Arkadaşlar selamlar, Yeni bir eve geçmem sebebi ile oluşan bir problemimiz mevcut. TSOL 500MBPS internet bağlattım fakat modem salonda kaldı. Desktop bilgisayarımın kurulu olduğu odanın duvarı, salon duvarı ile ortak duvar. Yani modem ile arada sadece 1 adet duvar var, haricinde mesafe bile bulunmuyor. Fakat kablo çekmeye kalksak yol o kadar uzuyor ki, estetik olarak bu mümkün değil malesef. Sorum şudur ki, bilgisayar kasasının üzerine bir access point koysam, bu access point wifi yolu ile modeme bağlansa, bende bu access pointten cat5 kablo ile desktop bilgisayara internet aktarımını sağlasam. Kopma donma kasma takılma ilave ping vs olmadan 450mbps+ hızları alabilir miyim? İnternet 500mbps turkcell superonline, huawei wifi6 modem ile birlikte geldi. Odaların krokisini de resim olarak ekte ieltiyorum. Ürün önerileriniz neler olur, harika fikirlerinizi bekliyorum :) iyi forumlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şapkalı Mantar -- 14 Aralık 2023; 19:56:10 > |
Ev içi internet kurulumu. 500+mbps kablosuz hız.
-
-
Wifi 6 bir router. Alıp (keenetic öneririm) modemden %50 bile siinyal alabilecek bir yere konumlandirsan, kayıpsız 450 mbit hız alırsın.
Yada prizden powerline router alıp, hiç kayıpsız sanki kablo bağlantısı yapmış gibi internet alırsın. -
linklerdeki 2 üründen birisini krokide belirttiğim odaya koyarsam, bu ürünle modeme 5 ghz üzeriden bağlanıp, bu üründen de kasaya ethernet kablosu ile bağlantı çeksem düzgün stabil bir bağlantı ve yüksek hız alabilir miyim sizce ne dersiniz?
amazonTP-Link Archer AX23, AX1800 Mbps Dual-Band Wi-Fi 6 Routerhttps://www.amazon.com.tr/TP-Link-Archer-AX1800-Wi-Fi-Y%C3%B6nlendirici/dp/B09DQ3RV16/ref=sr_1_1_sspa?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=XE2S3W1OJ82E&keywords=Tp-Link%2BArcher%2BC54&qid=1702589409&sprefix=tp-link%2Barcher%2Bc54%2Caps%2C108&sr=8-1-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1amazonTP-Link Archer C64, AC1200 Mbps Kablosuz MU-MIMO WiFi Routerhttps://www.amazon.com.tr/dp/B095K48F52/ref=emc_b_5_t
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şapkalı Mantar -- 15 Aralık 2023; 15:24:35 >
-
@LEON-X @MühendisMurat @onethreehill
Arkadaşlar sizleri bu konuya etiketlemek durumunda kaldım, bildirim için kusura bakmayın, eskilerden tanıdığım bir siz varsınız ve forum artık eskisi gibi aktif değil.
Fikir ve önerilerinizi rica ediyorum eğer bu tarz bir durum ile karşı karşıya kaldıysanız, müsaitliğinizde yardımlarınız ricası ile..
Sanıyorum mühendismuratın bi desktop pc de ax200 macerası mevcuttu. şimdiden teşekkürler.
-
Duvarın en görünmeyen yerinden bir delik açıp kabloyu geçirsen çok güzel olur. (slim kablolar var) Eğer bu olamayacaksa kablosuz olayında denemeden bilemezsin sağlam pc kullanıcısını bu tarz bir kullanım kesmeyebilir ara ara dalgalanmalar olup canını sıkabilir. Onun haricinde alttaki ürün zayıf, ona bakma.
Kasaya direkt wifi adaptör alıp bakabilirsin tercihini iyi yap ama şahsen ben verilen modemleri kullanmıyorum onları sadece interneti aktarmak için orada tutuyorum wifi sinyallerini kapatıyor, slim ethernet kablosuyla en az orta seviye bir Router / Mesh sistemine bağlanıp işimi görüyorum, şuan için en sağlam yol bu diğerlerinde mutlaka birkaç noktada canını sıkan yerler olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Aralık 2023; 15:42:16 > -
Cevabın için teşekkürler murat.
Aslında şöyle bir şey aktarayım, elimde boşta bi oneplus5 telefon vardı, ve ben öncesinde desktop pc yi bu telefon ile modeme bağlayıp usb tethering üzerinden internet aktarımı sağlıyordum.
Ve inanırmısın kopma donma ping artışı vs hiçbirşey yaşamadım 2-3 senedir. Tek eksik yanı o telefonun 5ghz bağlantısı üzerinden aktarabildiği maks hız 230-mbpsler civarıydı.
Bide telefon artık elimde değil yeğenime verdim.
Şimdi bu zamana kadar memnunduk , inernet hızı 500mbps ama 200-300 arası bi hızda kafi geliyordu fakat şimdi bir cihaz almak gerekince almışken isabetli birşey alayım derdine düştüm.
Kablo işi malesef hiçbir şekilde olmuyor aradaki köşe direkt kolon gibi birşey delinmesi mümkün değil. Zaten delinse bile hanımın salonuna müdahale edemeyiz
Şu tplinkin wifi6 routeri alıp kasa üstüne koysam, basit bi cep telefonunun yaptığı işi beceremez mi dersin?
