Benim digiturk yatak odasında ve next marka transmitter aldım. Salonda bir TV daha var. Ancak digiturk bağlantısını yeni yaptım ve yeni ufak gri bir decoder getirip koymuşlar eve. Arkasında VCR ve TV için iki SCART kablo girişi Kırmızı ve Beyaz ses girişleri ve Siyah SPDIF girişi var. Bir de RS232 mi ne ona benzer sanırım da sesle ilgili bir giriş daha var (Benim evde olmadığı için hatırlamıyorum..)
Şimdi Next marka transmitter kutusundan çıkan Alıcıyı salondaki TV ye taktım -> OK Vericiyi digiturk kutusunun da oldugu odadaki TV ye bağlarken şöyle bir olay var. 1.Vericiden çıkan kablonun bir ucu TV'deki görüntü girişine takılıyor: Sarı uçlu kablo 2.Vericiden çıkan diğer kablonun üç ucu var digiturk kutusuna takmak için Kırmızı, Beyaz ve Sarı. Kırmızı ile Beyazı takınca salondaki TVde sesler duyuluyor ama digiturk kutusunun üstünde Sarı kabloyu takacak yer olmadığı için görüntü aktaramıyorum.
Digiturk'u arayıp eski kutulardan göndermelerini istedim ama yok dediler. Aklıma bir alternatif geliyor ama çalışır mı bilmiyorum.
Digiturk kablosundan odadaki TV'ye bir scart kablosu uzanıyor. Acaba digiturk kutusunun üstündeki çıkışı çoklasam bir kablo odadaki tv ye gitse. Diğer girişi de scarttan RCA'ya çevirsem ve kırmızı, beyaz, sarı kabloları taksam sorun çözülmüş olur mu? Yoksa piyasada bu sorun başka bir yolla mı çözülüyor.
Bizim peder aslında digiturk teknisyenine sormuş ama kendilerinden 120$+KDV ye almak yerine 65 YTL'ye aldığımız için bizim ürün değil biz yapmayız demişler, bir de üstüne anten kablosunu kısa kesip dekoderi odanın ortasında bırakıp gitmişler...
Arkadaşlar bu sorunu çözen var mı?
iyi akşamlar;
bir sorum vardı, rahatsız ediyorum kusura bakmayın.
salonda eskiden d-smart vardı, duvarı delerek bir kablo vasıtasıyla görüntüyü alıp mutfaktaki televizyona aktarıyorduk. kumanda işini de salondaki d-smart receiver'ından yapıyorduk. d-smart'ı kaldırıp digitürk'e üye olduk. gelen kutuda kaçak yayını önlemek için kutunun arkasını kapatmışlar. biz de gelen teknik servisin yardımıyla "next marka uydu aktarıcı" aldık.
şimdi bir kutuyu scartla digitürk olan televizyonun arkasına, bir kutuyu da yine scart'la önünde uydu veya digitürk olmayan ve salondaki digitürk'ten görüntü almak istediğimiz mutfaktaki televizyona taktık. o iki next kutusunun da ışığı yanıp sönmesine rağmen ve salonda digitürk açık olmasına rağmen mutfaktaki televizyona görüntüyü aktaramıyoruz.
sorularım şunlar.
öncelikle görüntü aktarımını nasıl sağlayabilirim? iki kutunun arkasından çıkan scart girişlerini televizyonların scart girişlerine taktım.
elimizde kutularla birlikte herhangi bir kumanda gelmedi. kumanda işlemini digitürk'ün kumandasıyla mı, yoksa mutfaktaki televizyonun kumandasıyla mı halledeceğiz?
bir de şu çıkan fotoğrafta en önde gözüken kızılötesi kablosunu digitürk'lü olan odadaki kutuya mı, yoksa mutfakta görüntü almak istediğimiz televizyonun ordaki kutuya mı takacağız?
yardımlarınız için çok teşekkürler,
saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: sniper
mesafe cok uzak olmadıktan sonra sorunsuz ızlersınız.mesafe uzadıkca hem goruntu bozuluyor hem kumanda calısmıyor
ayrıca geçmiş olsun arkadaşım
Scartlardan birini digiturk receiver'ına bağlamanız gerek tvdekiler video girişi içindir. O ucunda kızılötesi verici olan kabloyu digiturke bağlanacak olan aktarıcıya takın , kızılötesi verici olan kısmını ise digiturk receiverinin kızılötesi alıcı kısmının önüne koyun. Böylece digiturkün kendi kumandası ile mutfaktan kanal değiştirebilirsiniz.
Arkadaslar ben next kablosuz alıcı verici kullanıyorum. Ancak dvd playerda goruntuyu sorunsuz parazıtsız almama ragmen dıgıturkte sınyok yok yazısı alıyorum. her turlu kombınasyonu denememe ragmen bi türlu gerceklestıremedım. dıgıkutunun arkasında ıkı scart var scartlardan biri tv ye baglı dıgerını nexte bagladım olmadı scart coklayıcı aldım tv ye baglı olan scart gırısıne taktım scartlara hem tv scartını hem next scartını taktım gene olmadı.Ayrıcı dıgıturkte kırmızı beyaz ve sıyah olmak uzere 3 giris var kırmızıyı kırmızıya beyazı beyaza ve sarıyı sıyaha taktım yıne sınyal alamadım.Acaba nerde hata yapıyprum tesekkurler.
