Şimdi Ara

kablosuz kablolu internet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar form ıcınde oldukca yazı var ama derdıme care bır yazı varmı tam olarak bılmıyorum. derdım kısaca su sekılde..
    evde bır tane masa pc var var ve kablolu 4 portlu bır adsl ıle ınternete baglı bunda bır sorun yok.aynı zamanda bordum asus onun ıcınde wirles kartı var ama wirles modem olmadıgından kullanmıyordum

sımdı bır tanede laptop geldı. wirles kartı vede bır tane wirles modem var.ama modem yuyrt dısından geldıgınden dolayı arkada bızım tel konnektorlerıne uyan bır gırıs yok. gırısı rj45 lı...

bende sole bır uyanıklık yaptım kendımce. wırles modemı bır kablo ıle kendı adsl me bagladım.. yanı laptop wırles modeme baglanıyor ordanda benım adsl modeme ordanda ınternete cıkıs yapıyor.. bunda bır sorun yok. sımdı masa pcde nasıl olsa wirles kartı var onada o sekılde yanı kablosuz baglanayım deıdm.. masa pc wirles modemı yanı routeri buluyo baglanıyo bır sorun yok ama ne ınternette bır sayfa acabılıyom nede msn.. bu arada masa pcde wirles baglanırken ethetnet kablosunu ıptal ettım...

ısın kotusu olmadı dıye mas apcde wirlesi ıptal ettım kabloluya cevırdım sımdı yıne de baglanmıyo..
    cokmu karısık oldu bılmıyorumm.. derıdme care. masa pc kablo ıle baglamak sorun degıl onu hallederımde . masa pc sı wirles modeme yanı routere baglı oldugu halde neden ınternetım yok..

cok kafa sısırdıysem kusura bakmayın selamlar...

• Yanlış anlamadıysam sen senin modemi Bridge moda çevirdin. Wireless modemde router olarak görev yapıyor. Bu durumda sen senin modemden internete çıkamazsın, çünkü lokal IP alamazsın. Sen network kablonu wireless a takarsan rahatça bağlanması gerekir. Yok eğer buda olmazsa senin modemi resetle ve yeniden kur. Ardından wireless modemin içine gir ( markasını bilmediğim için tam yerini söyleyemeyeceğim )
    Routing / Brigde / Single yazan ve seçilebilen bir bölüm olmalı, orayı Routing 'e çevir. Böylece hem senin Pc hem de laptop rahatça bağlanır.
    Yook bunların hiçbiri olmazsa olay şu:
    Yurtdışından gelen modem ( büyük ihtimalle USA ) arkasındaki ADSL veya DSL yazan 8 portlu RJ45 jakı kullanabilirsin. Şöyle bir ucunda RJ45 jack takılı bir parça kablo al. diğer ucundaki 8 kablodan orta 2 ucu seç ( RJ45 jackın 4. ve 5. iğnelerine denk gelen uçlar ) Bu uçlara yine bir ucunda RJ11 denen normal telefon jackı takılı bir miktar telefon kablosunu ekle, yani birbirine bağla. İşte sana bir ucu RJ45 diğer ucu RJ11 olan kablo. RJ45 ucunu modeme RJ11 olan ucunu da telefon prizine tak. İşte sana ADSL.
    Kolay gelsin.

• bilgilerin için tesekkur ederım ustam. aksam bır deneyecegım. durumu bıldırırım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.