Şimdi Ara

kablosuz modemi köprü olarak kullanmak istiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

komşumla ortak kablosuz internet kullanıyoruz... onun modemi airties rt 206.. bende de ttnet in verdiğin pikatel airmax 101 modem var...bağlantı bütün odalara gitmediği için kablo çekip bizdeki kablosuz modeme bağlayıp modemden ufak bi ayar yaparak köprü olarak ayarladık ve evin sinyali full yaptık ama neden bilmiyorum indirme hızım 100 kb den 20 kb ye düştü... direk bağlanınca normale dönüyor tekrar... çektiğimiz kabloyla alakalı galiba.. ya uzun ya kalitesiz... bizde kablo kullanmadan köprü olarak kullanmak istiyoruz ama onu yapamadık sanırım...modemin kablosuz köprü özelliği var biraz kurcalayıp bağladım sinyal full ama internete girmiyor... hangi ayarı yapamadım bilmiyorum.. aşağıdaki resimde modemin arayüzünde kablosuz köprü kısmı var ama her şeyi denememe rağmen yapamadım... yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 30 Nisan 2009; 15:53:12 >

• Merhaba,
    WDS denen özellik bu desteğe sahip wireless modem ile AP/router arasında yapılabliyor. Wireless modemler arasında yapılabiliyormu bilmiyorum. Ben 2 wireless modem arasında biraz uğraştım ama başarılı olamadım. 2 modem arasında yapılabiliyormu araştırmak lazım.
    WDS için her iki cihazın wireless olarak aynı kanalda yayın yapması lazım. Örneğin her iki cihazda 11. kanalda olmalı.

Bağlantı yavaşlığı açısında internete çıkış yapılan modem ile AP gibi kullanılan modem arasındaki ethernet kablosunu bir kontrol edin. Bu kablo DÜZ mü ÇAPRAZ mı? Kablo standarda uygun olarak mı yapıldı? Kablo uçlarının renk sıralaması nedir?
  • kablodan olmalı büyük ihtimal.. gördüğüm en ince kablo ve biraz kırmıştık.. köprü özelliğini modemin servisini arayıp öğrenmeye çalışacam.. başka türlü zor sanırım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.