Bir yardımcı olacak arkadas yok mu???
quote:
Orijinalden alıntı: can_gsl_142
Arkadaslar ben next kablosuz alıcı verici kullanıyorum. Ancak dvd playerda goruntuyu sorunsuz parazıtsız almama ragmen dıgıturkte sınyok yok yazısı alıyorum. her turlu kombınasyonu denememe ragmen bi türlu gerceklestıremedım. dıgıkutunun arkasında ıkı scart var scartlardan biri tv ye baglı dıgerını nexte bagladım olmadı scart coklayıcı aldım tv ye baglı olan scart gırısıne taktım scartlara hem tv scartını hem next scartını taktım gene olmadı.Ayrıcı dıgıturkte kırmızı beyaz ve sıyah olmak uzere 3 giris var kırmızıyı kırmızıya beyazı beyaza ve sarıyı sıyaha taktım yıne sınyal alamadım.Acaba nerde hata yapıyprum tesekkurler.
quote:
Bir yardımcı olacak arkadas yok mu???
quote:
Salondaki TV'ye bağladığın scartı sök o skart üzerinden kablosuz aktarıcını bağlayıp görüntü göndermeye çalış. Bir de digikutunun arka panel resmini görmeden başka yorum yapmak zor. Resmi koysan yardımcı olan çıkardı.
Öncelikle cevabın için çok tesekkur ederım. Resimşer ise bunlar.
Görüntü çıkışı siyah olmaz sarı olur. Yazısını okuyamadım ama o başka bir şey olmalı. 2. scartta da VCR yazıyor; DVD tarzı bir aleti bağlayıp tv'ye tek scarttan aktarmak gibi bir amacı var. Görüntü çoklayıcı almanız gerektiğini düşünüyorum. Tabii performans düşer mi orasını da düşünmek lazım. Sanırım çoklayıcınız da var digitürkü direk çoklayıcıya bağlayıp TV'ye ve kablosuz görüntü aktarıcıya oradan dağıtmanız lazım. Yine olmazsa son olarak basit kablo ile deneyin, receiver açıldığında tv'de otomatik olarak AV kanalını açmayan bir kabloyla.
digiturk u de coklayıcıyla denedım. Ama yine olmadı. Basit kablo dedıgınız sey nedir acaba. Tesekkurler.
Bazı scartlarla uydu açılır açılmaz tv'de AV kanalı otomatik açılır. Dandik kablolar ise bunu yapmaz. TV'ye komut yollamayan bir kabloyu kastetmiştim.
Bazı scartlarla uydu açılır açılmaz tv'de AV kanalı otomatik açılır. Dandik kablolar ise bunu yapmaz. TV'ye komut yollamayan bir kabloyu kastetmiştim.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
bende nextin görüntü aktarıcısıyla dijitürkü mutfaktaki lcd ye aktarıyorum fakat filmlerde olsun reklamlarda olsun beyazın çogunlukta olduğu görüntülerde bozulma oluyor neden acaba bilgisi olan varmı?beyazın olmadıgı görüntülerde gayet net halbuki
next alacağım tavsiye eder misiniz?
Tv'den Pc'ye aktarım için usb ile bağlanabilen bir ürün var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Tobin Bell
next alacağım tavsiye eder misiniz?
next uydu alıcı var memnunum
arkadaşlar merhaba. yıllardır next'in kablosuz görüntü aktarıcı cihazını kullanmaktayım. cihazı salonla mutfak arasında kullanmaktayım ve aynı zamanda wifi modemim de salonda. wifi açıkken parazit yapıyor goruntu neredeyse tamamen bozuluyor. ve son 1 ayda modemime hicbir cihazla wifi'den bağlanamamaya başladım. hi. bir cihaz salondan bağlanmıyor. şifre bile yanlış diyor bazen. modemi baska yere takıyorum hersey gayet guzel. en son goruntu aktarıcıyı iptal ettim ve yine gayet guzel calisiyor. bu goruntu aktarıcıların sinyal karısmayanlarından var mı. nasıl bir alettir wifi modemin şifresini bozar. internette yine next'in bir cihazını buldum baya güvenli diyor. acaba bu cihaz modemi etkiler mi etkilemez mi bunu merak ediyorum?
arkadaşlar merhaba. yıllardır next'in kablosuz görüntü aktarıcı cihazını kullanmaktayım. cihazı salonla mutfak arasında kullanmaktayım ve aynı zamanda wifi modemim de salonda. wifi açıkken parazit yapıyor goruntu neredeyse tamamen bozuluyor. ve son 1 ayda modemime hicbir cihazla wifi'den bağlanamamaya başladım. hi. bir cihaz salondan bağlanmıyor. şifre bile yanlış diyor bazen. modemi baska yere takıyorum hersey gayet guzel. en son goruntu aktarıcıyı iptal ettim ve yine gayet guzel calisiyor. bu goruntu aktarıcıların sinyal karısmayanlarından var mı. nasıl bir alettir wifi modemin şifresini bozar. internette yine next'in bir cihazını buldum baya güvenli diyor. acaba bu cihaz modemi etkiler mi etkilemez mi bunu merak ediyorum?
Arkadaşım Merhaba bende bu konuyu merak ediyorum herhangi bir ileri bilgiye ulaşabildinmi? kimsede yorum yapmamış.bu konuda bilgi sahibi ustalar deneyimlerini bizimle paylaşmarını rica ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme