok sinyal seviyesinin düşeceğini olacağını sanmıyorum. Özellikle bina içinde splitterlardan dağıtırken. Ama internet data dağıtımıda u6 kullanmanızı öneririm.

Binaya kutu yeni takıldı.
    Hattı kendim çekeceğim apartman dışından. İçten geçecek yer yok.
    Elimde rg6-u4 kablo var.
    Çok sıkıntı olmayacaksa bunu kullanmak istiyorum.
    35 mt. civarı gider kutuya kadar.
    (Sadece internet için kullanacağım. Tv yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 13 Eylül 2017; 12:43:39 >

• quote:

quote:

quote:

Elimde rg6-u4 kablo var.

Elinizde mevcut kablo varsa kroşelemeden modem üzerinden sinyal almayı deneyin. Sinyal seviyeleri normal ise sorun olmayacaktır.

• quote:

quote:

quote:

Elimde rg6-u4 kablo var.

Bu arada yeni aboneliklerde hattı TÜrksat çekiyor diye biliyorum. cüzi bir ücret talepleri olabiliyor. Kurulum ücretinin içinde olması lazım. Rica edin o konuda yardımcı olurlar düşüncesindeyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.