Bu arada bu telefon olayı ile birlikte hardcore cs:go tarzı internet ve ping değerleninin çok keskin seviyede önemli olduğu oyunlar dahil takılıyordum ona rağmen bir sorun yaşamadım diyebilirim.
-
O zaman cihazı al mümkünse duvarın hemen arkasına koyup dene, aradaki mesafe ne kadar az olursa o kadar iyi, oradan da pc ye kablonu çekersin.
-
Bencede en temiz sonuca alıp deneyerek ulaşıyor olacağız sanırım, sonuçları paylaşırım teşekkürler murat
-
Archer ax23 fazlasıyla yeterli olur.tabi benim tercihim keenetic speedster olurdu,hali hazırda 120m ötedeki modemden 5 ghz bandında bağlantı sağlıyorum bu cihaz ile ve bağlantı hızım 785-867 mps arası dolaşıyor.
100mbit olan interneti bu şekilde karşı tarafa 90mbit olarak aktarıyorum,ping felanda kesinlikle olmuyor.
-
Bende de şöyle bir durum var, bilgisayar odasında wifi6 modem var, fiber internet kullanıyorum 500mbps download/50 upload şeklinde. 25 metrelik cat7 ethernet kablo çektim salona, salonda nasıl bir cihaz kullanmam uygun olur? Ethernetle gelen interneti dağıtmak istiyorum hem kablolu, hem kablosuz olarak. Kablolu olarak kayıpsız dağıtmak çok iyi olur benim için.
Salonda deco mesh cihazım var, ancak modemden ethernet kablosuyla 500mb hız alırken salonda deco mesh cihazıyla kablosuz olarak 70mb anca alabiliyorum -
Gigabit ethernet portlu bir router alman lazım,kablolu bağlantı ile uzatıp dağıtma yapacaksan.
Deco mesh sistemin büyük ihtimalle wifi4 tür,o yüzden 70 mbit i gecemiyorsun,yada wifi4-wifi5 yayının modemde ortak yayındadır,az bir mesafe uzaklığında deco bağlantıyı wifi4 e alıyordur.durum böyleyse modemde wifi5 yayını ayrı yayın olarak ayarla,deco'dan da wifi5 bağlantı sağla mesh sistemine, hızın yükselir.
-
Sevgili arkadaşlar,
AX23 modemi aldım amazondan bugün geldi, fakat eğer olmazsa çok üzüleceğim bir durum mevcut, bu ax23, salondaki huawei modeme wifi şeklinde bağlanamıyor yani bu ax23'ün wifi üzerinden access point olma özelliği yokmu delireceğim help.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şapkalı Mantar -- 16 Aralık 2023; 18:29:38 > -
Mesh bağlantı yapmaya çalışma,ax23 ü wifi repeater moduna al,manuel wifi bağlantısı yap
-
Hocam merhaba, teşekkür ederim cevabınız için.quote:
Orijinalden alıntı: abyss_atiGigabit ethernet portlu bir router alman lazım,kablolu bağlantı ile uzatıp dağıtma yapacaksan.
Deco mesh sistemin büyük ihtimalle wifi4 tür,o yüzden 70 mbit i gecemiyorsun,yada wifi4-wifi5 yayının modemde ortak yayındadır,az bir mesafe uzaklığında deco bağlantıyı wifi4 e alıyordur.durum böyleyse modemde wifi5 yayını ayrı yayın olarak ayarla,deco'dan da wifi5 bağlantı sağla mesh sistemine, hızın yükselir.
Router almak yerine gigabit switch alsam, modemden gelen kabloyu switche bağlayıp, başka bir ethernet çıkışından Deco’ya ethernet ile bağlasam nasıl olur?
Bu arada kullandığın Deco modeli Deco P9 (Powerline özellikli) TP-Link Deco P9(2-pack), AC1200+AV1000
Bu şekilde geçiyor tam modeli.
-
-
:(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şapkalı Mantar -- 16 Aralık 2023; 20:31:1 > -
Wireless router modeyi seciceksin
-
Bağlantıyı tekrar yapman gerekiyor, başta yanlış yapmışsın.ilk önce modeme bağlı p9 u ayarla,sonra ona yakın olan p9 la arada mesh bağlantı kur,daha sonra p4 ü mesh e dahil et,p4 ude yakın olan p9 la mesh bağlantı yap
-
Düşük hız almamın nedeni bu olabilir mi? Bir de router almak yerine gigabit switch mantıklı olur mu hocam daha önceki mesajda yazdığım şekilde?quote:
Orijinalden alıntı: abyss_atiBağlantıyı tekrar yapman gerekiyor, başta yanlış yapmışsın.ilk önce modeme bağlı p9 u ayarla,sonra ona yakın olan p9 la arada mesh bağlantı kur,daha sonra p4 ü mesh e dahil et,p4 ude yakın olan p9 la mesh bağlantı yap
-
hocam seçiyorum ama yinede içerideki modeme bağlanabileceğim her hangi bir seçenek bulamıyorum , sen eminmisin bu modemde böyle bir özelilk olduğuna?
Benzer içerikler
- uzak aygıt veya kaynak bağlantıyı kabul etmeyecek
- sistemimiz bilgisayar ağınızdan gelen sıra dışı bir trafik algıladı
- meb internet engeli kaldırma
- intel wifi 6 ax201 160mhz sorunu
- bu ağ yakındaki diğer birçok ağ tarafından kullanılmakta olan wi-fi kanallarında çalışıyor ne demek
- hotspot ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X