Şimdi Ara

kablosuz baglantı (100 mt)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar resimde eklediğim gibi 1. noktada notebook var rtl8187 chip setli g sky markalı bi wifi alıcısı var camın önünde de14 dbi lık bi kare anten var. 2. noktada baglanmak istediğim ttnetin verdiği airtes 206 marka model bi wireless modem var elimdeki donanımlarla yaptıgım denemelerle pek basarılı olamadım iki nokta birbirini görmüyor resimdeki binanın köşesi engel oluyor 1.nokta 3 kat 2. nokta 5 kat.. ne yapmam gerektiği konusunda yardım bekliyorum üstadlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: yula50

arkadaslar resimde eklediğim gibi 1. noktada notebook var rtl8187 chip setli g sky markalı bi wifi alıcısı var camın önünde de14 dbi lık bi kare anten var. 2. noktada baglanmak istediğim ttnetin verdiği airtes 206 marka model bi wireless modem var elimdeki donanımlarla yaptıgım denemelerle pek basarılı olamadım iki nokta birbirini görmüyor resimdeki binanın köşesi engel oluyor 1.nokta 3 kat 2. nokta 5 kat.. ne yapmam gerektiği konusunda yardım bekliyorum üstadlar..

slm.
    mesafe çok yakın olsada rt-206 ile o engeli aşma şansın yok.
    yapman gereken bi tane tp-link 5210g alıp modemin olduğu yere kurup (mümkünse çatıya) 1. binaya doğru
    ap modunda sinyal vermek ve elindeki alıcı ile bağlanmak.

• Hocam çatı yok da cama çıkarabilirim ama hicbirzaman oradaki bina yüzüne antenler birbirini göremezler. Birde bu tp linki aldığım zaman başka bi parçaya ihtiyacim olacak mı modemle arasında ki bağlantı ne olacak
  • Yok mu arkadaslar bu konuda yardımcı olabilecek yada Yardim alabileceğim biri
  • quote:

Hocam çatı yok da cama çıkarabilirim ama hicbirzaman oradaki bina yüzüne antenler birbirini göremezler. Birde bu tp linki aldığım zaman başka bi parçaya ihtiyacim olacak mı modemle arasında ki bağlantı ne olacak

camda olur ama camda sinyalleri çok az olsada keser. o yüzden cihazı dışarı koyman daha iyi olur.
    görüş olmasada mesafe yakın cihazın çıkış gücü ve alıcı cihazında güçlü olduğu için bağlantı kurulur.
    modemin kablo çıkışını kullanıyorsan araya 5'li yada 8'li switch takman lazım. yani modemden 5210g'ye cat-5
    ağ kablosu çekiceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Hocam çatı yok da cama çıkarabilirim ama hicbirzaman oradaki bina yüzüne antenler birbirini göremezler. Birde bu tp linki aldığım zaman başka bi parçaya ihtiyacim olacak mı modemle arasında ki bağlantı ne olacak

camda olur ama camda sinyalleri çok az olsada keser. o yüzden cihazı dışarı koyman daha iyi olur.
    görüş olmasada mesafe yakın cihazın çıkış gücü ve alıcı cihazında güçlü olduğu için bağlantı kurulur.
    modemin kablo çıkışını kullanıyorsan araya 5'li yada 8'li switch takman lazım. yani modemden 5210g'ye cat-5
    ağ kablosu çekiceksin.

üstad yani cihaz ethernetle baglantıyı alıyor modemden ve ileriye dogru aktarıyor. camın dısına montajlarım ondada sorun yok peki ondan gelen sinyali bendeki gsky cihazla alıp pc yi nete baglıcam. bu aksam sipariş vericem netden. baska birşeye ihtiyacım varmı? son olarak birde 2.noktadaki 5210g den gelen sinyali alıp 1.noktaya yayabilen bi cihaz varmıdır acaba yani bilgisayarın bagımlılıgını ortadan kaldıracak bi sistem?

• quote:

quote:

quote:

ağ kablosu çekiceksin.

üstad yani cihaz ethernetle baglantıyı alıyor modemden ve ileriye dogru aktarıyor. camın dısına montajlarım ondada sorun yok peki ondan gelen sinyali bendeki gsky cihazla alıp pc yi nete baglıcam. bu aksam sipariş vericem netden. baska birşeye ihtiyacım varmı? son olarak birde 2.noktadaki 5210g den gelen sinyali alıp 1.noktaya yayabilen bi cihaz varmıdır acaba yani bilgisayarın bagımlılıgını ortadan kaldıracak bi sistem?

