Şimdi Ara

Kablosuz görüntü ve ses aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konu için uygun bölümü bulamadım. Yanlış yerdeyse kusura bakmayın. Sizden bir konuda fikir ve tecrübe edinen arkadaşlar varsa önerilerini almak isterim.

Evde oturma odamda 106 ekran led 3d tvm var. Çocuk odasında ise 1 pc var. Amacım Pc den kablosuz olarak görüntüyü televizyonuma aktarıp oyun oynamak istiyorum. Bunun için aşağıda linkini verdiğim ürünleri almak istiyorum. Çocuk odası ile oturma odam birleşik. Arada 1 duvar var. Televizyon ile pc arası ortalama 4 metre gibi.

http://forum.videohelp.com/images/guides/p1954236/vga-rca-sv-adapter.jpg

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=17343&Productid=evatlantaatl5800

ATLANTA ATL 5800

Bu cihaz kablosuz ve sadece rca bağlantı destekliyor. Başka seçeneğimiz yok.

Görüntü kalitesi sizce beni memnun eder mi? Bu işe bulaşayım mı? Kablo ile bağlantı yapmak istemiyorum. Sizce RCA çıkıştan bu televizyonuma yakışır bir görüntü kalitesi elde edebilirmiyim? Ayrıca tabiki HD görüntü kalitesi beklemiyorum ama beni tatmin eder mi oyun oynarken?

Buna ek olarak HD görüntü aktaran cihazlarda var ama fiyatlar uçuk. Bunu alana kadar gider bir xbox 360 yada ps3 alır zevkle oyun oynarım ama bu işi ucuz yolla çözüm önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler...

• Evet arkadaşlar. Kendi konuma kendim bir açıklama yapmak istiyorum. Hiçbir şekilde kimseden yardım ve tavsiye göremeyince, çaresiz ürünü alıp denemek zorunda kaldım. İlerde bu ürünü alacak arkadaşlara rehber olarak katkıda bulunmak istiyorum.

Ürün Atlanta Dış Ticaret firmasına ait Çin üretimi olan ATL-5800 kodlu wifi ses ve görüntü aktarıcı cihazdır. Bu aleti almamdaki amacım yukarda da belirttiğim gibi çocuk odasında bulunan bilgisayarımın görüntüsünü oturma odasındaki tv ye aktarmaktı. Gayet te başarılı bir şekilde aktardı görüntüyü. Fakat gerek görüntü kalitesi, gerekse beni rahatsız eden parazitler yüzünden bilgisayarı komple misafir odasına taşıyıp duvarı delip tv ye bağlantı yapmaktan başka çare bırakmadı. Şu anda gayet memnunum bu durumdan. Hanımla biraz çatışsam da durumu idare ediyorum. Neyse şimdi gelelim alet bekleneni veriyor mu;

Bu cihazı alırken ya olmazsa diye bir düşüncem olmadı. Aklımda alternatif olarak bilgisayarda başarılı olamazsam mutfaktaki tv ye uydudan görüntü aktarıp kullanırım düşüncesi vardı. Bu şekilde de oldu zaten. Tv konusunda oldukça iyi. Ara sıra var olan parazitleri saymazsak tabi. Verici ile alıcı arasında maksimum 3 metre bir alan var buna rağmen arasından geçince parazit yapıyor. Ayrıca kumanda alıcı gözü bir kumanda sinyali yakalamazsa yada siz bu kabloyu vericiye bağlamazsanız, asla düzgün bir görüntü alamıyorsunuz. Sürekli feci parazit yapıyor. Ne zaman bir dekoderden sinyal aldı, görüntü düzeliyor. Tabi bu sinyali 1 kez aldırmak yeterli sonrasında uğraşmıyorsunuz.

Benim tavsiyem sadece tv görüntüsü için alacaksanız alın. Nihayetinde bu amaç için üretilmiş bir alet ama pc konusunda beni tatmin etmedi. Ürün en fazla 1024*768 piksel çözünürlük sunuyor ama aslında bu çözünürlük ortalama kaliteyi arttırmaktan çok daha da berbat hale getiriyor. Bir şekil 800*600 çözünürlüğünü yeniden boyutlandırıp ekrana sığdırmaktan ibaret gibi geldi bana. Şu anda Hdmi kablo ile bilgisayarımı Led tvmde 1080p kalitede kullanıyorum. 1080p kalite nerde, 800*600 çözünürlük nerde. Yanından bile geçemez. Malzeme kalitesi olarak iyi bir ürün, plastiği ve şekli fena değil. Tv izlemek için yeni bir hat çekmekten yada ayrı bir uydu cihazı almanızdan daha iyidir diye düşünüyorum. Arada kablo derdi yok, görüntü kirliliği yok. Fiyatı 100TL.

Sağlıcakla kalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set@mon -- 4 Haziran 2013; 17:41:59 >

• usta, duvar arkası iyi çalışır mı? Mesela benim peder bey yan dairede, oraya tv yayını yapsam yaklaşık 8-9 metre, ama ortada duvar var, yayında bozulma oluyor mu? Denedin mi?
  • Malesef. İyi bir performans beklemeyin duvar arkasından. Önünde engel olmaması lazım. Parazit olur.
  • set@mon kullanıcısına yanıt
    Merhaba; Salondan aynı hizada arada 3 duvar var oturma odasına salonda ki digitürk ü aktarmak istiyorum acaba parazit olurmu? mesafe 7-8 metre var performans alırmıyım? 50" plazmada kullanacağım
  • Ben bunu araştırdım geçen gün yeni nesil smart tvlerde LG' nin mesela DLNA + programı felan mevcut ama bunda şarkı, video, resim görüntüleniyor ekranı yayın yapmıyor.

Intel buna program çıkartmış ama özellikle intel chipsetli bir wireless kartına sahip olmalısınız ve tv ' ninde o teknolojiyi desteklemesi lazımdı herhalde.
  • mutfakta kullanmak için bu cihazdan sipariş ettim, arada duvar da yok o konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum 19 inç vga çıkışlı lcd monitore bağlayacağım lakin rca to vga kabloların işe yaramayacağı söyleniyor bu iş için yapılmış converterler ise 100 lira civarı gibi uçuk fiyatlara sahip, siz bu sorunu nasıl hallettiniz? bu arada işe yaramayacağını söyleyenler bahsettiğim 100 liraya converter satan elektronik dükkanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlevent -- 15 Haziran 2015; 14:46:27 >
  • Araştırmalarıma göre converterden başka bir yolu yok, ikinci el bularak en azından yarı fiyata hallettim. Aldığım zımbırtı S-link SL-AV215 sıfır fiyatları çok esnek 80'ede var 150yede var 20 gün 1 ay beklerim derseniz müvadilleri aliexpresste 9 dolar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.