Şimdi Ara

Kablosuz Ağı Kablosuz olarak dağıtmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şimdi biz 2. Katta oturuyoruz ve 1. Kattada kuzenlerim oturuyor kuzenimin odasında wireless modem var onun odasının üstündeki odadan interneti 3 üzerinden 2 cubukla çekebiliyorum ancak tam çaprazdaki oturma odasına gittiğimde internet gözükmüyor bile araya bi sürü duvar giriyor. Bende şöyle bisiy düşündüm kuzenimin odasının üstündeki odaya bir ap koysam onun yayınını da oturma odasından alsam ama sonra ap nin interneti kabloyla alıp dağıttığını öğrendim bu dediğimi nasıl yapabilirim kablosuz interneti alıp tekrar nasıl kablosuz olarak dağıtabilirim bu konulardan pek anlamıyorum internette araştırdim iki tane ap ile halledenler felan var ben öyle bi setup istemiyorum yardımlarinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• arkdasımın AP ler interneti hem kablolu alıp kablosuz dağıtır hem kablosuz alıp kablolu dağıtır hem kablosuz alıp kablosuz dağıtır
    yani sana tavsiyem kuzenin Modemi güzel bir modem değil belliki onu bir kontrol et kaç MBS eger 150 ve üstü ise sende
    Mesh Teknolojisine sahip 150+ çıkış gücü yüksek bir Ap al ve evin heryerinde kullan neti:D yane birazcık paraya kıy marka tavsiyesi cisko links felan o tur markalar bence güzel :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: diecop

arkdasımın AP ler interneti hem kablolu alıp kablosuz dağıtır hem kablosuz alıp kablolu dağıtır hem kablosuz alıp kablosuz dağıtır
    yani sana tavsiyem kuzenin Modemi güzel bir modem değil belliki onu bir kontrol et kaç MBS eger 150 ve üstü ise sende
    Mesh Teknolojisine sahip 150+ çıkış gücü yüksek bir Ap al ve evin heryerinde kullan neti:D yane birazcık paraya kıy marka tavsiyesi cisko links felan o tur markalar bence güzel :D

Zannetmiyorum us robotics eski marka bi modem o zaman 150 mbps almak boşuna olur di mi ? Bi de dediğim gibi ap alırsam kuzenimin odasının üstündeki odaya koyacağım dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoNGBoLT

quote:

arkdasımın AP ler interneti hem kablolu alıp kablosuz dağıtır hem kablosuz alıp kablolu dağıtır hem kablosuz alıp kablosuz dağıtır

Zannetmiyorum us robotics eski marka bi modem o zaman 150 mbps almak boşuna olur di mi ? Bi de dediğim gibi ap alırsam kuzenimin odasının üstündeki odaya koyacağım dimi ?

Alıntıları Göster
    yani interneti en salığlıklı alıcagın yere koyacaksın evin içerisinde 5110g bula bilirsen al ama başka ürünleri de incele ve iyi bir seçim yap dedğiim gibi mesh teknolojisine sahip ürünleri tercih et duvar olayından dolayı

• bende boyle birsey ariyordum tam. kablosuz modemle baglanti almak istedigim yer arasinda 30 mt falan var baglanabiliyorum ama tek cubuk olarak,16 mbit kullaniyorum tek cubuk olan noktada 1mbit hiz.Ama farkli bir noktada 7mbit alabiliyorum ayni oda icinde. Ap alip oraya kurmak istiyorum hangi urunu onerirsiniz,modemim rt 204.
  • quote:

yani interneti en salığlıklı alıcagın yere koyacaksın evin içerisinde 5110g bula bilirsen al ama başka ürünleri de incele ve iyi bir seçim yap dedğiim gibi mesh teknolojisine sahip ürünleri tercih et duvar olayından dolayı

Doğru diyorsun 70 tl ye edimax almak varken aynı fiyata 5110g almak daha mantıklı yalnız benim kafamdaki başka bir soruda kuzenimin modem ap yı desteklemiyor olabilir, o kadar eski olabilir çünkü wpa güvenliği bile yok wep güvenliği var bide ben bunu aldığım zaman karşılıkli macleri birbirine yazacağım di mi güvenliği kaldırıp sonra tekrar güvenlik koymak için mac filtreleme yapacağım wep le olmaz sanırsam bütün bunlar yerine 5110g. yı alıp aşağıdaki modem yerine kullansak acaba çekermi oturma odasında ?

@biarkadasabakpcikcam:
    5110g öneriyorlar

• quote:

quote:

Doğru diyorsun 70 tl ye edimax almak varken aynı fiyata 5110g almak daha mantıklı yalnız benim kafamdaki başka bir soruda kuzenimin modem ap yı desteklemiyor olabilir, o kadar eski olabilir çünkü wpa güvenliği bile yok wep güvenliği var bide ben bunu aldığım zaman karşılıkli macleri birbirine yazacağım di mi güvenliği kaldırıp sonra tekrar güvenlik koymak için mac filtreleme yapacağım wep le olmaz sanırsam bütün bunlar yerine 5110g. yı alıp aşağıdaki modem yerine kullansak acaba çekermi oturma odasında ?

@biarkadasabakpcikcam:
    5110g öneriyorlar

Alıntıları Göster
    en güzeli 5110g yi al. sinyalin iyi olduğu odaya koy ve cihazı universal repeating şeklinde çalıştır.
    zaten şifrenizde wep miş sorunsuz çalışır. kablosuz alır ve tekrar kablosuz dağıtır 5110g.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

en güzeli 5110g yi al. sinyalin iyi olduğu odaya koy ve cihazı universal repeating şeklinde çalıştır.
    zaten şifrenizde wep miş sorunsuz çalışır. kablosuz alır ve tekrar kablosuz dağıtır 5110g.

Alıntıları Göster
    aldım 5110g ben gittigidiyordan 80tlye,gelince görüşlerimi paylaşırım. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: invadersmustdie

aldım 5110g ben gittigidiyordan 80tlye,gelince görüşlerimi paylaşırım. teşekkürler

Alıntıları Göster
    Ardasım Zaten bir çok AP leri WEP güvenlikte tekrarlama yapar daha yeni yeni ve pahalı apler wpa2 wpa gibi güvenlik seviyesinde tekrarlama yapıyor sen bilirsin ilerde sıkıntın olursa 5110g ye harici anten alarak sinyal kaliteni ev içerisinde daha dayükselte bilirsin bunuda sakın unutma bence senin işini 5110g görecektir veya onda denk bir cihaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: biarkadasabakpcikcam

arkdasım 5110g yi universal repearter modunda kullancaksın eger kablosuz u kablosuz olarak dagıtacaksan modeme de mac ficltreleme yap rahatına bak
  • quote:

Bi çok yerde bu işi maç filteringle yapanlari okudum bana bu işi wep güvenlikle nasıl yapacağttımı adım adım anlatabilir misiniz mac filteringle yapmak istemiyorum şimdiden teşekkürler

Edit: 5110g nın modem özelliği de var mı direk adsl kablosundan internet yayar mı yoksa belli bir modememi ihtiyaç duyuyor yaymak için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoNGBoLT -- 13 Temmuz 2012; 9:46:34 >
  • malesef modem gibi çalışmaz 5110g.
    Wep şifre ile yapman basit.
    Operation mode den ap seç.
    Wireless mode den universal repeating seç. Survery ile arama yap modemin yayınını seç.
    Security bölümüne modemin wep şifresini gir.
  • quote:

malesef modem gibi çalışmaz 5110g.
    Wireless mode den universal repeating seç. Survery ile arama yap modemin yayınını seç.

Bunları yapmak için pc yı ethernet kablosuyla 5110g ye bağlayacagim ondan sonra admin admin yazıp gireceğim demi ayar menüsüne ?

Ayriyetten modem gibi çalışmiyorsa kablolu bir modem den ethernet kablosuyla bağlanması durumunda yayar dimi ?
  • quote:

quote:

malesef modem gibi çalışmaz 5110g.

Bunları yapmak için pc yı ethernet kablosuyla 5110g ye bağlayacagim ondan sonra admin admin yazıp gireceğim demi ayar menüsüne ?

Ayriyetten modem gibi çalışmiyorsa kablolu bir modem den ethernet kablosuyla bağlanması durumunda yayar dimi ?

Alıntıları Göster
    evet aynen o şekilde yapacaksın.
    kablo ile modemden bağlayıp yayın yapabilirsin.

• quote:

evet aynen o şekilde yapacaksın.
    kablo ile modemden bağlayıp yayın yapabilirsin.

Tamam çok teşekkür ederim yardımlarınız için hem size hemde @diecop a artık alan arkadaşın paylaşacağı bilgiyi bekliyorum.
  • rica ederim.
  • quote:

rica ederim.
    arkdaslar bende sizlere tsk ederim çalışan biriyim vaktim olmadı 5110g kurulumunu anlatıcaktım yoksa bilen biri anlatırsa çok basit bir kurulumu var
  • quote:

arkdaslar bende sizlere tsk ederim çalışan biriyim vaktim olmadı 5110g kurulumunu anlatıcaktım yoksa bilen biri anlatırsa çok basit bir kurulumu var

Alıntıları Göster
    Ben bildiğim kadariyla toparlayayım o zaman siz de eksiklerimi düzeltirsiniz böylesi daha kısa ve kolay olur;
    1-) Wireless'ın iyi çektiği bir noktaya 5110g yi koyup sonra ethernet kablosu yardımıyla bir pc ye bağlıyoruz.
    2-) Bağladıktan sonra internet ayarlarinda varsayılan ağ geçidinın ip sini, ınternet tarayıcısina yazıp enterliyoruz.
    3-) Karsımiza çıkan ekranda kullanıcı kısmına admin ve şifre kısmına da admin yazıp giriyoruz
    4-) Karşımiza çıkan menüde operation mode dan access point i,wireless modedan da universal repeating i seçiyoruz.
    5-) Alttaki survey ile arama yapıyoruz ve baglanacagimiz modemin yayınını seçiyoruz security kısmına modemin şifresini giriyoruz burada modemin şifresinin wep olmasi önemli. 5110g wpa desteklemiyor ya da sorun yaşıyor.

Bu kadar herhalde.

• hemen hemen bu kadar. Yalnız arayüze erişmek için önce pc ne manuel ip vereceksin 192.168.1.100 olur. Arayüze 192.168.1.254 ile gireceksin.
  • quote:

hemen hemen bu kadar. Yalnız arayüze erişmek için önce pc ne manuel ip vereceksin 192.168.1.100 olur. Arayüze 192.168.1.254 ile gireceksin.

Manual ip nasıl vericem?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.