Arkadaşlar şöyle araştırdımda bununla ilgili oldukca fazla yazı var aslında.İngiltere okullarda yasaklamıştı geçenlerde
quote:
İsveç merkezli Karolinska Ensitisü, Wi-fi bağlantıların tıpkı saatli bomba gibi olduğunu açıkladı. Uzmanlara göre, Wi-fi bağlantıları yüzünden şehirlerin üzerinde “Manyetik bir bulut” oluşuyor. Bu manyetik alan dünyanın çevresindeki doğal manyetik alandan tam 1 milyar kat daha güçlü... Karolinska’nın yaptığı araştırmanın ön sonuçlarında manyetik dalgaların beyin hücrelerini öldürdüğü, sinir sistemi rahatsızlıklarına yol açtığı ve hatta kanseri tetikleyebileceği ortaya çıktı. Özellikle kafatası yapıları ince ve sinir sistemleri gelişme sürecindeki çocukların risk altında olabileceğine dikkat çekildi. Uzmanlar evlerde kullanılan bağlantıların da tehdit oluşturabileceğini öne sürdü. İngiltere Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kamu Sağlığını Koruma Kurumu (HPA), Başbakan Tony Blair’e mektup yazarak, “21’inci yüzyılın sigarası ile karşı karşıya olabiliriz. Resmi araştırma başlatılsın. Eğer araştırma sonucunda olumsuz etkileri kanıtlanırsa, Wi-fi bağlantıların yasaklanmasını isteyeceğiz” uyarısında bulundu. Avusturya okullarda kablosuz ağ bağlantısını yasakladı.
Başka bitane
quote:
İngiliz sağlık yetkilileri, okullarda kablosuz bilgisayar ve internet bağlantılarının çocuklar için radyasyon tehlikesi oluşturduğu konusunda uyardı. Ülkede önemli bir sağlık problemi olarak gündeme gelen konu, "Independent on Sunday" gazetesinin kapak haberi oldu. Sağlık Koruma Dairesi Başkanı Sir William Stewart, ülke çapında okullara yerleştirilen "Wi-Fi" adlı kablosuz şebekeler radyasyon yaydığı için öğrencilerin sağlık kontrolünden geçirilmesini istedi. Sir William, kansere ve erken yaşlanmaya yol açabileceği söylenen "Wi-Fi" sisteminin iyice denetlenmesi için baskı yapıyor. Bilgisayarların telefonlara bağlanması için kablo gerektirmeyen "Wi-Fi" sistemi, İngiltere'deki ilköğretim okullarının yarısından fazlasında, orta öğretim okullarının ise beşte dördünde kullanılıyor. Bazı Avrupa ülkeleri "Wi-Fi" sistemini yasaklama ve sınırlama yönünde önlemler almaya başladı. İngiltere'de bir okulda bir öğretmenin hastalanması üzerine kablosuz internet kısmen kaldırıldı. Sir William'ın baskıları üzerine yapılan araştırmalar baz istasyonlarının kansere neden olduğunu ortaya çıkarmış bulunuyor.
@Merzah,Bende wireless modemin wirelessını kapattığım halde ,Laptopla aratınca gözüküyordu ama bağlanmıyordı.Yani sinyal yaymaya devam ediyordu .Sende kontrol et istersen.
Ben wireless ı kapadığımda sinyal yaymıyor yani notebook ile arattık ama bulamadı benimkini açtım o zaman gördü nede olsa Asus bırakta farkı olsun
cep telefonları ses dalgaları radyo dalgaları ve bunlarla birlikte radyoaktif manyetik alanı kullanarak çalıştığından radyasyon açısından zararlıdır. Ancak wireles, bluetooth gibi cihazlar yalnızca radyo dalgası ile işlevsel olduklarından sağlık yönünden etkisi yoktur. Radyo 100 yıl önce de vardı...
Bizim göremedigimiz sinyaller özellikle cep telefonundaki ve kablosuz herşeyde uzaktan kumanda da bile var. Ancak kumandayı sürekli kullanmıyoruz. Wireless ve telefonları uzun süre kullanıyoruz. Cep telefonu olayı hemen hemen 15 senedir var diyelim. Wireless ise daha da az. Bu nedenle insanlarda birşeyler olması icin zaman gecmesi gerekir. Şu anda kimse birşey yok gibi davranıyor. Ama ileride yavaş yavaş etkilendiklerini hatta bu etkiden dolayı dogacak cocuklarda da etkisi olabilecegi kanısındayım. Bence önlem alınmak zorunda. Bu sinyaller gercekten de beyne ve sinir sistemine zarar veriyor. Bu da üreticilerin işine gelmediginden doktorların bu tip söylemlerde bulunmalarını istemiyor.
cep telefonları ses dalgaları radyo dalgaları ve bunlarla birlikte radyoaktif manyetik alanı kullanarak çalıştığından radyasyon açısından zararlıdır. Ancak wireles, bluetooth gibi cihazlar yalnızca radyo dalgası ile işlevsel olduklarından sağlık yönünden etkisi yoktur. Radyo 100 yıl önce de vardı...
sigarada 100 yıl önce vardı
Özellikle evde hamile bayanın olması durumunda çok dikkat edilmesi gerekiyor
ewt hamilelik önemli çünkü zaten anne karnında henüz bikaç hücre iken radyasyon dalgalarının çocuğun bikaç hücresini değiştirmesi hayatını değiştirmesi anlamına gelir. hadi biz büyüdük artık bizde pek bişey değişmez. ama hamileler önemli!!!
ayrıca bu dalgalar etrafındaki materyalleri radyasyon dalgası ile hücrelerini titretir. titreyen hücreler hareketten dolayı ısı kazanır. bu bir cep telefonu baz istasyonunun yanında insan vücudunu 0,5-1 dereceye kadar ısıtabilir. ısınan hücrenin yapısı bozulabilir. yapısı bozulan hücrede ilerleyerek kanserli hücre olabilir. bunlar ihtimal.
ha belki sadece cep telefonu veya sadece modem etkili değildir. yediğimiz cipsler özellikle o paketlerin içi neden parlak jelatin var sanıyorsunuz? 1 paket ciplede ölmeyiz. ancak 60-70 yıl boyunca bu radyasyonlara maruz kalan vücutun tedavisi yok. sonuçta bir yerden patlak verme ihtimali yüksek olur. bu tip şeyleri azaltarak ihtimali azaltabiliriz.
zaten aparmanda oturuyorsanız evinize ulaşacak en az 3 kablosuz modem sinyalleri vardır. İstiyorsanız arayın laptopunuzdan falan. kanser riski diye almamak bana mantıklı gelmiyor çünkü evimde hali hazırda 4 modem görünüyor
quote:
Orijinalden alıntı: sallapati33
ooohoooo bunları düşünecek olursak asıl o zaman kanser oluruz bence...Tüm elektronik cihazlar zaten yeterince radyason yayıyor sadece kablosuz modeme takılmayın boşu boşuna.
Ama vücudumuz o kadar mükemmel yapıda ki her gün zaten bir miktar kanser hücresi vücudumuzdan yok ediliyor.
Evet özellikle çocuklar korunsa iyi olur ama bir kişi almayınca sorun çözülmüyor, kırsal kesimde oturmuyoruz ki biz almayınca sorun çözülsün ortalama bir semtte laptopunuz en az on adet kablosuz modem görüyordur. Nasıl korunacaksınız? Tek yapabileceğinz çocukların bulunduğu yerden mümkün olduğunca uzakta tutmak olabilir.
Her tarafımız wireless telefon baz istasyonu radyo uydu.Bu yüzyılda radyasyondan biraz zor korunulur.Wireless modeme gelene kadar zarar veren daha tehlikeli şeyler var
kanser herşeyden önce genetiktir. Genlerinizde kalıtımsal bir aktarım yoksa sonradan kanser olma oranı çok çok düşüktür. Ama illaki kanserden korkuyorsak önce içtiğimiz çayları değerlendirmek lazım. Çernobilin etkileri bitti mi ki sıra wirelesse, cep telefonuna geldi? Önceki yıllarda yumurta yemeyin şöyle zararlı böyle zararlı derlerdi şimdi yumurta yiyin çok faydalı şöyle iyi böyle iyi diyorlar. Amerikada bununla ilgili yapılan bir araştırmada 1saat güneşte durmak ile 1saat wirelessli ortamda durmak karşılaştırılmıştı 1saat güneşte durmak, wirelessten 6kat daha zararlıydı radyasyon açısından. Aradım ama linki bulamadım bulunca ekleyeyim. Tamamen masum olamaz tabiki ama bu kadarda abartmamak lazım.
Benim kadar eskileriniz bilir renkli televizyonlar ilk çıktığında da aynı muhabbet dönüyordu zararlı mı değil mi vs. ne oldu evinde tv var diye kanser olan oldu mu? Neyse bakalım zaman gösterecek
işim gereği kablosuz ağ benim için vaz geçilmezdi. VOİP servislere cepten bağlanıp görüşüyordum. Görüşmelerim yurt dışı olamsından dolayı müşteriler le uzun görüşmeler sonucu kulaklarımda ısıma ve baş ağrısı çekiyorum. ama bu görüşmelerimi masa üstu bilgisayarla yapınca öyle bir sorunum olamuyordu. şimdi artık mecbur kalmadıkça cep telefonu kulanmasamda baş ağrılarım geçmiyor. WİFİ ye gelince Bizim evde hiç çiçek yoktu taki kayın validem zorki olarak bize bir saksı bıraktı. adını bilmiyorum ama kılıç diyorlar. Ama ne hikmetse bizim kılıç hiç uzamıyordu. sanki onun için zaman durmuş gibi. her ne yaptı isek nafile. Taki Ben WİFİ kapatım. 3 aykaplı idi çicek uzmaya başlamıştı. tekrar tatiler bitince bakıcımızın kızı wifiyi açmış. bir baktık tekrar durmuş ucları sararmış. wifiye baktım açık hemen kapatım. modemi değiştirdim. şimdi sorun yok çicek çok güzel yetişiyor. ayni denemeyi komşularımızda yaptı işe yaradı. Wifi ile çiçekler aynı odada ise bitkiler çok etkiliniyor. arada duvar varsa fazla etkilenmiyor. bu sorunu yaşayanlar varsa denesin. Bazı arkadaşlar radyo zaralımı demiş. ki yanılıyorlar. bir kısa dalga (sw) vericisini yakınıda gidin 1 metre aluminiyum çubuk ucuna 12 v bir ampul takın ampulun değer ucuna bir bakır kablo takarak bakır kabloyu yere saplayın. isik yanar. Y demekki mikro dalganın içindesiniz. Azda olasa hücrelerinizdeki sıvılar ısınmakta veya bazı hucreler ölmektedir. yanılıyormuyum yoksa.
quote:
Orijinalden alıntı: A.C.
kanser herşeyden önce genetiktir. Genlerinizde kalıtımsal bir aktarım yoksa sonradan kanser olma oranı çok çok düşüktür. Ama illaki kanserden korkuyorsak önce içtiğimiz çayları değerlendirmek lazım. Çernobilin etkileri bitti mi ki sıra wirelesse, cep telefonuna geldi? Önceki yıllarda yumurta yemeyin şöyle zararlı böyle zararlı derlerdi şimdi yumurta yiyin çok faydalı şöyle iyi böyle iyi diyorlar. Amerikada bununla ilgili yapılan bir araştırmada 1saat güneşte durmak ile 1saat wirelessli ortamda durmak karşılaştırılmıştı 1saat güneşte durmak, wirelessten 6kat daha zararlıydı radyasyon açısından. Aradım ama linki bulamadım bulunca ekleyeyim. Tamamen masum olamaz tabiki ama bu kadarda abartmamak lazım.
Benim kadar eskileriniz bilir renkli televizyonlar ilk çıktığında da aynı muhabbet dönüyordu zararlı mı değil mi vs. ne oldu evinde tv var diye kanser olan oldu mu? Neyse bakalım zaman gösterecek
Kanser de genetiğin % 15 etkisi vardır. Kalan faktörler ise diğer etkenler tarafından belirlenir diye biliyorum.
Güneş konusunda ise sana % 100 katılıyorum. Özellikle ozon tabakasının delinmesinden sonra güneşin zararları o kadar arttı ki anlatmakla bitmez. En ölümcül cilt kanseri olan Malign Melanom adeta tavan yaptı. Her yıl binleerce kişi bu hastalığa yakalanıyor. Tavsiyem özellikle vücudunda benleri fazla olanlar kesinlikle güneşten elinden geldiğince uzak dursunlar. Yada enaz 50 faktörlü güneş kreminden kullansınlar
zararlı olmayan hiçbişey kalmadı ne yapacağımızı şaşırdık artık.
Mademki Teknolojiden uzak duramıyoruz...
Bu durumda bu zararları en aza indirecek veya telafi edecek çözümlere neden yoğunlaşmıyoruz.
1-) Mesela Wi fi modem yanına kaktüs çiçekleri koyun. Evet güneş ışığında radyasyon daha fazla. Ve en fazla bu durum çöllerde yaşanır. Peki çöllerde hangi bitki yaşar. Kaktüs. Allahu Teala resmen ipucu veriyor bize. Ve araştırmalarda bunu ispat ediyor. Radyasyon yayan cihazların yanına kaktüs koyun. Bakın o kılıç çiçeğini öldüren dalgalar buna nasıl hayat veriyor. Sizde rahatlayın artık. Her buluşun bir ceremesi oluyor ama onunda panzehiri bulunur Allahın izniyle.
2-) Kanser olayı içinde size tavsiyem. Hacamat'tır. Ve ya sülük tedavisi. Ama önleyici hekimlik olarak işe yarar. Kanser olanın işi tabiki daha zor. Çok telefon kullandığı için başağrısı çekenlere tavsiyemdir. Yaşadım, denedim, biliyorum. Ayrıca sinüzüt kaynaklı başağrısından dolayı kafasını duvarlara vuran kızcağım da o kadar ilaç kullandıktan sonra artık çaresizlikten sülüğe evet dedi. Deyiş o deyiş. Kurtuldu gitti. Haftada bir tutan o sinüzit krizleri 1 yıldır yok artık. Özellikle kan kanseri gibi vakalar için her yıl yapılacak bu tür uygulamalar 1 numara lı reçetelerdir.
Ha şimdi bunlar la dalga geçecek olanlara tavsiyem biraz araştırın. Rusyada bu işler önleyici tedaviler olarak ayrı bir tıp branşı ve Avrupada binlerce sülük uygulama klinikleri mevcut. Biz dinimizin ve atalarımızın tavsiyeleriyle dalga geçerken birileri bu işin ilmini veriyor artık. Annemi bel fıtığı ameliyatından 10 yıl önce bu tür tedavilerle kurtarmıştım. İşin garabetine bakınki doktor Rus'tu. Bio enerji uzmanlığı altında bir baktım yaptıkları şeyler bizzat bizim kocakarıların yaptığı şeyler. Bardak vurma olmuş vakum pompa. Hacamat olmuş vakumla biriken bozuk kanın iğne ile tahliyesi vs. .
Yani arkadaşlar sorun odaklı olmayalım.. Çözüm odaklı düşünelim.... Madem ki teknolojiden vazgeçemiyoruz o halde zararlarını ber taraf edelim. Özetle;
Evdeki radyasyon kaynaklarını mümkün olduğunca genel yaşam alanımızdan uzak bir noktaya koymak ve yanlarına Kaktüs gibi radyasyo emici bitki ve ya materyallar koymak.
Dışarda ve başka ortamlarda ki biriken zararlarıda telafi etmek için önleyici hekimlik ten yararlanmak...
Unutmayın biz Hristiyan değiliz. Bilim teknoloji bizim için nimettir. Varsa bir zararı telafisini bulmakta bir ilimdir. Ve bir saatlik ilim de kırk yıllık nafile ibadetten evladır (Dikkat edin nafile diyorum farz demiyorum) Ve dermanı olmayan dertte yoktur.
Arkadaşlar Elektromanyetik konularla ilgili ( wi-fi, gsm vs.) hiç birimiz uzman değiliz sonuçta.. Uzman raporu da alttaki linkte. Bilgisiz fikir batak demektir. Buyrun bilirkişi lerden; ELEKTROMANYETİK DALGALAR VE İNSAN SAĞLIĞI RAPORU. Kaynak Tübitak..
==== pöfff bu gidişle ortalama insan ömrü 50 ye iner yahu....... her nanenin bi zararı var :(
bence sigara kullanımı gibi wireless modemlerde yasaklanmalı. Ben her internette işim bittiğinde fişi çekerim yada yarım saatlik bi işim olsa bile fişi çekerim sağlıgım açısından. ama sağımdaki solumdaki altımdaki üstümdeki umursamaz ve bi haber insanlar yüzünden wireless sinyallerini çekmek zorunda oluyorum. Eskiden bir hata yapıp kablosuz aldım. Bundan sonraki alacağım modemlerin hepsi kablolu olacak. eğer ilerde evlenip bir ev alırsam ilk işim binalardan biraz daha soyutlanmış wi fi ağlarına hiç maruz kalmamış bir ev almak olacak. Hiç çekinmeden elimde laptopla girer bakarım yani oturmadan önce
quote:
Orijinalden alıntı: ~Lion King~
bence sigara kullanımı gibi wireless modemlerde yasaklanmalı. Ben her internette işim bittiğinde fişi çekerim yada yarım saatlik bi işim olsa bile fişi çekerim sağlıgım açısından. ama sağımdaki solumdaki altımdaki üstümdeki umursamaz ve bi haber insanlar yüzünden wireless sinyallerini çekmek zorunda oluyorum. Eskiden bir hata yapıp kablosuz aldım. Bundan sonraki alacağım modemlerin hepsi kablolu olacak. eğer ilerde evlenip bir ev alırsam ilk işim binalardan biraz daha soyutlanmış wi fi ağlarına hiç maruz kalmamış bir ev almak olacak. Hiç çekinmeden elimde laptopla girer bakarım yani oturmadan önce
Neredeyse tüm modemlerin kablosuz özellikleri arayüzlerinden kapatılabiliyor. Böylece Kablolu modellerden hiçbir farkı kalmıyor.(Yani wi-fi yayın yapmıyor.)