Aynı modemden (Airties RT-205) 4-5 bilgisayar kablosuz olarak bağlanıyoruz. Modemin arayüzünde yer alan, "Kablosuz Ağlar" bölümünde modeme kablosuz olarak bağlanan tüm bilgisayarların MAC adresleri ve güncel hızlarına ait bilgiler yer alıyor. Diğer bilgisayarların güncel hızları 54-48 Mbps civarındayken, benimki en fazla 11 Mbps oluyor, gözle görülür bir yavaşlama yaşamadım ama acaba bu güncel hızlar bağlantı hızını etkiliyor mu? Benim güncel hızımın bu kadar düşük olmasının nedeni nedir?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim...
modemden ne kadar uzak isen o kadar düşer bağlantı hızın 11 mb en düşük bağlantılardan biri belki online oyunlarda kopma yaşayabilirsin test etmen lazım ama sörf için yeterli gelir.
Modeme en yakın bilgisayar benimki, hatta dibinde sayılırım. diğer bilgisayarlar benden daha uzak. Kabloyla bağlanmayı denedim ama hızda gözle görülür bir değişiklik olmadı.
Sizin bilgisayarın diğer tüm bilgisayarlardan farklı bir hız gösteriyorsa internet bağlantı ayarları yanlış yapılandırılmıştır. Sanırım kablosuz modeminiz 54mbit destekliyor tabi bu görünen hız modeminiz ile bilgisayarınız arasındaki hız internet hızınız değil. Aslında orda gözüken hızın 11mbit veya 54mbit olması internet hızınızı etkilemez ancak modem üzerinden diğer bilgisayarlarla dosya alışverişi yaparsanız siz 11mb de sınırlı kalırsınız. Tabi bu lan ortamında olur.
Yardımlarınız için çok teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme