Şimdi Ara

Fiber İnternet Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba...Üst komşuya Fiber optik modemden kablo çekmek ve interneti paylaşmak istiyorum.20 m kablo bana ne kadara patlar daha doğrusu böyle bir şey mümkün mü ?Nasıl yapılır,yasal mıdır?

• Yasal mıdır demişsin değil diye biliyorum ama paylaştırabilirsin, yan binada 10mbps interneti 10 kişi paylaşan pintiler var
  • nasıl?Bina girişine bir switch koyuyolarmış.Bu mantığa göre bütün binada internet olması gerekmez mi?çünkü bütün evlere kablo çektiler.(Superonline)
  • Bütün binalarda olucak diye bişey yok.
  • ne demek o ya?bütün binalarda switch var biliyorum.olmasada farketez sitede 1 tane olsada yeter.ben sana ne sordum sen ne diosun?Switch var neden her evde internet yok?Çünkü her eve kanlo gelio.Eee kablonun diğer ucuda swichte bağlı.Ama takınca int yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkkarabacak
    Arkadaşlar merhaba...Üst komşuya Fiber optik modemden kablo çekmek ve interneti paylaşmak istiyorum.20 m kablo bana ne kadara patlar daha doğrusu böyle bir şey mümkün mü ?Nasıl yapılır,yasal mıdır?

Merhaba,
    İnterneti paylaşmanız mümkün ama yasal değil. Firmanın haberi olursa sorun çıkması muhtemeldir.
    20 m kablo yaklaşık 10 TL'dir.

Firmanın binalara monte ettiği switchler yönetilebilir özel switchlerdir. Yani öyle kabloyu takarak hemen ağa dahil olamazsınız. Abone olunduğunda firma elemanları switchte ilgili abone için bir ethernet portunu rezerv etmektedir. Ayrıca verdiği cihazın MAC adresini switche kaydetmekte. Ancak bundan sonra internet çıkışı alınabilmektedir.
  • nasıl yasal değil anlamadım bir türlü ? üst komşuya ethernet kablosu yollasam interneti yarı yarıya ödesek ne yani yasakmı bu ? yan odaya ethernet kablosu çekip 2. bilgisayarı internete bağlamamda yasak olsun ozaman ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber internet Hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yasal Değil Ama Bu Ülkede Kimsenin Birşey Dediği Yok, Rahat Olun O Yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Arkadaşlar merhaba...Üst komşuya Fiber optik modemden kablo çekmek ve interneti paylaşmak istiyorum.20 m kablo bana ne kadara patlar daha doğrusu böyle bir şey mümkün mü ?Nasıl yapılır,yasal mıdır?

Merhaba,
    İnterneti paylaşmanız mümkün ama yasal değil. Firmanın haberi olursa sorun çıkması muhtemeldir.
    20 m kablo yaklaşık 10 TL'dir.

Firmanın binalara monte ettiği switchler yönetilebilir özel switchlerdir. Yani öyle kabloyu takarak hemen ağa dahil olamazsınız. Abone olunduğunda firma elemanları switchte ilgili abone için bir ethernet portunu rezerv etmektedir. Ayrıca verdiği cihazın MAC adresini switche kaydetmekte. Ancak bundan sonra internet çıkışı alınabilmektedir.

sağol dostum istediğim cevap buydu.ben yinede deniycem

• quote:

sağol dostum istediğim cevap buydu.ben yinede deniycem

Rica ederim, kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Céltics

Yasal Değil Ama Bu Ülkede Kimsenin Birşey Dediği Yok, Rahat Olun O Yüzden.

valla korkmaya başladım bu devletten derler derler geçen gün mağazamıza geldiler neden türkçe müzik çalıyor diye hesap sordular. radyo olmasına rağmen sorun çıkardılar. radyoda yasak artık
  • yasal değil dostum hemide baya yüklü bir cezası var
  • Noldu tahmin edemezsiniz:) tmm kabloyu üst komşuya çektim.Süperonline görevlileri üst kata gelmiş ve Bnm arkadaşta demişki Bizim alt komşu aldı biz ondan kablo cekcez dmiş ya:)İşin garip tarafı onlar bişi dememiş
  • bu kesinlikle yasal değildir.
    yukarıda "ogulcanozugenc" nickli arkadas nasıl yasal değil falan demiş.adam sadece sana hizmet vermek için senden para talep ediyor sende 5 kişiye daha o interneti pazarla o zaman sende kar et :)
    tamamen illegaldir ve eger yakalanırsanız çok ciddi maddi yaptırımları vardır dikkat ediniz.adamlar eğer kıllandılarsa zaten daha sonra teftişe gelebilirler.o anda size birşey dememelerinin sebebi birşey kanıtlayamayacak olmaları olabilir. :)
    çok mu paranoya yaptım :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.