Ev içi internet kurulumu. 500+mbps kablosuz hız.
Arkadaşlar selamlar,
Yeni bir eve geçmem sebebi ile oluşan bir problemimiz mevcut.
TSOL 500MBPS internet bağlattım fakat modem salonda kaldı.
Desktop bilgisayarımın kurulu olduğu odanın duvarı, salon duvarı ile ortak duvar. Yani modem ile arada sadece 1 adet duvar var, haricinde mesafe bile bulunmuyor.
Fakat kablo çekmeye kalksak yol o kadar uzuyor ki, estetik olarak bu mümkün değil malesef.
Sorum şudur ki, bilgisayar kasasının üzerine bir access point koysam, bu access point wifi yolu ile modeme bağlansa, bende bu access pointten cat5 kablo ile desktop bilgisayara internet aktarımını sağlasam.
Kopma donma kasma takılma ilave ping vs olmadan 450mbps+ hızları alabilir miyim?
İnternet 500mbps turkcell superonline, huawei wifi6 modem ile birlikte geldi.
Odaların krokisini de resim olarak ekte ieltiyorum.
Ürün önerileriniz neler olur, harika fikirlerinizi bekliyorum :)
iyi forumlar.
Arkadaşlar selamlar,
Okul ve uzun yıllar günlük kullanıcı için laptop bakıyordum fakat şu 2 model arasında kaldım.
Birisinde 8gb ram var birisinde 16. Fakat 8 gb ram'li model 500 tl daha ucuz, e haliyle tercih açısından sorun teşkil etmiyor. +8 gb ram daha alıp içerisine eklediğimizde fiyatlar kafa kafaya.
Sizce hangisnii tercih edelim? ( 16 gb rame çıkma ihtiyacı 8+8 dual channel kullandırtarak entegre grafik birimini hızlandırma düşüncesi mevcut )
Fakat acaba bu 5700u 'lu 16 gb li model 8+8 mi yoksa tek slot 16 mıdır bilemedim şimdi :)
5825U işlemcili model ( 11.500 TL ) :
5700U işlemcili model ( 12.000 TL ):
Tavsiyeleriniz ricası ile , saygılarımla.
Arkadaşlar selamlar,
Çok garip bir sorunum var ve sorunlu parçayı tespit ettim fakat ilk defa böyle birşeye denk geliyorum. Bilgisi olan yaşamış olan varmı merak ettim sadece.
Sistem;
Corsair-VS650 Güç kaynağı
Gtx750ti
b450m s2h
r3 3300x 4.3 ghz overclocklu.
2x8 gb 3000mhz ram.
3-5x fan havadar kasa.
Sorun tam olarak şu.
Ramler xmp açık değilken 2666 mhz de çalışıyorken bilgisayar ayda 10 defaya kadar bir anda elektrikler gitmiş gibi kapanabiliyor.
Ramleri 3000mhz ye çekince saatte 2-3 kere- bazen 5-10.
Tek ram takılı 3000mhz deyken 3-4 saatte 1 kere.
Tek ram 2666 mhz kapandığına şahit olmadım.
Şimdi olayın ram slotları yada ramlerin kendisinde, yada ramlerin kit olmayışından kaynaklandığı şıklarının hepsini eledim :)
Farklı anakartla denedim, farklı ramlerle aynı anakart denedim, farklı anakart farklı ramler aynı sistem de denedim.
Problem güç kaynağında, hiçbirşeyi değiştirmeden aynı sistem güç kaynağını değiştirdim ve 2x8 gb ramim 3.000mhz de cayır cayır çalışıyor.
üstelik yeni bağladığım güç kaynağıda corsair cv550.
Soruyorum, bir güç kaynağı neden bunu yapar, 2015 civarında alındığından mı kaynaklı olsa gerek :) miadı mı doldu yani nedir.
Çözümü var mı?
Kronikmidir :)
Selamlar arkadaşlar,
Açıkcası biraz acelemiz var, Aşağıda sıraladığım programlar için bu fiyata ne önerirsiniz?
Ağırlıklı kullanılacak programlar:
Autocad
3DS Max
V Ray
Corona renderer
Seyrek kullanilacak programlar
Revit
Illustrator
Photoshop
Aşağıdaki linkteki ürüne +8gb ram ile birlikte almak mantıklı mıdır? ne düşünürsünüz.
Yada bu linkteki ürün;
Selamlar arkadaşlar,
Açıkcası biraz acelemiz var, Aşağıda sıraladığım programlar için bu fiyata ne önerirsiniz?
