Şimdi Ara

Kablosuz kopma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Her ne kadar mesaj başlığı biraz genel yazılıp detay vermemiş olabilir ama sorunumu kısa kelimelerle daha detaylı anlatmayı bir türlü beceremedim.

Problemim Lenovo Y560 dizüstü bilgisayarımın eve yeni bağlanan TTnet'in vermiş olduğu fiber modem TILGIN H1311 modem'le bağlantasının sürekli kesilmesi. Evde birden fazla kablosuz ağa bağlanan cihazımız var ancak hiçbirisinde böyle bir problem yokken benim bilgisayarım özellikle az da upload yaptığı anlarda bağlantıyı kaybediyor. Örnek vermek gerekirse speedtest.net'te hız testi yaparken downloadda bir sıkıntı çıkmıyor ama ne zaman ki pc upload testini yapacak bağlantı kopuyor. Bu arada başka kablosuz ağlara bağlandığımda böyle bir problemle karşılaşmıyorum.

Modem ayarlarından frekans değiştirmeyi deneyeyim dedim ama modem admin penceresindeki Kablosuz(WLAN) sekmesinde ilgili bölümü bulamadım.

Bu arada hali hazırda bir kez modemin değiştirilmesini sağladım ama problem ikinci modemde de devam etti.

Böyle bir problemle karşılaşanlarınız oldu mu veya ne gibi çözüm öneriniz olabilir bana?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: maeglin3

Günaydın arkadaşlar,

Her ne kadar mesaj başlığı biraz genel yazılıp detay vermemiş olabilir ama sorunumu kısa kelimelerle daha detaylı anlatmayı bir türlü beceremedim.

Problemim Lenovo Y560 dizüstü bilgisayarımın eve yeni bağlanan TTnet'in vermiş olduğu fiber modem TILGIN H1311 modem'le bağlantasının sürekli kesilmesi. Evde birden fazla kablosuz ağa bağlanan cihazımız var ancak hiçbirisinde böyle bir problem yokken benim bilgisayarım özellikle az da upload yaptığı anlarda bağlantıyı kaybediyor. Örnek vermek gerekirse speedtest.net'te hız testi yaparken downloadda bir sıkıntı çıkmıyor ama ne zaman ki pc upload testini yapacak bağlantı kopuyor. Bu arada başka kablosuz ağlara bağlandığımda böyle bir problemle karşılaşmıyorum.

Modem ayarlarından frekans değiştirmeyi deneyeyim dedim ama modem admin penceresindeki Kablosuz(WLAN) sekmesinde ilgili bölümü bulamadım.

Bu arada hali hazırda bir kez modemin değiştirilmesini sağladım ama problem ikinci modemde de devam etti.

Böyle bir problemle karşılaşanlarınız oldu mu veya ne gibi çözüm öneriniz olabilir bana?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Bide modeme fw güncelleyin belki faydası olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihazin arayuz resmini koyma sansin olursa yardımcı olabilirim. pc ve modemde chipset uyusmazligindan yapabilir 2 modemde aynı hatayı yapmasi garip bir durum pcdeki kablosuz baglantininda guncel yazılımı varsa guncellemeyi deneyebilirsin. Yada tilgin modemin teknik servisine mail atip kablosuz kartinin modeli isletim sistemi seklinde durumu bildirirsin onlarda inceleme yapıp sana durumu bildirirler.
  • Sinyal gücüyle alakalı olabilirmi
  • aradıgınız ilacınız burda link e tıklayın

http://forum.donanimhaber.com/m_74387351/tm.htm
  • arkadaşlar sorunu 802.11bg, 2,4 GHz (54 Mbit/sn'ye kadar) şeklinde ayarlayarak sanırım aştım. ancak o pencereye nasıl geldim, ben bile bilmiyorum. ne rezalet bir modemmiş bu böyle.
  • modemin firmwareni guncelle kablosuz kanalını degıstır .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.