kablomodeme bağlı laptop ile diğer laptop arasında ad-hoc ağ oluşturarak ikinci laptop'ı da internete çıkardım, aynı zamanda bilgisayarlar arasında dosya paylaşımı gerçekleştiriyorum. ağ oluştururken kolaylık olsun diye wep şifre kullandım ancak dosya paylaşımını vs. de açınca ağın güvenli olmadığını düşünüyorum (en güvenli bilgisayarın kapalı bilgisayar olduğunu da biliyorum gerçi ).. bilgisayarlarda devlet sırrı olmasa da biri iş amaçlı kullanılan bir bilgisayar, diğerinde de okul projeleri vs. var, yani herhangi bir problem en azından bizim hayatımızı karartabilir.. güvenlik açısından aklıma gelen wep yerine wpa kullanmak ve dosya paylaşımını ya belirli bir klasörle sınırlandırmak ya da gerekli olmadığında tamamen kapatmak.. ancak dosya paylaşımını kapatsam bile ağ ve internet bağlantısı açık olacak sonuçta.. ağın ve dolayısıyla bilgisayarların güvenliğini maksimuma çıkarmak üzere ne önerirsiniz?
ayrıca ad-hoc ağda dosya paylaşımının normalde yavaş olduğunu biliyorum ancak ortalama transfer değerleri hakkında net bir bilgim yok.. 40-45 dakikada 1.75 gb gibi bir transfer yaptım, normal midir?
adhoc yaparken aynı kartlar olursa daha yüksek hızlara ulaşabilirsin. mesala iki usr maxg kartla 125 mbps hızla transfer yapabilirsin. farklı kartlar kullanırsan çok yaaş olur.
Ağdaki önemli dosyaları winrarla şifreleyip gönderebilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme