Şimdi Ara

Kablosuz internet güvenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir cafede müşteri kullanımı için wireless internet koymayı düşünüyoruz acaba güvenli olurmu birileri işyeri bilgisayarlarına girebilirmi veya virus tehlikesi varmı acaba

• Her bağlanan bilgisayarın MAC adresini modeme kayıt edersiniz ve WPA veya WPA2 şifreleme sistemi kurarsınız bu şekilde bu güvenliği aşmak oldukça zordur. Virüs tehlikesi internetten gelebilir bunun için bilgisayarlara antivirüs koruması gerekir.

Birileri bilgisayara erişmek isterse internetten gerçekleşir zaten kablosuz ya da kablolu olması fark etmez. Buna bir nebze önlem olması için modemdeki firewall aktif edin. Her bilgisayara software olarak da firewall kurabilirsiniz ancak ağ ortamında çalıştıkları için gerekli ayarları yapmalısınız.
    Bilgisayardaki paylaşımlar iyi ayarlanmalı ki internet üzerinden kolayca erişilemesin.
    User şifreleri de kolay tahmin edilebilecek şifre olmamalı ki bu tüm şifreler için geçerlidir. Sayı ve rakamlardan oluşan şifreler tercih edin.

Bunlar genel konular bir kaç tanesini izah etmeye çalıştım.
  • Soru yannış anlaşıldı sanırım iş yeri bilgisayarlarının tümü internete baglanmıyor 1-2 kablolu modem ile baglı şimdi ben cafeye kablosuz internet kurup müşterilerin baglanmasını saglamak istiyorum o kablosuz modem aracılıgı ile digen bilgisayarlara girilebilirmi? baglanılabilirmi acaba? Şimdiden çok teşekkürler
  • Arkadaşım modemi bilgisayarlardan bağımsız kurarsınız sadece müşterilere has olur o zaman siz bağlanmadığınız için sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Arkadaşım modemi bilgisayarlardan bağımsız kurarsınız sadece müşterilere has olur o zaman siz bağlanmadığınız için sorun olmaz.

Bu dediginiz yöntem yüzde yüz engeller fakat benim sormak istedigim ayni bir adsl aboneligi almadan diger iş bilgisayarları internete kablolu adsl modemden baglansa ve cafe müşterileri kablosuz modemden baglansa olurmu? tek adsl hattı üstünden.. Teşekkürler..
  • Evet, bağlayabilirsin. Sen ethernet ile bağlanırsın. Modemde muhtemelen 3 yuva daha kalır. 3 bağlantı daha yapabilirsin. Kablolu olarak 4'ten fazla pc bağlanacaksa router kullanman gerekir.

Müşterilerde istediğin sayıda kablosuz bağlantı kurabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.