Ağırlıklı kullanılacak programlar:
Autocad
3DS Max
V Ray
Corona renderer
Seyrek kullanilacak programlar
Revit
Illustrator
Photoshop
Aşağıdaki linkteki ürüne +8gb ram ile birlikte almak mantıklı mıdır? ne düşünürsünüz.
Yada bu linkteki ürün;
https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-5-intel-core-i7-10750h-16gb-512gb-ssd-rtx-3050-4-gb-freedos-17-3-fhd-144-hz-tasinabilir-bilgisayar-nh-qdvey-003-p-HBCV000010ILXW?magaza=BOZDAN%20Teknoloji
Bilgisayar Aniden elektrik gitmiş gibi kapanıyor.
Selamlar,
Arkadaşlar mehabalar,
Önceleri hiç olmayan bir problemim var. Bilgisayarım tık diye kapanıyor. Bazen yük altındayken, bazen değilken çok acayip bir değişkenliği var.
Sebebini bir türlü tespit edemedim yabancı forumlarda redditte de gördüm hatta benimle aynı psu yu kullanıyor eleman ama onunda sonuca vardığı bir yorum yok sanırım çözdü fakat yazmadı vs.
Sıcaklıkları kontrol ettim, hava akışında dert yok, yaptığım overclock yeni değil 1 senedir aynı kullanıyorum 4.2'de 1.2v ile. yeni yeni baş gösterdi bu problem.
Yanlış anlaşılmasın, Tak diye kapanıyor. elektrik gitmiş gibi. sonra açıp kullanmaya devam ediyorum. Günde 2 -3 kere oluyo maximum ve birşeyin bunu tetiklediğine eminim.
Mesela geçenlerde Kasa ön panel 3.0 usb portuna usb taktım, new worldu içine yedeklerken kapandı, tekrar denedim tekrar kapandı. Yani mevzu nedir bir türlü anlayabilmiş değilim.
Usb leri kullanmıyorken de kapanabiliyor :)
Güç dengesizliğimi var nedir bilmiyorum.
b450m s2h
r3 3300x 4.2 ghz/1.2v
Arctic freezer 34 tek fanlı soğutucu
Xpg invader kasa 2 x kasanın kendi fanı
2x arctic f12 sanırım kasa fanı ( 1 arka egzos 1 üst egzos 2 ön panel )
gtx 750 ti ( 2013-14'te alındı :D ) ekran kartı
Corsair vs650 psu (2016 da alındı)
120gb samsung ssd
240 sandisk ssd
1 tb wd blue ssd
benq 24xl11 monitör
viewsonic 24 xg2405-2 monitör
Yan odada kardeşimde 3600/1650 kombini ile bir bilgisayar kullanıyor. fakat onda bu şekilde bir problem yok. Yani anlık olarak elektriklerin gidip gelmediğinden eminiz.
Sizce problem nedir, neden kaynaklanır bu denli şatang diye kapanmak?
Psu yoruldumu artık yoksa?
Sorunu bilsem tamir vs değil direk yenisini sipariş edicem de anlam veremedim bir türlü. Temiz format ta attım en son yok olmuyor.
help
Arkadaşlar selamlar,
Yakında artık sırf ayağımı yerden kessin diye bir araç almayı düşünüyorum.
Şuan için evden çalışıyorum fakat fazla değil 1-2 ay içerisinde muhtemelen hafta içi 5 gün, pendik(gözdağı)-ataşehir arası mekik dokumaya başlayacağım.
Çok bir özellik istemiyorum, Klima/Çok yakmasın/tip biraz kurtarsın. Misal 2008 fiesta ayarı kabulumdür.(İlanlarını dolaştığım bir araçtır)
Bu piyasadan da, bu işlerden de öyle aman aman çok anlıyorum sayılmaz.
Dizel düşünüyorum fakat bu kadar yaşlı bir dizel araç alınır mı? bilemiyorum. Fakat günlük yapacağım yolu da aklınızda bulundurun.
Hertürlü öneriye açığım, hayal gücünüzü merak ediyorum.
Teşekkürler
https://www.hepsiburada.com/viewsonic-24-xg2405-2-fullhd-1ms-144hz-hdmi-dp-dvi-gsync-freesync-gaming-monitor-p-HBCV000004WKEI
Bunu ve yanında da paugge dp port kablosu aldım.
Gönlüm çok benq'den yanaydı fakat 2500tl küsür para gereksiz geldi ya açıkcası.
"Arkadaşlar selamlar,
Yanlış hatırlamıyorsam 2013-2015 civarından beri dir BENQ XL2411 monitör kullanıyorum.