ok. mantığı doğru anlamışsın.
    istediğin şey mümkün şayet hızlı stabil bir sistem istiyorsan 1 adet daha 5210g alıp
    elindeki usb alıcı ile felan uğraşmadan onuda 1. noktada dışarıya client modda kurup
    ondan gelen kabloyu tercihen tp-link 5110g yada daha ucuz olsun dersen yine tp-link wr-340gd
    tarzı bir router yada ap'ye girip evin içinde tekrar sanki yeni bir wifi ağ gibi
    yayın yapabilirsin. maliyetin biraz artar ama 1. noktada evin içinde wifi modem varmış gibi
    olur. stabil ve hızlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ağ kablosu çekiceksin.

istediğin şey mümkün şayet hızlı stabil bir sistem istiyorsan 1 adet daha 5210g alıp
    elindeki usb alıcı ile felan uğraşmadan onuda 1. noktada dışarıya client modda kurup
    ondan gelen kabloyu tercihen tp-link 5110g yada daha ucuz olsun dersen yine tp-link wr-340gd
    tarzı bir router yada ap'ye girip evin içinde tekrar sanki yeni bir wifi ağ gibi
    yayın yapabilirsin. maliyetin biraz artar ama 1. noktada evin içinde wifi modem varmış gibi
    olur. stabil ve hızlı.

eyvallah hocam sagol iyi oldu bu bilgiler şimdi bi tane 5210 siparişi vericem net den birde kısa süre sonra diğer sistemi kurucam saglıklı ve cokda pahalı olmaması lazım hocam senden ricam diğer sistemde almam gerekenleri tam adıyla sırasıyla yazarmısın bana onları fiyat hesabı yapıp onlarıda alıyım en kısa sürede

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ağ kablosu çekiceksin.

olur. stabil ve hızlı.

eyvallah hocam sagol iyi oldu bu bilgiler şimdi bi tane 5210 siparişi vericem net den birde kısa süre sonra diğer sistemi kurucam saglıklı ve cokda pahalı olmaması lazım hocam senden ricam diğer sistemde almam gerekenleri tam adıyla sırasıyla yazarmısın bana onları fiyat hesabı yapıp onlarıda alıyım en kısa sürede

Alıntıları Göster
    ok.
    diğer sistemin aslında çok bi farkı yok. tek fark interneti usb alıcı yerine yine tp-link 5210g ile alıcaksın
    ve evin içine tp-link wr-340gd yada tercihen tp-link 5110g ile dağıtacaksın.
    yani 2 adet 5210g ve 1 adet wr-340gd kullanacaksın.
    bu arada elinde kullanmadığın rt-205 v.s. herhangi bir wifi adsl modem varsa 340gd almanada gerek yok.
    o modemlede evin içine dağıtabilirsin.

tp-link 5210g ----http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5210G
    tp-link wr-340gd ---http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR340GD
    tp-link 5110g ---http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5110G

not: 5110 ve 340 tercihli yani ikisinden birisini alacaksın. aralarındaki fark evin içindeki dağıtım gücü.
    340 100mw, 5110g 400 mw. ben olsam bu kadar uğraştıktan sonra 20 tl verir 5110g alırdım
    hiç olmazsa evin içindede adam gibi güçlü sinyal olur.

kolay gelsin.

• quote:

ok.
    diğer sistemin aslında çok bi farkı yok. tek fark interneti usb alıcı yerine yine tp-link 5210g ile alıcaksın
    ve evin içine tp-link wr-340gd yada tercihen tp-link 5110g ile dağıtacaksın.
    yani 2 adet 5210g ve 1 adet wr-340gd kullanacaksın.
    bu arada elinde kullanmadığın rt-205 v.s. herhangi bir wifi adsl modem varsa 340gd almanada gerek yok.
    o modemlede evin içine dağıtabilirsin.

tp-link 5210g ----http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5210G
    tp-link wr-340gd ---http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR340GD
    tp-link 5110g ---http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5110G

not: 5110 ve 340 tercihli yani ikisinden birisini alacaksın. aralarındaki fark evin içindeki dağıtım gücü.
    340 100mw, 5110g 400 mw. ben olsam bu kadar uğraştıktan sonra 20 tl verir 5110g alırdım
    hiç olmazsa evin içindede adam gibi güçlü sinyal olur.

kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    hocam şimdi bir tane 5210 siparişi verdim. diğerlerinide sonra alıcam ama son olarak bu gelen i 2. noktaya koyup birinci noktadan mevcut cihazlarımla nete baglanıcam. diğer sistemde bir tane daha 5210 alsam rt205 modem yazmışsınız önceden kalma bi tane usrobotix tek antenli tek cıkıslı wifi modem var boşda bu işimi görürmü olursa 2. 5210 anteni bu modeme mi baglayacagım

