Şimdi Ara

kablosuz baglantı (100 mt) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elimde 2 adet wa5210g ap var. 150m mesafede arada 2 bina olarak birbirini görmeden kullanmak istiroyum. bu olay mümkünmüdür. Evin içinden ap modunda denediğimde diğer evin penceresinden ıssıd görebiliyorum fakat daire içinden bağlanamıyorum. Konu hakkında acil yardımlarınızı bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: salih2028

Merhaba
    Elimde 2 adet wa5210g ap var. 150m mesafede arada 2 bina olarak birbirini görmeden kullanmak istiroyum. bu olay mümkünmüdür. Evin içinden ap modunda denediğimde diğer evin penceresinden ıssıd görebiliyorum fakat daire içinden bağlanamıyorum. Konu hakkında acil yardımlarınızı bekliyorum...

slm.
    bu tarz sorulara ortamı görmeden kesin cevap vermek biraz zor oluyor. 5210g engel aşma konusunda epey başarılı. yalnız cihazın dışarıya çıkarılması şart.
    bir google resmi koyup bağlanmak istediğiniz yerleri ve mesafeyi ayrıca yükseklikleri belirtirseniz daha iyi yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Merhaba

slm.
    bu tarz sorulara ortamı görmeden kesin cevap vermek biraz zor oluyor. 5210g engel aşma konusunda epey başarılı. yalnız cihazın dışarıya çıkarılması şart.
    bir google resmi koyup bağlanmak istediğiniz yerleri ve mesafeyi ayrıca yükseklikleri belirtirseniz daha iyi yardımcı olurum.

üstad bu isin uzmanidir :) onun sayesinde çok stabil bir internet kullanıyorum hatta eve baya uzak bi yerde telefonun nete çıktığını gördüm şaşırdım yani. ah birde ikinci el uygun bir 5210 daha bulabilsem dahada süper olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yula50

quote:

quote:

Merhaba

slm.

üstad bu isin uzmanidir :) onun sayesinde çok stabil bir internet kullanıyorum hatta eve baya uzak bi yerde telefonun nete çıktığını gördüm şaşırdım yani. ah birde ikinci el uygun bir 5210 daha bulabilsem dahada süper olacak

saol teşekkür ederim.
    sana iyi bir haber vereyim tp-link 7510 geliyor
    1 ay içinde. bir çok kişi 5210g'leri değiştirir büyük ihtimalle
    o yüzden ikinci el baya bulunur yakında.
    hemde fiyatlar uygun olur.

• Pusuya yattım bekliyorum o zaman :)
  • Güzel haber Peki Tp-link 7510' un özellikleri tam olarak nedir ? 5210G ile arasında çok performans farkı varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Güzel haber Peki Tp-link 7510' un özellikleri tam olarak nedir ? 5210G ile arasında çok performans farkı varmı acaba ?

slm.
    7510n'in en büyük farkı üzerinde 15dbi anten olması (5210g 12dbi idi)
    ayrıca adından da anlaşılacağı gibi 150mbps hızında çalışan bi cihaz. (5210g 54 mbps)
    cihaz yalnız 5 ghz kullanıyor 5210g 2.4 ghz olduğu için daha kullanım amacı geniş.
    genelde 7510n karşılıklı hız gereken linklerde daha mantıklı olucaktır.
    malum cihazı ap modunda kullanarak cep telefonları yada birçok wifi li
    cihazın bağlanmasını bekleyemeyiz. 5 ghz çalıştığı için.
  • arkadaşlar 7510g hakkında net bir bilgi bulamadım siz bilgi kaynağınızı bizimle paylaşırmısnız?
  • selam tplink global siteye gir products altında outdor wireless tıkla zaten 5210g ile birlikte yanyana duruyor cihaz.

• quote:

selam tplink global siteye gir products altında outdor wireless tıkla zaten 5210g ile birlikte yanyana duruyor cihaz.

Aynen hocam inceledim açıklmasına baktım bu cihaz bence şirketler için ürütim gibi geldi.veri aktarımı için ayrıca cihazin çıkış gücü 500mv ha ayrıca 5210g nin hatası yoks atabiki cihaz süper ortalama fiyati bunun 100 amerikan doalrı civarıdır bence fazla ise değmez fazla para vermeye bilhasa ev kulanıcıalrı için 5210g yeter sanırsam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yula50

quote:

quote:

Merhaba

slm.

saol teşekkür ederim.
    sana iyi bir haber vereyim tp-link 7510 geliyor
    1 ay içinde. bir çok kişi 5210g'leri değiştirir büyük ihtimalle
    o yüzden ikinci el baya bulunur yakında.
    hemde fiyatlar uygun olur.

üstad tekrar merhaba konuyu biraz hortlatayım :) yeni konu açmadan buradan sorayım. allah razı olsun uzun zamandır senin sayende tek tplink5210 la interneti evime tasıyordum şimdi birtane daha 5210 alıp elimdeki modeme aktararak evde yeni wireless yayını yapmak istiyorum çünki pc den paylaşımla diğer cihazlarıma internet pek saglıklıolmuyor. ikinci 5210 u hangi ayarlarla kurmam gerekiyor bununla ilgili anlatımın yada bir link varmı acaba bu arada ikinci 5210 yolda pazartesi yada salı kurulumu yapıcam

• merhaba.
    allah cümlemizden razı olsun.
    cihazı client modda kullanıcaksın
    şu linkte anlatım mevcut.
    http://www.wifi-turk.com/forum/topic/5866-tp-link-tl-wa5210g-tl-wa5110g-wifi-tuerk-kullanim-kilavuzu/#entry37267
    kolay gelsin.
  • quote:

merhaba.
    allah cümlemizden razı olsun.
    cihazı client modda kullanıcaksın
    şu linkte anlatım mevcut.
    http://www.wifi-turk.com/forum/topic/5866-tp-link-tl-wa5210g-tl-wa5110g-wifi-tuerk-kullanim-kilavuzu/#entry37267
    kolay gelsin.

hocam biraz ugrastım ama pek beceremedim verdiğiniz adresdede tam anlayamadım acıkcası. şimdi iki tp linkde de hangi modlarda yapıcam ayarları birinci ve ikinci tplinkde farklı ayarlarmı olacak

• internet olan modeme kablo ile bağlayıp yayın yaptığın cihazı ap modunda kullanmaya devam edeceksin. Yani ayarları değişmiycek.
    Yeni aldığın cihazı client modunda kullanıcaksın.

• quote:

internet olan modeme kablo ile bağlayıp yayın yaptığın cihazı ap modunda kullanmaya devam edeceksin. Yani ayarları değişmiycek.
    Yeni aldığın cihazı client modunda kullanıcaksın.

Hocam client moda aldım ama karşıdaki 5210 a bağlanmayı beceremedim

• sinyal seviyen nasıl ?
  • sinyal seviyesi aslında listedeki en güclü seviye karsıdaki 5210 ama internet alamıyorum karsıdan
  • cihazlardaki ip yapılandırmaların nasıl. ?
    Modemde dahil yazarmısın.

• evdeki yani hattın oldugu modem 192.168.2.1 modem interneti alan 5210 nun 192.168.2.254 bu yeni bagladıgıma 192.168.2.100 yaptım bide burdaki 5210 a evin içine yayın yapması için us robotics marka bi modem koydum onunda ip adresi 192.168.2.1 aslında karsı tarafda sorun yokda bu tarafda takıldım
  • client moddaki 5210g yi pc ye direkt ethernetle bağlayınca nete çıkabiliyormusun ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.