Şimdi Ara

Kablosuz ağlar görünmüyor bilgisayarda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarıma format attıktan sonra kablosuz olarak internete giremedim. Sağ alttaki kablosuz simgesi yerine kablolu olarak bağlanırken çıkan simge var sürekli ve üzerinde kırmızı çarpı işareti çıkıyor. Aygıt yöneticisinden bakınca ''realtek pcie gbe family controller '' var sadece. Yani anladığım kadarıyla kablosuz driverı yok. Cd den driver yükleyeyim dedim donanım bulunamadı yazıyor.

Bana bir yol gösterin bulamıyorum sorunu. İçindeki donanım mı bozuldu acaba? Format attıktan sonra niye bozulsun ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagro2 -- 10 Temmuz 2013; 14:37:35 >

• Aygıt sürücüsünü (driver) yüklememişsin.
  • - Sürücüyü yükledikten sonra Aygıt Yöneticisi'ne girin.

- Donanım Değişikliklerini Tara (üst tarafta)'ya tıklayın.

- Sistem donanım bulduğunda sürücüyle eşleştirecektir. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Ya birader şaka gibi akşamdan beridir yüz kere arattım bulmadı şimdi sen dedin diye arattım bir kere daha buldu :D

Son olarak bilgisayarda iki tane ekran kartı var. Ama nvidia olanı çalıştırmıyor onu nasıl halledeceğim aygıt yöneticisinde de yok
  • - İki ekran kartının markası aynı mı? Eğer aynı seri değilse çalışmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıpçak Beği -- 10 Temmuz 2013; 15:34:52 >
  • Şu an aktif olan intel hd .

Bilgisayarım dell vostro 3300. Bu bilgisayarda iki tane ekran kartı var. Güç tasarrufu yapmak için intel'e geçer normalde. Performans için ise nvida'yı kullanıyor. Ama format attıktan sonra nvidia görünmüyor şu an.
  • - Format attıktan sonra kullandığınız ekran kartı Nvidia'nın sürücülerini yüklediniz mi?
  • Sürücü dvd taktım. Ordan yükledim donanım bulunamadı dedi. Nvida nın sitesinden güncel sürücüyü yüklüyorum yine uygun donanım bulunamadı diyor.
  • - Bu sefer ekran kartı için Donanım Değişikliklerini Tarayın.
  • Size şöyle diyeyim; diğer aygıtlarda wlanı bulmadan önce 4 tane aygıt vardı şimdi bir tane bilinmeyen aygıt var bu galiba ekran kartı. Görüntü bağdaştırıcılarında arattım yazılım yükleniyor diyip hata veriyor
  • - Peki bilinmeyen aygıt'ın ismi PCI Device olarak mı geçiyor? Yoksa Bilinmeyen Aygıt olarak mı?
  • Görüntü bağdaştırıcısında bir tane ''standart vga grafik bağdaştıcısı'' adında bir şey var. Bunun üstünde ünlem var. Diğer aygıtlarda da ''bilinmeyen aygıt '' var ve bunun da üstünde ünlem var.

Dediğiniz gibi arattığımda tarıyor uzun bir süre sonra ''aygıt sürücüsü yazılımı yüklemesi başarılı olmadı'' diye hata veriyor. Altındaki açıklama da ''tanımlanmamış aygıt'' yazıyor.
  • - Güç tasarrufu için Intel HD aygıtını kullanıyor, Nvidia ekran kartı çalışmıyorsa bilgisayarınız şuan güç tasarrufunda demektir.

- Nvidia'yı performans için kullanıyormuşsunuz. Bilgisayarı tam performans'a alabiliyor musunuz?

- Eğer alabiliyorsanız, tam performansa aldıktan sonra Donanım Değişikliklerini Tarayın.

- Eğer ki olmazsa Nvidia ekran kartı sürücüsünü bir diske kopyalayarak Aygıt Yöneticisinden bilinmeyen aygıt için sürücüyü diskten yükleyin.
  • Bu arada sistem bilgisinden baktım hata kodu ''this device can not start''
  • Aygıt sürücüsünü yüklememişsin.
  • Aygıt sürücüsünü nasıl yüklememişim; driver cd'sini taktım ordan yüklüyorum donanım yok diyor:/
  • Son şıkkınızı tam olarak nasıl yapacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.