• quote:

hocam şimdi bir tane 5210 siparişi verdim. diğerlerinide sonra alıcam ama son olarak bu gelen i 2. noktaya koyup birinci noktadan mevcut cihazlarımla nete baglanıcam. diğer sistemde bir tane daha 5210 alsam rt205 modem yazmışsınız önceden kalma bi tane usrobotix tek antenli tek cıkıslı wifi modem var boşda bu işimi görürmü olursa 2. 5210 anteni bu modeme mi baglayacagım

olur eğer ethernet portu varsa o modemde işini görür.
    2. aldığın 5210g nin kablosunu o modeme girersin.
    modemin dhcp serverini kapatırsın wifi şifreni ağ ismini v.s. ayarlarsın
    oda dağıtır evin içine.

internete bağlı olan 2. noktadaki rt-206'daki kablo olayını atlama. malum rt-206 tek port kablo çıkışı var
    eğer o port şuan başka bir pc tarafından kullanılıyorsa araya 5'li switch koyman lazım.

kolay gelsin.

• quote:

quote:

olur eğer ethernet portu varsa o modemde işini görür.
    2. aldığın 5210g nin kablosunu o modeme girersin.
    modemin dhcp serverini kapatırsın wifi şifreni ağ ismini v.s. ayarlarsın
    oda dağıtır evin içine.

internete bağlı olan 2. noktadaki rt-206'daki kablo olayını atlama. malum rt-206 tek port kablo çıkışı var
    eğer o port şuan başka bir pc tarafından kullanılıyorsa araya 5'li switch koyman lazım.

kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    hocam orda 5 li switch var zaten sorun yok sipariş verdim hızlı kargo diyor hafta sonu kurup deneyicem insallah baglanırız bakalım yardımların için cok tesekkur ederim üstad parca gelince kurup paylasırım durumu yine

• quote:

hocam orda 5 li switch var zaten sorun yok sipariş verdim hızlı kargo diyor hafta sonu kurup deneyicem insallah baglanırız bakalım yardımların için cok tesekkur ederim üstad parca gelince kurup paylasırım durumu yine

Alıntıları Göster
    Arkdaşlar 5210G' nin çıkış gücü nedir acaba ? Bu arada @utkanizmit arkadaşıma teşekkür ederim, 5110G tavsiye etmişti cihazı aldık, kullanan arkadaş çok memnun. Tekrar teşekkürler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 2 Aralık 2011; 11:46:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Arkdaşlar 5210G' nin çıkış gücü nedir acaba ? Bu arada @utkanizmit arkadaşıma teşekkür ederim, 5110G tavsiye etmişti cihazı aldık, kullanan arkadaş çok memnun. Tekrar teşekkürler hocam

bişey diil lafı olmaz. 5110g parasının hakkını 2 kat veren bir cihazdır bende evimde kullanıyorum inan iç ortamda başka ap tanımam.

5210g 500mw yani 27dbm gücünde bir cihaz.
    menüleri felan 5110g ile hemen hemen aynı.

cihazın asıl gücü içindeki 12 dbi panel antenden kaynaklanıyor.
    wifi sinyali 30 derece açı ile direk karşıya doğru gönderiyor.

en güzel tarafı dış ortama birebir uygun bir cihaz. karda yağmurda banamısın demeyen bir
    tasarımı var. düşün yıldırım koruması bile var cihazın.
    valla bu paraya nasıl satıyor tp-link ben şaşırıyorum.

tek sıkıntısı harici anten çıkışına bir anten takarsanız verim alamıyorsunuz. cihazın tasarımında hata var
    harici anten yolunu çok uzun tutmuşlar baskı devrede ve o yüzden verim düşüyor. lakin onuda ufak bir modifiye ile çözdük.
    ama zaten birçok bağlantıda harici antene gerek duymuyor cihaz.

ha bir sıkıntısıda ağda dosya kopyalama hızı düşük. 20 mbit interneti aktaran sistemde 1,35 mb/sn. hız
    veriyor ağda dosya kopyalamada. hoş oda çok önemli diil.

• quote:

ok. hayırlı uğurlu olsun cihazın.
    bağlantıda şuna dikkat et. rt-206 yada rt-205 tarzı modemler genelde dhcp sıkıntısı yapıyor.
    ilk önce 5210g'yi bilgisayarına kablo ile bağla ve cihazın bütün ayarlarını yap.
    büyük ihtimalle rt-206'nın ip si 192.168.2.1'dir.
    hemen 5210g'yi 192.168.2.254 nolu ip'ye çevir. yani 1 li gruptan 2'li gruba al cihazı.
    daha sonra dhcp'yi modemden kapat ve 5210g'den aç.
    yalnız 5210g'de dhcp ayarlarında gateway ve pridns kısmına rt-206 modemin ip'sini girmeyi unutma.

tavsiye ettiğim siteden aldıysan aynı gün kargo yapıyorlar. ayarlarla ilgili bi sıkıntı olursa yaz yardımcı olalım.
    kolay gelsin.

• Hocam verdigin siteden aldım ilginçtir ki ondanda ucuzu hiç bı yerde yok zaten. Kargo bilgilerine göre öğleye doğru alırım getirirler herhalde şimdilik birtane aldım bir iki ay icinde diğer sistemide kurucam belki ikinci elde falanda bulunur o zamana kadar. Cihazi bi montajlayalim bakalım inşallah sorunsuz kurarım.
  • quote:

Hocam verdigin siteden aldım ilginçtir ki ondanda ucuzu hiç bı yerde yok zaten. Kargo bilgilerine göre öğleye doğru alırım getirirler herhalde şimdilik birtane aldım bir iki ay icinde diğer sistemide kurucam belki ikinci elde falanda bulunur o zamana kadar. Cihazi bi montajlayalim bakalım inşallah sorunsuz kurarım.
    üstad urun bugun geldi yarın insallah kurucam mantajlıcam duvara ama kullanıcı katologundan pek birşey anlamadım baglantıları yaptıkdan sonra modem üzerinden mi giricem bu 521o a ayarları yada cd si var ondan mı yarın cihazın ayarlarında takılırmıyım acaba
  • quote:

üstad urun bugun geldi yarın insallah kurucam mantajlıcam duvara ama kullanıcı katologundan pek birşey anlamadım baglantıları yaptıkdan sonra modem üzerinden mi giricem bu 521o a ayarları yada cd si var ondan mı yarın cihazın ayarlarında takılırmıyım acaba

slm.
    hayırlı uğurlu olsun cihazın.
    cihazı ilk defa kullanıcağın için modem üzerinden giremezsin ayarlara. sebebi cihazının default ip adresinin 192.168.1.254 modeminin ise
    192.168.2.1 (yüzde 99) olmasıdır. yani ip grupların farklı.
    poe olayını bildiğini yada çözdüğünü varsayarak aşağıdaki işlemleri yapman işini çözer.

1-) 5210g'yi modeme yada hub'a girmeden direk pc'ye ethernet ile gir.

2-) pc doğal olarak ip alamaz. pc'nin ip adresini manul 192.168.1.100 yap

3-) 5210g'nin 192.168.1.254'den ayarlarına gir.

4-) ilk önce network kısmından ip adresini değiştir 192.168.2.254 yap (yada modem 192.168.1.1 ise aynen bırak hiç değiştirme) ( amaç modemle 5210g'yi aynı ip grubuna almak)

5-) eğer ip değiştirirsen pc yine bağlanamaz 5210g'ye. hemen pc'ye yeniden manuel ip ver 192.168.2.100

6-) ayarlara tekrar gir 192.168.2.254'den. soldan "operation mode" den ap seçeneğini seç ve kaydet

7-) yine soldan "wireless" e tıkla ve basic settings deki ayarları yap. (ssıd kablosuz ağının ismi, region turkey seç, channel 3 yap, power 27 dbm yap, mode 54 mbps) save ile kaydet

8-) yine soldan "security settings" kısmından wpa-psk/wpa2-psk'yı seç. (versiyon automatic, encripytion automatic, psk passshare kısmına kablosuz hangi şifreyi istiyorsan gir., grup key 86400 yap)

9-) yine soldan "distance settings" kısmına gir. oraya manuel seçip 1 gir.

10-) yine soldan "dhcp" kısmına gir. "dhcp settings" seç. dhcp server enable yap, start ip server = 192.168.2.2 (modemin ip'sinin 1 olduğunu düşünerek), end ip adres= 192.168.2.250 gir
    default gateway = 192.168.2.1, pridns=192.168.2.1, default domain boş bırak.

yaptığın her ayarda muhakkak save tıkla kaydet. bütün ayarlar bitince cihazın kablosunu switch'e tak.
    modemin arayüzüne gir ve modemden dhcp serveri kapat.

bütün olay bu artık wifi yayının başladı. kolay gelsin.

• Üstad büyüksün siir gibi dizmissin yapılacak listesini :) yarın kurarken modemi listeyi yanıma alırım usta çok sagol ins. Sorunsuz kurarim yarın modemi.
  • quote:

Üstad büyüksün siir gibi dizmissin yapılacak listesini :) yarın kurarken modemi listeyi yanıma alırım usta çok sagol ins. Sorunsuz kurarim yarın modemi.

lafı olmaz. kurarsın bi sorun çıkmaz çıkarsada panikleme çözülür.
    bak bu konuda arkadaş sendeki cihazlarla pes etmemiş ve sonuca ulaşmış.
    kolay gelsin.
    http://resim.donanimhaber.com/m_55214195/mpage_1//tm.htm#msglink_55214195

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 4 Aralık 2011; 2:08:46 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.