Aldığım zamanlar çok yoğun ve iddialı cs:go oynuyordum ve monitörden çok memnundum açıkcası.
Fakat geçenlerde 2nci monitörüm bozuldu. Zaten dandik birşeydi bedavaya gelmişti :)
Şimdi ise gerek iş gerekse çift monitör rahatlığına alıştığım için , 2nci bir monitör almayı istiyorum. Fakat Bu sefer diyorum ki , güzel bir monitör alayım 144 hz ips olsun, her türlü oyunda birazcıkta görselliğim olsun.
BenQ xl2411 güzel iyi hoş eyv. fakat renkler yok nerdeyse :(
Şimdi planım hoş birşey alıp , bu güzelim monitörü 2nci monitör yerine çekmek olacak.
Ne önerirsiniz?
Benim bulduklarım ama zerrre karara varamadıklarım;
https://www.hizliresim.com/k5jv25y
Monitörün pivot olmasını önemsiyorum , en azndan aşağı yukarı eğim ve yükseklik ayarı olması önemli fakat sağa sola düz bakarken dönmesi şart değil zaten alacağım yeni monitörü ortaya koyacağım.
1080p üstü öneri istemiyorum, malum ekran kartım 750ti. Yakında 1650-60 super yada 3060a geçiş yaparım maximum.
yorumlarınızı bekliyorum
saygılar"
Monitörün yapısını beğendim açıkcası. Sağlam duruyor, Test ettiğimde konuyu güncelleyeceğim.
Selamlar,
İstanbul kartaldaki kentsel dönüşüm sebebil ile aile apartmanımız "YOK" yere yıkıldı.
Pendiğin en işlek caddesi olan, ANKARA cad. üzerinde 0 bina bulduk ve ailecek (8 daire) taşındık.
Bina 0 bina ve binanın dışarıdan içeriye internet hat girişi halendaha yok. Müteahhit inşaata başladıktan belirli bir süre sonra dilekçesini vermesine rağmen, biz taşınalı 2.5-3 ay bitti, "HALENDAHA!" herhangi bir firma gelip bağlantı yapmadı.
Etrafta türk telekom fiber var, fibernet bağlantısı olan da var. Bizim binanın iç tesisatı dairelere kadar fiber bağlantıda çekilmiş. Hatta 2 ay evvel türktelekom ekipleri gelip fiber kablo daire içi modem başlıklarını taktı, tesisat odasına fiber kutu koydu bağlantıları yaptı , sözüm ona 1 hafta sonrada gelip dış bağlantı yapılır 1-2 güne aktif olur kullanmaya başlarsınız. burası unutulmuş sanırım çok geç gelmişiz vs bile dedi. fakat 2 ay geçti ne gelen var ne giden, ne ilgilenen var ne birşey.
Evden çalışan 4 daire var, 6 dairede okul okuyan uzaktan eğitim çocuklar, genç öğrenciler yeğenlerimiz var. Öylesine sinir bir durum öylesine mağduruz ki anlatamam.
Ben reklam işleriyle ilgili çalışıyorum. Aylık telefon faturam 250 civarı oluyor sürekli.
Hiç bir allahın kulu taşın altına elini sokmuyor, ne yapacağımızı şaşırdık.
Eski dairemde modeme kadar fiber vodafone 100mb.dow/25mb.up kullanıyordum 90tl ye.
burada da 8 daire birden taşınır taşınmaz başvurmuştuk yanlış anlaşılmasın.
He şuda yanlış anlaşılmasın, ADSL'ye bile razıyım.
Şikayet etmediğim birtek abd başkanı kaldı sanırım.
Yardımı dokunabilicek herhangi bir bilgiye açığım.
Sıkıntı sinir ve stressten saçlarım beyazladı dökülüyor ciddili, ve tekrar taşınmayı düşünmeye başladım.
Bir akıl verin, bir yardımcı olun arkadaşlar..
|
-BenQ XL2411Z -Oneplus 5 -Logitech Z533 -Gigabyte B450M-S2H-AMD RYZEN 3 3300X-2X8 GB 3000MHZ XPG GAMMIX D10 RAM -AsusStrix Gtx 750ti 0.C-Samsung 850 EVO 120 GB SSD-ZALMAN R1-Corsair VS650 -Steel Series Rival 310 - Steel Series (QcK+) |
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.069
İkinci El Bölümü Mesajları: 51
Konularının görüntülenme sayısı: 13.315 (Bu ay: 199)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 134 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware