Şimdi Ara

Kablosuz Görüntü Aktarıcı ve Digiturk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
43.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: MHMN

dün aldığım sunnyi sorunsuz kurdum yan odadan hiçbir kayıp olmadan izliyorum kumanda da sorunsuz çalışıyor herkese tavsiye ederim...

ben de dün aldım sunny'den. gecenin 12sinde görüntüyü aktardım da kumanda aktarılmıyor. odalar oturma odası ve karşı köşesinde mutfak. yakın yani anlayacağın.
  • Uydu cihazının, alıcı gözü ile aktarım cihazınızın gözü arasında sorun olabilir, bu konuya dikkat et istersen.
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.tuncer -- 24 Mart 2007; 19:10:58 >
  • sorunsuz çalışması lazım bağlantıları kontrol et...
    quote:

Orjinalden alıntı: anvil

quote:

dün aldığım sunnyi sorunsuz kurdum yan odadan hiçbir kayıp olmadan izliyorum kumanda da sorunsuz çalışıyor herkese tavsiye ederim...

ben de dün aldım sunny'den. gecenin 12sinde görüntüyü aktardım da kumanda aktarılmıyor. odalar oturma odası ve karşı köşesinde mutfak. yakın yani anlayacağın.
  • BEN next kullanıyorum sorunsuz bir şekilde ancak modemi açınca baya bir bozukluk oluyo yani modem bozuyo sinyalleri.
  • evet 2 gözün yanyana olması lazımmış. kılavuzu kelimesi kelimesine okuyunca buldum. teşekkürler. gerçekten tahminimden daha iyi oldu.

bir de komşunun televizyonuna ekrandaki görüntünün düşme ihtimali varmı. alıcısı varsa olabilir de yoksa?

Orjinalden alıntı: g.tuncer

Uydu cihazının, alıcı gözü ile aktarım cihazınızın gözü arasında sorun olabilir, bu konuya dikkat et istersen.
    kolay gelsin

sorunsuz çalışması lazım bağlantıları kontrol et...
  • bende gözler farklı yönlere bakıyor ama en ufak bir problem yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: anvil
    bir de komşunun televizyonuna ekrandaki görüntünün düşme ihtimali varmı. alıcısı varsa olabilir de yoksa?

Çok zor ihtimal olmasına rağmen imkansız değil, genelde insanlar, hemen açıp kullanırlar siz ise 2.nci yada 3.üncü kademede kullanabilirsiniz. Hiç olmazsa açılıştaki otomatik olan 1.inci kademenin frekans bantından uzak bölümüne gitmiş olursunuz
  • bende sorun yaşamıyorum. telsiz telefon ve kablosuz modem kullanıyorum evimde. telsiz telefonum görüntüyü aktardığım odada tv ile yan yana. modemde tek sorun laptop ımı tv nin oldugu odada kullanırsam cok az bir parazt oluşuyor..

quote:

Orjinalden alıntı: terdal

kobalt 37 dışında kablosuz modem ile parazit sorunu yaşamadan kullanabilen varmı. Ben bir tanıdığımdan aldığım aktarıcıda (sanırım Tramwo gibi bir markaydı) parazit sorunu yaşadım kablosuz modem açıkken.
  • Benim Mini Dv Samsung kameram var.Bu kamerayı kablosuz güvenlik kamerası olarak kullanabilirmiyim?Ve msn de kameralı görüşürken kamera elimde dolaşsam?Yine görüşebilirmiyim?Yani tv dan ziyade evde bulunmadığım zamanlarda güvenlik kamerası olarak kullanmak istiyorum.eğer böyle bir imkan olursa saatte ne kadar yer kaplar tahminen? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok makbule geçecek.
  • Merhaba, birşey sormak istiyorum.

Bunun transmitter bağlantısını yaparken illa scart'tan mı yapmak gerekli..Benim digiturk kutunun 2 scartı da dolu. Dvd Writer'a bağlı.

DVD Writer'daki 2 scart da dolu. Acaba DVD Writer'daki boş ses-görüntü çıkışlarından (beyaz kırmızı sarı) transmitter'a bağlantı yapsam fayda eder mi?

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
  • Ben philips aktarıcı kullanıyorum,
    uydu receiver'e önce bu aktarıcının scartını takınca diğer yrinden çıkarttığınız scart da bunun üzerine takılabiliyor. bu sayede scart girişi iptlal etmemiş oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: supreme1979

Merhaba, birşey sormak istiyorum.

Bunun transmitter bağlantısını yaparken illa scart'tan mı yapmak gerekli..Benim digiturk kutunun 2 scartı da dolu. Dvd Writer'a bağlı.

DVD Writer'daki 2 scart da dolu. Acaba DVD Writer'daki boş ses-görüntü çıkışlarından (beyaz kırmızı sarı) transmitter'a bağlantı yapsam fayda eder mi?

• Bodrumda bir arkadaşım restaurantının içinden bahçedeki tv ye aktarım için almıştı ama pek randıman alamamış geriye göndermişti...
  • Problemim aynen bu.. Philips olsa çözer demek ki...Acaba Sunny'de bu özellik var mı? Bilen var mı? Çünkü netten sipariş vereceğim, Philips'i bulamıyorum nette hiçbir yerde.

quote:

Orjinalden alıntı: hteker

Ben philips aktarıcı kullanıyorum,
    uydu receiver'e önce bu aktarıcının scartını takınca diğer yrinden çıkarttığınız scart da bunun üzerine takılabiliyor. bu sayede scart girişi iptlal etmemiş oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: supreme1979

Merhaba, birşey sormak istiyorum.

• Arkadaşlar bu dediğiniz paylaştırıcıyla salondaki digiturk kutusundan diğer odaya görüntü aktarıyoruz ya kumandayı nasıl alıyor o paylaştırıcdan mı alıyor kumandayıda
  • arkadaşlar peki bu görüntüyü kablo ile aktarma imkanımız yok mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

arkadaşlar peki bu görüntüyü kablo ile aktarma imkanımız yok mu ?

Merhaba,

Kablosuz görüntü aktarıcıyı evin içinde kablo karmaşası yaratmaması amacıyla kullanıyoruz.Salondan yatak odasına, oturma odasından 15m. ilerideki oturma odasına görüntüyü aktarmak amacıyla kısaca.
    Kablo ile aktarmak için mesafeye bağlı olarak kablo üzerinde oluşabilecek kayıpları düşünmek lazım.Piyasada çeşitli uzunlukta scart,s-video vb.. kablolar bulabilirsiniz.

Ben Next'in 2 kanallı cihazını kullanıyorum. Mesafe 20m. L şeklinde bir alanda (salon-mutfak-duvar-oturma odası sinyalin geçtiği odalar) çalışıyor.
    Kablosuz modem ile yaşatıyor , çözüm modem ve görüntü aktarıcı arasında uygun kanalları seçmek.
    Kablosuz telefonum yok, 800 Mhz telefonlardan etkilenme ihitmali yok anca 2.4 Ghz olanlardan etkilenebilir.
    Kumanda sinyali infraredle değil ses ve görüntü ile birlikte taşınıyor.Kısaca iletişim şöyle receiverin kumandası ile aktarım cihazı(alıcı) arasında infrared bağlantı (yani kumandayı tv'ye tutar gibi alıcı cihazın gözüne doğru tutuyorsunuz). Alıcı-verici cihazlar arası aktarım ses ve görüntü ile birlikte gidiyor,infrared değil.Aktarım cihazının verici kısmı ile uydu reciever vs.. arasındaki iletişim yine infrared ve daha önce tv kartı kullananlar bilirler,tv kartının üzerinde uzaktan kumanda takılan bir yer vardı,sistematik aynı.
    Bu konuda problem yaşayanların ya aktarımı tamamen infrared olabilir (yakın mesafede çalışıp uzak mesafede çalışmaz) ya da en yaygın problem taşıyıcı üzerine kablo ile bağlanan göz receiverin infrered ünitesi ile haberleşemiyordur.Çözüm bahsi geçen gözün iletim yapan tarafını receivere olabildiğince yakın yerleştirmek (bende 5cm.)
    Scart problemi yaşayanlar (sunny philips ile ilgili mesaj) scart çoklayıcıları kullanabilirler.
    Kalitesiz cihazlar kablosuz modem,telefon,metal eşya hatta önünden geçen insandan (iletişimi engelliyor) bile etkileniyor.
    Dikkat etmek gereken 2. konu taşıyıcı (transmitter) ünite uydu receivere, alıcı(receiver) ise tv'ye bağlanacak.aksi durumda çalışmaz,aktarım tek yönlü (uydu receiverdan tv'ye)
    Uzak mesaeye ya da evinde fazla duvarı olan arkadaşlar yılmasınlar :) fiyatı biraz daha yüksek olan cihazlar var 50-100 yerine 150-250 ödeyip o cihazlardan alacakar.
    Samsung kamerası olan arkadaş güvenlik kamerası olarak kullanabilir fakat sürekli kayıt yapacağı bilgisayar yada amacı kayıt yapmak olan cihazlara ihtiyacı var. Uygun donanımla kamerasındaki görüntüleri internetten canlı olarakta seyredebilir. Amacının sadece güvenlik kamerası olduğunu düşünerek bir pc'ye bağlamasını ve program vasıtasıyla sadece hareket olduğunda kayıt yapacak şekilde ayarlaması işini görecektir,duruma göre fazla yer kaplamaz.
    Görüntünün komşunun,başkasının tv'sine gitmesi için aynı aralıkta (2.4 ghz civarı) çalışan alıcı olması lazım,bu da yoksa görüntü de olmaz.
    Saygılar...

