Şimdi Ara

Kablosuz Modemi Apartmanda Dağıtmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Karşı dairemde dayımlar kalıyor. İki evde de internet var ve ikisi de sınırsız telefonuydu felan iki eve de toplam 150 lira gibi bi masraf var her ay. Ben de bu interneti teke düşürmeyi ve iki evin de kullanması fikrini düşündüm. Lakin şöyle bir sorun var,modemi karşı daireye kuracağım. Bizim evden bu wirelessı görmesi için nasıl bir yöntem uygulamalıyım? Wireless adaptör dedikleri şeyi kendi laptopuma mı takmam gerekiyor yoksa kablosuz modemin bağlı olduğu masaüstü bilgisayara bağlasam oradan bana yayın alanını genişletir mi? Ve de son sorum diyelim ki yayın alanını genişletti bu yayın alanını her daim kapsaması için bilgisayarın sürekli çalışıyor olması gerekir mi adaptörün yayın yapması için? Teşekkür ederim şimdiden,kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz2828

Arkadaşlar merhaba. Karşı dairemde dayımlar kalıyor. İki evde de internet var ve ikisi de sınırsız telefonuydu felan iki eve de toplam 150 lira gibi bi masraf var her ay. Ben de bu interneti teke düşürmeyi ve iki evin de kullanması fikrini düşündüm. Lakin şöyle bir sorun var,modemi karşı daireye kuracağım. Bizim evden bu wirelessı görmesi için nasıl bir yöntem uygulamalıyım? Wireless adaptör dedikleri şeyi kendi laptopuma mı takmam gerekiyor yoksa kablosuz modemin bağlı olduğu masaüstü bilgisayara bağlasam oradan bana yayın alanını genişletir mi? Ve de son sorum diyelim ki yayın alanını genişletti bu yayın alanını her daim kapsaması için bilgisayarın sürekli çalışıyor olması gerekir mi adaptörün yayın yapması için? Teşekkür ederim şimdiden,kolay gelsin..

repeater alacaksınız ve pc nin çalışmasına gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Access Point almanız gerekiyor. Model olarak ihtiyacınıza göre tek antenli (TL-WA701ND), çift antenli (TL-WA801ND), üç antenli (TL-WA901ND) olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Önerdiğim 3 ürün de Universal Repeater özelliğine sahip bir Access Point'tir. Universal Repeater ve Access Point cihaz içinde birer moddur. Universal Repeater özelliğine sahip Access Point cihazlar Repeater cihazlar olarak da söylenir. Cihazı Universal Repeater moduna alırsanız bir kaynak (kablosuz bir ağ)dan aldığı sinyali tekrarlayarak dağıtır bu modda alacağınız performans aldığınız cihazın anten sayısı kadar modeminizin dağıtım gücünün iyi olup olmadığı ile doğru orantılıdır. Cihazı bu moda alırsanız bağlantı kablosuz alınıp kablosuz dağıtıldığı için internet hızınızda kayıplar olacaktır örneğin 50 Megabit bir internet hızınız var ise bunu 20-30-40 küsur megabit alabilirsiniz bu durum binanızdaki fiziki koşulara (ısı yalıtımı, kartonpiyer modeme uzaklığınız) göre değişiklik gösterecektir. Eğer modemle aranızda fazla mesafe ve yukarıda belirttiğim engel sayısı fazla ise tavsiye etmem. Başka bir alternatifiniz var o da şu aldığınız Access Pointi AP (Access Point) moduna alarak modeme bir kablo ile bağlantı sağlarsınız ucuna da aldığınız Access Pointi takıp evinizde prize takarsınız cihaz modemden kablo ile aldığı bağlantıyı kablosuz dağıtır sanki evinizde bir hat varmış gibi evinizde kablosuz bir ağ yaratabilirsiniz bu bağlantı şeklinde kayıp neredeyse hiç yoktur tavsiye ederim.

Eğer karşı dairede iyi bir modem var ise, bağlantı yalnızca kablosuz sağlanacaksa (universal repeater modunda);
    TL-WA801ND ya da TL-WA901ND
    eğer bağlantı kablolu alınıp kablosuz dağıtılacaksa (access point);
    her 3 model de iş görür.
    cihazları internetten satın almak isterseniz;
    http://www.akakce.com/access-point/en-ucuz-tp-link-tl-wa701nd-fiyati,143206.html
    http://www.akakce.com/access-point-router/en-ucuz-tp-link-tl-wa801nd-fiyati,432565.html
    http://www.akakce.com/access-point/en-ucuz-tl-wa901nd-fiyati,157418.html

alacağınız cihazın ismi wireless adaptör değil Access Point wireless adaptör USB'den çalışır Access Point fişe takılarak çalışır (modem gibi). Modemde bağlantı sağlanması için hat girişi bulunur Access Point'te bilgisayardaki ethernet girişinden bulunur. Access Point bilgisayardan bağımsız bir cihaz olduğu için çalışması için bilgisayarın açık kalması gerekmez.

• Değerli DonanımHaber Kullanıcıları;

TP-LINK TURKIYE olarak DonanımHaber üzerinden siz değerli kullanıcılarla irtibat içerisindeyiz. TP-LINK ürünlerinde 7 - 24 destek alabilirsiniz.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • kadir.uluag kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kadir.uluag bende şu anda evde bi tp-link modem var acaba acces point özelliğine sahip mi değil mi önce onu arastırayım. Sonra pşmadı bu tek antenli access pointerlar işimi görür diye düşünüyorum onlardan alırım..
  • modeli nedir ben size söyleyeyim var mı yok mu
    TP-Link W8901G modeli var elimde..
    Araştırmama göre acces pointer özelliği varmış ama bunu nasıl aktif edicem bir bilginiz var mı? Bu iki daire için işimi örür mü acaba?
  • oguz2828 O kullanıcısına yanıt
    modem arayüzüne girceksin orda biraz karıştırırsan bulursun
  • Modemi arkasından bulunan reset düğmesiyle resetleyin pcye ethernet ile bağlayın ve 192.168.1.1 ile modem arayüzüne girin Interface Setup bölümünden Lan'ı seçin altta bulunan 192.168.1.1 olan IP adresini modem aralığında bir IP ile değiştirin. (Örn: 192.168.1.254)
    Modem IP adresiniz değişecek artık 192.168.1.254 ile modem arayüzüne giriş yapacaksınız.
    internet bölümüne gelin ve burada Encapsulation satırında PPPoA/PPPoE olan kısmı Dynamic IP address olarak seçin
    Bridge Interface: Activated
    Default Route: No
    Lan kısmına gelin DHCP disabled yapın.
    Wireless kısmına gelin burada şifre ve SSID (ağ ismi) ayarlayın tüm ayarları kaydedin cihazı kapatıp açın ve modeme bağlayın.

binanın fiziki koşullarına bağlıdır cihazın performansı kesin birşey söyleyemem deneyip görmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 28 Ocak 2014; 13:33:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.