• Selam arkadaşlar

Benim digiturk yatak odasında ve next marka transmitter aldım. Salonda bir TV daha var. Ancak digiturk bağlantısını yeni yaptım ve yeni ufak gri bir decoder getirip koymuşlar eve. Arkasında VCR ve TV için iki SCART kablo girişi Kırmızı ve Beyaz ses girişleri ve Siyah SPDIF girişi var. Bir de RS232 mi ne ona benzer sanırım da sesle ilgili bir giriş daha var (Benim evde olmadığı için hatırlamıyorum..)

Şimdi Next marka transmitter kutusundan çıkan Alıcıyı salondaki TV ye taktım -> OK
    Vericiyi digiturk kutusunun da oldugu odadaki TV ye bağlarken şöyle bir olay var.
    1.Vericiden çıkan kablonun bir ucu TV'deki görüntü girişine takılıyor: Sarı uçlu kablo
    2.Vericiden çıkan diğer kablonun üç ucu var digiturk kutusuna takmak için Kırmızı, Beyaz ve Sarı. Kırmızı ile Beyazı takınca salondaki TVde sesler duyuluyor ama digiturk kutusunun üstünde Sarı kabloyu takacak yer olmadığı için görüntü aktaramıyorum.

Digiturk'u arayıp eski kutulardan göndermelerini istedim ama yok dediler.
    Aklıma bir alternatif geliyor ama çalışır mı bilmiyorum.

Digiturk kablosundan odadaki TV'ye bir scart kablosu uzanıyor. Acaba digiturk kutusunun üstündeki çıkışı çoklasam bir kablo odadaki tv ye gitse. Diğer girişi de scarttan RCA'ya çevirsem ve kırmızı, beyaz, sarı kabloları taksam sorun çözülmüş olur mu? Yoksa piyasada bu sorun başka bir yolla mı çözülüyor.

Bizim peder aslında digiturk teknisyenine sormuş ama kendilerinden 120$+KDV ye almak yerine 65 YTL'ye aldığımız için bizim ürün değil biz yapmayız demişler, bir de üstüne anten kablosunu kısa kesip dekoderi odanın ortasında bırakıp gitmişler...

• Mrb gemide çalışıyorum bir tane çanak antenimiz var ama kamaralara bağlı değil sadece salonlarda receiver var ve benim elimde bir tane avermedia avertv usb 2.0 lite usb tv kartı var .düşüncem ise şu şekilde ben şu kablosuz yayın aktarıcılardan kullanarak salonda gösterilen kanalı kendi kamaramdada izlemek istiyorum bunu elimdeki tv kartı ile yapabilirmiyim acaba ?

tv kartının yandan çıkışları : av bağlamak için kırmızı sarı beyaz girişler bir adet normal çubuk anten karasal yayınlar için giriş (dahili ufak antenini bağlamak için , ve birde s video çıkışı mevcut .

bu istediğim şeyi yapabilmem mümkün mü acaba lütfen biraz detaylı anlatın ben burda uygulamaya çalışıcam , en yakın çeken tvyle aramda yaklaşık 10 metre var ve arada sadece 1 duvar var kablosuz görüntü aktarıcıyı o tv'yle laptopta kullandığım tv kartına bağlasam görüntü elde edebilirmiyim yoksa ufak bir tane tv mi alayım ne dersiniz ?

bendeki tv kartı aşağıdaki linkte

http://www.d-a-r-khardware.com/st.php?u=reviews/avermedia-usb2tv-1

( aralardaki (-) silelim lütfen

lütfen yardım eder misiniz halen net bir bilgi alamadım arkadaşlar , öteki tv nin sürekli açık mı kalması gerekiyor aktarıcıların ve receiverin açık olması yeterli olmaz mi kaynak tvdeki ?
    sadece aynı yayını izleyebileceğimi biliyorum bana o yeterli zaten , ama bazı tv görüntü aktarıcılarının kumandası varmış bu şekilde içerideki tv nin kanalını değiştirebiliyormuşuz doğru mudur ?
    gemi hareket halinde belli bir rotada ilerlerken uyduyu bir kere ayarlamak yeterli oluyor

LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN ARKADAŞLAR TV İLE ARAMDA YAKLAŞIK 10 METRE VE 2 TANE ÇOK İNCE DUVAR VAR , ELİMDEKİ TV KARTINA BAĞLAYABİLİRMİYİM YOKSA MUTLAKA BİR SCART GİRİŞİ Mİ OLMASI GEREK YANİ BİR TV Mİ ALMAM GEREKİYOR

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.